Automatisert kjøretøykontrollpost

Information

16.05.2016 13:45 (GMT+02:00)

Buyer

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon
Lise Engerud Lise Engerud
Pb 8129 Dep
0032 Oslo
Norway
974 761 424

Short description

Dette er en Request for Information, RFI.

For å få et realistisk mulighetsrom for en eventuell fremtidig anskaffelse, ønsker DSS å innhente informasjon fra markedet i forkant.

DSS benytter pr i dag operativt mannskap for å akkreditere og gjennomsøke kjøretøy ved innpassering av kjøretøyperimetersikringen i departementsfellesskapet. Med gjennomsøk menes en enkel inspeksjon av kjøretøyet for detektere eventuelle farlige eller forbudte gjenstander som ikke tillates inn på departementsområdet. DSS ønsker å utrede muligheten for å effektivisere kjøretøykontrollen ved å innføre tekniske løsninger og/ eller andre driftsformer som vil muliggjøre reduserte bemanningskostnader, samtidig som et høyt sikringsnivå beholdes.

DSS har begrenset kunnskap om hvilke muligheter som finnes i markedet, men ser for seg noen mulige alternativer:

•Løsning bestående av helautomatisert røntgen med kapasitet for alle kjøretøytyper, mulighet for full fjernstyring osv.

•Løsning bestående av helautomatisert røntgen for person- og varebiler (unntak for større lastebiler som må kontrolleres på annen måte).

•Kombinert løsning bestående av en understellsskanner (UVMS) i integrasjon med inspeksjonskamera og eventuelt sniffere (partikkeldetektorer), skiltgjenkjenning, biometri, kortleser mv.

•Annen teknologi og løsningsalternativer aktuelle for kontroll av kjøretøy. Eksemplene over er ikke uttømmende. Interessentene står fritt til å foreslå andre løsningsforslag i denne prosessen.

Se vedlagte RFI for nærmere informasjon og veiledning for utfylling av besvarelsen.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
RFI%20.docx 48 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00