Kommunale selskap og folkevalgt styring gjennom kommunalt eierskap

Information

Wettbewerblicher Dialog
25.03.2014 17:53 (GMT+01:00)
30.04.2014 12:00 (GMT+02:00)

Buyer

Kommunal- og moderniseringsdepartementet Kommunal- og moderniseringsdepartementet
Anne-Karin Ødegård Anne-Karin Ødegård
Pb 8112 Dep
0032 Oslo
Norwegen
972 417 858

Closing date has passed.

Short description

Bakgrunn

Mens lokalpolitikerne tidligere kunne konsentrere seg om å styre kommuneadministrasjonen, er bildet blitt mer komplekst fra 90-tallet. Trenden på 2000-tallet er at lokalpolitikerne i tillegg bl.a. må styre et økende antall kommunale selskaper. Det innebærer at lokalpolitikerne må styre på nye og mer indirekte måter. I lys av det kommunale eierskapet har lokalpolitikerne fått nye roller som krever ny kompetanse. Dette krever også endring av prosedyrer og rutiner i administrasjonen, og dels nye typer kompetanse i administrasjonen.

Mål

Kommunale selskap utgjør i dag en viktig del av den kommunale virksomheten, og styringen av selskapene har stor betydning for lokalpolitikken og for lokaldemokratiet. Kommunal- og moderniseringsdepartementet ønsker med dette oppdraget å sette søkelyset på disse organisatoriske endringene som har skjedd i kommunene i løpet av de siste tjue årene. Spesielt ønsker departementet å få utdypet hvilke muligheter og utfordringer for styring og kontroll som organisering i fristilte selskaper gir, og spesielt hvordan kommunene praktiserer en mer indirekte styring av selskapene sine. Hva innebærer en mer indirekte styring for lokaldemokratiet? Hva er god demokratipraksis når lokalpolitikerne må styre på mer indirekte måter?

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
HMS-egenerklæring.doc 30 KB
Kommunalt eierskap bilag.docx 37 KB
kommunalt eierskap konkurransegrunnlag 1.0.docx 50 KB
Kommunalt eierskap kontrakt.docx 65 KB

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen