Evaluering av Etablerertjenesten i Akershus 2015

Информация о тендерe

Competitive dialogue
14.10.2015 8:44 (GMT+02:00)
06.11.2015 12:00 (GMT+01:00)

Информация о покупателе

Innovasjon Norge Innovasjon Norge
Gry Elisabeth Monsen Gry Elisabeth Monsen
Akersgata 13
0158 Oslo
Норвегия
986399445

Closing date has passed.

Информация о тендере

Regjeringen Stoltenberg startet arbeidet med å styrke kommunene som førstelinje for næringsutvikling og som næringsutviklingsaktør. Dette skjedde i samarbeid med Innovasjon Norge, Kommunenes Sentralforbund, fylkesmennene og fylkeskommunene.

Med det som bakgrunn ønsket det regionale partnerskapet i Akershus å bidra til at kommunene tok ansvar for lokal næringsutvikling og at kommunene enkeltvis eller regionvis medvirket i utførelsen av etablererveiledningstjenesten.

Det ble derfor satt i gang et pilotprosjekt i 2009 med etablerertjenesten i Akershus der tjenesten skulle prøves ut ved en desentralisert modell i samarbeid med de fire regionene, Asker og Bærum kommuner, Follorådet, Samarbeidsrådet for Nedre Romerike og Øvre Romerike Utvikling.

I 2011 ble det foretatt en evaluering av pilotprosjektet i Akershus og Østfold. Evalueringen ble gjennomført av Strategi og Analyse (Multiconsult) og hadde tittelen «Evaluering av Evaluerertjenesten i Østfold og Akershus». Evalueringen skal ligge på evaluators hjemmesider. På bakgrunn av evalueringen, ble det i 2012 etablert en treårig samarbeidsavtale i Akershus med mulighet for forlengelse om finansiering og drift av etablerertjenesten mellom de fire delregionene og det regionale partnerskapet i Akershus.

Formålet for avtalen er formulert som følger:

«Gjennom forpliktende samarbeid om etablering, finansiering og drift av en veiledningstjeneste for etablerere, vil partene i fellesskap bidra til å øke antall nyetableringer og styrke levedyktigheten og lønnsomheten i de virksomheter som etableres.»

Det regionale partnerskapet har ansvaret for hovedfinansieringen av etablerertjenesten. I tillegg har de ansvar for å koordinere tjenesten gjennom en koordineringsgruppe bestående av de sekretariatsansvarlige i hver delregion i tillegg til representanter for det regionale partnerskapet. Delregionen har ansvar for planlegging og gjennomføring av etablererkurs og veiledning samt gi spesialtilbud i oppfølging av etableringer med spesielt potensiale eller faglige behov. De skal tilsette eller kjøpe tjenester av en lokal(e) veileder(e). Det er deres oppgave å lage aktivitetsplaner, budsjett, skaffe kontorplass for veilederen og koble denne med kunnskapsmiljøer (inkubatorer o.l.). Videre har de ansvar for å utarbeide planer for markedsføring og forankre veiledertjenesten i kommunene.

Delregionene rapporterer til det regionale partnerskapet v/Akershus fylkeskommune.

Veiledningstjenesten skal utføres i samarbeid med andre lokale, regionale og nasjonale næringsaktører og i størst mulig grad samlokaliseres i slike miljøer. Veiledningstjenesten skal utføres i et samspill mellom regionrådene og primærkommunene, og bidra til å utvikle kommunenes førstelinjetjeneste. Det forutsettes at den som forestår rådgivningen har nødvendig kompetanse, ellers benyttes ekstern bistand innenfor de rammene som budsjettet tillater.

Om oppdraget

Hovedformålet med evalueringen er å vurdere innhold, organisering, ressursbruk, nettverk og samarbeidsformer samt omfang av etablerertjenesten med det formål å skape et grunnlag for beslutning om hvordan tjenesten skal driftes i framtiden.

Etablerertjenesten skal evalueres på 2 nivå:

1.Overordnet på fylkesnivå

2.På delregion-/kommunenivå.

Закупочная документация

Название Объем
Konkurransegrunnlag 2015- Etablerertjenesten Akershus 13.10.pdf 647 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00