Gjennomføring av foranalyse som har som mål å kartlegge følgende: Hvor mange personer er bostedsløse i Bergen og hvor omfattende tjenester er den enkelte i behov for, for å kunne mestre sitt boforhold. Foranalysen er en del av Bergen kommune sitt arbeid i forbindelse med deltakelse i det Boligsosiale velferdsprogrammet. Dette er et utviklingsarbeid i samarbeid med Husbanken og 4 andre programkommuner på Vestlandet, hvor hovedmålet er at flere vanskeligstilte skal bo i stabile og varige boforhold.
Følgende grupper ønskes kartlagt:
- De som er registrert hos Boligetaten og venter på tildeling av kommunal utleiebolig.
- De som er kjent hos sosialtjenesten i de ulike bydelene, men som ikke er registrert som «boligsøker» i det kommunale systemet (Boligetaten), herunder beboere på ulike midlertidige botilbud.
- De som er klar for utskriving etter endt soning eller institusjonsopphold i Helse Bergen, og som har Bergen som sin hjemkommune.
Metodebruk: Innhente data fra tjenestesteder i kommunen, helseforetak, kriminalomsorg og private leverandører av botilbud. Viktig å unngå dobbeltregistreringer.
I kartleggingen av tjeneste behov, kan dette undersøkes ved å benyttes intervjuer med ansatte i kommunen og samarbeidspartnere – Respondentene vil være er offentlige og private instanser som er i kontakt med eller antas å ha kontakt med bostedsløse personer. For eksempel frivillige organisasjoner, helseforetak, kriminalomsorgen og private tilbydere som kommunen har kvalitetsavtaler med.
Det tenkes en i kontakt med de ulike informantene ved disse instansene, benytter en kombinasjon av skjema og intervju for best å kartlegge hver enkelt som de vet er bostedsløs. De må kunne beskrive de ulike brukerne opp mot kategorier av tjenestebehov som f.eks behov for bolig med døgnbemanning, dagbemanning, sykehjem for rusavhengige, ambulerende oppfølgingstjenester, bolig uten tjenester.
Se kontrakt og kravspesifikasjon (vedlegg 1 til konkurransegrunnlag og bilag 1 til kontrakten) for ytterligere informasjon.