Evaluering av Etablerertjenesten i Akershus 2015

Information

Konkurrencepræget dialog
14-10-2015 08:44 (GMT+02:00)
06-11-2015 12:00 (GMT+01:00)

Indkøber

Innovasjon Norge Innovasjon Norge
Gry Elisabeth Monsen Gry Elisabeth Monsen
Akersgata 13
0158 Oslo
Norge
986399445

Tidsfristen er overskredet

Kort beskrivelse

Regjeringen Stoltenberg startet arbeidet med å styrke kommunene som førstelinje for næringsutvikling og som næringsutviklingsaktør. Dette skjedde i samarbeid med Innovasjon Norge, Kommunenes Sentralforbund, fylkesmennene og fylkeskommunene.

Med det som bakgrunn ønsket det regionale partnerskapet i Akershus å bidra til at kommunene tok ansvar for lokal næringsutvikling og at kommunene enkeltvis eller regionvis medvirket i utførelsen av etablererveiledningstjenesten.

Det ble derfor satt i gang et pilotprosjekt i 2009 med etablerertjenesten i Akershus der tjenesten skulle prøves ut ved en desentralisert modell i samarbeid med de fire regionene, Asker og Bærum kommuner, Follorådet, Samarbeidsrådet for Nedre Romerike og Øvre Romerike Utvikling.

I 2011 ble det foretatt en evaluering av pilotprosjektet i Akershus og Østfold. Evalueringen ble gjennomført av Strategi og Analyse (Multiconsult) og hadde tittelen «Evaluering av Evaluerertjenesten i Østfold og Akershus». Evalueringen skal ligge på evaluators hjemmesider. På bakgrunn av evalueringen, ble det i 2012 etablert en treårig samarbeidsavtale i Akershus med mulighet for forlengelse om finansiering og drift av etablerertjenesten mellom de fire delregionene og det regionale partnerskapet i Akershus.

Formålet for avtalen er formulert som følger:

«Gjennom forpliktende samarbeid om etablering, finansiering og drift av en veiledningstjeneste for etablerere, vil partene i fellesskap bidra til å øke antall nyetableringer og styrke levedyktigheten og lønnsomheten i de virksomheter som etableres.»

Det regionale partnerskapet har ansvaret for hovedfinansieringen av etablerertjenesten. I tillegg har de ansvar for å koordinere tjenesten gjennom en koordineringsgruppe bestående av de sekretariatsansvarlige i hver delregion i tillegg til representanter for det regionale partnerskapet. Delregionen har ansvar for planlegging og gjennomføring av etablererkurs og veiledning samt gi spesialtilbud i oppfølging av etableringer med spesielt potensiale eller faglige behov. De skal tilsette eller kjøpe tjenester av en lokal(e) veileder(e). Det er deres oppgave å lage aktivitetsplaner, budsjett, skaffe kontorplass for veilederen og koble denne med kunnskapsmiljøer (inkubatorer o.l.). Videre har de ansvar for å utarbeide planer for markedsføring og forankre veiledertjenesten i kommunene.

Delregionene rapporterer til det regionale partnerskapet v/Akershus fylkeskommune.

Veiledningstjenesten skal utføres i samarbeid med andre lokale, regionale og nasjonale næringsaktører og i størst mulig grad samlokaliseres i slike miljøer. Veiledningstjenesten skal utføres i et samspill mellom regionrådene og primærkommunene, og bidra til å utvikle kommunenes førstelinjetjeneste. Det forutsettes at den som forestår rådgivningen har nødvendig kompetanse, ellers benyttes ekstern bistand innenfor de rammene som budsjettet tillater.

Om oppdraget

Hovedformålet med evalueringen er å vurdere innhold, organisering, ressursbruk, nettverk og samarbeidsformer samt omfang av etablerertjenesten med det formål å skape et grunnlag for beslutning om hvordan tjenesten skal driftes i framtiden.

Etablerertjenesten skal evalueres på 2 nivå:

1.Overordnet på fylkesnivå

2.På delregion-/kommunenivå.

Filer

Navn Størrelse
Konkurransegrunnlag 2015- Etablerertjenesten Akershus 13.10.pdf 647 KB

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark