Gjennomføring av spørreundersøkelser i barnehagesektoren

Information

02 - Udbudsbekendtgørelse
Begrænset udbud
30-09-2013 10:02 (GMT+02:00)
30-10-2013 12:00 (GMT+01:00)

Indkøber

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Mads Aure Mads Aure
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norge
970018131

Tidsfristen er overskredet

Kort beskrivelse

Et økende fokus på kvalitet i barnehagesektoren vil gi økt behov for kunnskap om tilstanden i sektoren. Dette vil kunne føre til flere evalueringer og spørreundersøkelser  som igjen vil bli en belastning på sektoren.

Ved i størst mulig grad å samle de behov statlige myndigheter har for innhenting av kunnskap i form av kartlegginger og mindre utvalgsundersøkelser en gang i året, vil antallet slike henvendelser til lokale barnehagemyndigheter og eiere bli begrenset.

Utdanningsdirektoratet har siden 2009 hatt gode erfaringer med koordinering av undersøkelser om ulike forhold i utdanningssektoren rettet til skoleeiere og skoleledere.

Det skal nå inngås en rammeavtale med en varighet på tre år for gjennomføring av undersøkelser i barnehagesektoren. Det skal gjennomføres en undersøkelse per år.

Formålet med denne typen årlige undersøkelser vil altså være å redusere belastningen på barnehagesektoren, ved å begrense omfanget av mange små undersøkelser.  

Fullskala undersøkelser skal unngås til fordel for utvalgsundersøkelser der utvalgenes størrelse vil kunne variere.   

Dataregistre skal brukes til å gi et best mulig grunnlag for å stratifisere utvalg (dvs å gruppere enheter sammen i ulike kategorier (strata) på grunnlag av opplysninger som allerede finnes om deres verdi før undersøkelsen settes i gang). Dette vil også kunne bidra til en reduksjon i omfanget av undersøkelser til denne sektoren.

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark