Markedsdialog - Innbyggertjenester DigiBarnevern

Informācija

02.07.2021 15:35 (GMT+03:00)
17.08.2021 00:59 (GMT+03:00)

Pasūtītājs

Trondheim kommune Trondheim kommune
Janne Slåli Janne Slåli
Erling Skakkes gate 14
Postboks 2399 Torgarden

7004 TRONDHEIM
Norvēģija
942110464

Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir beidzies.

Lai saņemtu informāciju par iepirkumiem e-pastā, piesakieties, spiežot uz "Saņemt iepirkumu informāciju" lapas lejasdaļā!

DigiBarnevern inviterer til markedsdialog med potensielle leverandører som har ideer eller leverer løsninger i tilknytning barnevern og sikker innbyggerdialog.

DigiBarnevern er et nasjonalt prosjekt som skal øke kvaliteten i det kommunale barnevernet og sikre raskere og bedre hjelp til barn og unge som trenger det. Målet med digitale innbyggertjenester i barnevernet er å øke forståelsen av de faglige vurderingene i saken og legge bedre til rette for samhandling, slik at barn, unge og foresatte enklere skal kunne medvirke i egen sak, og kommunisere lett og effektivt med barnevernet. Digitale innbyggertjenester i barnevernet vil utformes ved hjelp av brukersentrerte metoder, med høyt fokus på brukskvalitet og tjenestedesign med brukeren i sentrum. Løsningen vil blant annet etableres som del av KS Min side på KS’ FIKS-plattform.

Markedsdialogen bygger på underlaget  fra fagsystemanskaffelsen, som ble publisert vår 2020.
https://www.mercell.com/nb-no/anbud/116243987/digibarnevern---digitalt-fagsystem-til-det-kommunale-barnevernet-anbud.aspx

Formålet med markedsdialogen er å få innspill på hvordan leverandørmarkedet kan bidra til å realisere gode løsninger som imøtekommer DigBarnevern delprosjekt  Innbyggertjenesters målsetninger og målbilde. Vi er avhengig av et tett samspill med fagsystemene for barnevern, og søker et samarbeid med fagsystemleverandørene for å sammen finne de beste løsningene for innbyggerinteraksjon med barnevernet. Vi er også interessert i innspill fra det bredere leverandørmarkedet om ideer og løsninger som kan være relevant for innbyggertjenester for barnevernet.

Invitasjonen er utlyst som en veiledende kunngjøring i Mercell for å ivareta prinsippet om likebehandling og forutberegnelighet. Deltagelse på dialogkonferanse og besvarelser på denne invitasjonen vil ikke forplikte noen av partene i veien videre.

Det legges opp til individuelle nettmøter der hver leverandør kan delta. Påmeldingsfrist innen 16.08.21  
De som ønsker å presentere sine innspill, må levere innspillsnotat med ideer og mulig funksjonalitet på forhånd, innen 23.08.21
Invitasjon med møtetidspunkt og sted blir sendt ut til påmeldte leverandører pr. e-post snarlig etter påmeldingsfristens utløp.  

For ytterligere informasjon om  markedsdialogen, påmelding og deltakelse -
Se vedlegg- Informasjonsnotat Innbyggertjenester Digibarnevern.


All kommunikasjon og innspill fra leverandør til DigiBarnevern skal rettes via kommunikasjonsmodulen i Mercell.  

Iepirkuma dokumentācija

Vēlaties saņemt visaptverošu Jūs interesējošās nozares aktuālo iepirkumu informāciju?

Piesakieties Mercell un saņemiet paziņojumus par jaunākajiem iepirkumiem sev svarīgajās nozarēs 7 dienas bez maksas!

SIA Mercell Latvia

Daļa no Mercell grupas – viens no vadošajiem e-iepirkumu platformu un iepirkumu informācijas piegādātājiem Eiropā.

Par uzņēmumu

Par mums
Kontakti

Sazinaties ar mums

Spiediet šeit, lai dotos uz atbalsta lapu

+371 22720771
SIA Mercell Latvia | Dzirnavu iela 37-43, LV-1010 Rīga, Latvija