Projektin ja salkunhallinnan ratkaisu (SaaS-palvelu)

Information

Offenes Verfahren
10.11.2020 14:17 (GMT+01:00)
04.12.2020 11:00 (GMT+01:00)

Buyer

Metsähallitus Metsähallitus
PL 94
01301 Vantaa
Finland
0116726-7

Closing date has passed.

Short description

Hankinnan kohteena on projektin ja projektisalkun hallintaan soveltuva ratkaisu (SaaS-palvelu). Hankinnan kohde on kuvattu tarkemmin tässä tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.

Metsähallituskonsernilla on laajaa projektitoimintaa. Projektit ovat sekä ulkopuolisen tahon rahoittamia projekteja (esim. EU, ministeriöt) että sisäisiä projekteja.

Metsähallituksessa on määritelty projektien johtamisen käytännöt, sisältäen päätöksentekoon liittyvät raportit ja asiakirjat. Tällä hetkellä Metsähallituksessa ei ole kuitenkaan käytössä konsernitasoista järjestelmää projektisalkkujen ja projektien asettamisen, suunnittelun ja toteuttamisen hallintaa varten. Nykyisin projekteja hallitaan erillisillä asiakirjoilla sekä excel -taulukoilla.

Järjestelmän hankinnan tavoitteena on hankkia koko Metsähallituskonsernin käyttöön yhteinen ja yhtenäinen projektien ja projektisalkkujen johtamista, seurantaa ja raportointia tukeva salkunhallintajärjestelmä. Hankittavan konsernin yhteiseen käyttöön tulevan järjestelmän tulee mahdollistaa synergia eri vastuualueiden välillä ja yhteisten projektien hallinnointi nykyistä paremmin. Järjestelmän tulee tukea monipuolista salkkuraportointia suhteessa erilaisiin luokitteluihin, projektityyppeihin ja siten edistää strategista salkunjohtamista.

Järjestelmän tulee tukea ABC -projektijohtamismallia mahdollisimman hyvin. Tämä edellyttää, että järjestelmässä on projektin hallinnan suhteen käytössä porttimalli, joka tukee projektien asettamista ja niihin liittyvää salkku- sekä ohjausryhmäpäätöksen tekoa ideasta loppuraporttiin.

Lisäksi hankittavan järjestelmän tulee mahdollistaa projektien resurssien suunnittelu ja seuranta mukaan lukien kokonaistyöajan seuranta ja työajanseurantojen sähköinen hyväksyntä.

Hankinta koostuu käyttöönottoprojektista sekä järjestelmän käytön aikaisista käyttömaksuista. Käyttöönottoprojekti pitää sisällään hankittavan Saas -järjestelmän muokkaamisen ja käyttöönoton Metsähallituksen projektimallin mukaiseksi perustuen mm. liitteenä oleviin vaatimusmäärittelyihin. Käyttöönottoprojektin tulee sisältää tarjouksessa määritellyt integraatiot, testaamisen sekä käyttäjien koulutuksen ja käyttöönoton tuen. Käyttöönottoprojektin alustava suunnitelma tulee liittää tarjoukseen.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Projektin ja salkunhallinnan ratkaisu (SaaS-palvelu)_liitteet.zip 1,94 MB
Projektin ja salkunhallinnan ratkaisu (SaaS-palvelu).pdf 309 KB

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen