Evaluering af patientklagesystemet

Information

Offenes Verfahren
04.06.2014 16:05 (GMT+02:00)
30.06.2014 12:00 (GMT+02:00)

Buyer

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
Frederik Rechenback Enelund Frederik Rechenback Enelund
Holbergsgade 6
1057 København K
Dänemark

Closing date has passed.

Short description

Som led i udmøntningen af kvalitetsreformen og finanslovsaftalen for 2009-10 gennemførtes en række ændringer i patientklagesystemet. Ændringerne bestod i sin væsentlighed af en ændring i klagesystemets organisation, herunder oprettelsen af Patientombuddet, samt øgede patientklagemuligheder.

Hovedformålet med ændringerne var at styrke patienternes retsstilling ved at give patienterne bedre klagemuligheder, lettere klageadgang og mulighed for en hurtigere afgørelse af klager, samt at der i endnu højere grad end hidtil skulle ske læring i hele sundhedsvæsenet på baggrund af patienternes henvendelser.

Den her udbudte evaluering er en undersøgelse af, om formålene med det nye patientklagesystem er opfyldt, eller om der er områder, hvor der er behov for justeringer. Formålet med evalueringen er ikke at skabe grundlag for beslutninger om grundlæggende og større strukturelle ændringer i patientklagesystemet.

De 4 hovedområder, der skal evalueres er: "Bedre klagemuligheder og lettere klageadgang", "Udviklingen i antallet af klager og sagsbehandlingstider", "Læring i sundhedsvæsenet" og "Tandplejesystemet".

I det vedhæftede materiale (materiale til tilbudsgivere og kommissorium) findes en nærmere beskrivelse af de 4 hovedtemaer. Her findes også ministeriets umiddelbare forslag til fremgangsmåde (spørgeskemaer, interviews etc.).

Den samlede beløbsramme for denne kontrakt er dkr. 490.000 ekskl. moms. Evalueringen skal være gennemført inden udgangen af 2014.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Materiale til tilbudsgivere.doc 152 KB
Kommissorium for evaluering af patientklagesystemet.doc 142 KB
Standardaftalevilkår.doc 145 KB
Udkast til aftale.doc 138 KB

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen