KOMPETENCEFORSYNINGmidt 2.0 ønsker at modtage tilbud på følgeforskning

Information

102 - Mindre projekt
Öppet förfarande
2017-04-05 11:08 (GMT+02:00)
2017-05-01 12:00 (GMT+02:00)

Inköpare

Væksthus Midtjylland Væksthus Midtjylland
Annemarie Elverum Annemarie Elverum
Åbogade 15, 4
8200 Aarhus N
Danmark

Anbudsfristen har passerat.

Kort beskrivning

Hermed indkaldes tilbud vedr. en følgeforskning til projektet SFM-16-0010: KOMPETENCEFORSYNINGmidt 2.0.

Læs venligst nærmere om projektet i vedlagte bilag, hvor også nærværende beskrivelse af opgaven findes.

Følgeforskningens fokus

Bemærk, at dette er ikke en indkaldelse af et tilbud på en evaluering, men udelukkende følgeforskning.

Den ønskede følgeforskning skal tilpasse sig den evaluering, som Erhvervsstyrelsen har købt konsulentfirmaet COWI A/S til at foretage af alle socialfondsstøttede projekter i programperioden 2014-2020.

Der skal tidligt i projektet afholdes et møde, så unødige overlap imellem følgeforskningen og COWI A/S aktiviteter undgås. Der vil være tale om, at den udarbejdede følgeforskning bliver offentligt tilgængelig, og COWI A/S skal have mulighed for at trække på følgeforskningens resultater, således resultaterne kan opsamles, videreformidles og forankres på tværs af regioner.

Fokus for følgeforskningen vil være det lokale partnerskab.

De lokale partnerskaber vil blive koordineret af projektets tre leadpartnere; de tre VEU-centre. VEU-centrene sørger for at inddrage alle relevante partnere fra de tre systemer i dannelsen af de lokale partnerskaber. Der afholdes regelmæssige møder, hvor der i partnerskabet besluttes og koordineres konkrete indsatser overfor rekrutterede virksomheder. Det besluttes i partnerskabet i hvilket omfang der indsættes konsulenter fra alle tre systemer i løsningen af den konkrete opgave således virksomhedernes behov sikres bedst muligt. Samarbejdet i de lokale partnerskaber skaber en synergieffekt mellem de tre politiske systemer og en opgaveløsning, som er bedre og mere fokuseret end de tre systemer hver for sig.

Væksthus Midtjylland vil sørge for en samlet koordination og et fælles grundlag for den faglige implementering og en fælles administration af KOMPETENCEFORSYNINGmidt. Der vil blive afholdt regelmæssige møder med leadpartnerne for at sikre projektets fremdrift og sikre de lokale partnerskabers fremdrift samt fælles tilgang til både den faglige og administrative del af projektet.

Erfaringer fra KOMPETENCEFORSYNINGmidt 1.0 understreger nødvendigheden af, at Væksthus Midtjylland sammen med leadpartnerne bruger mere tid på at udbrede kendskabet til programteorien end tidligere, således det ikke kun er leadpartnere og operatør, der kender projektets præmisser grundigt. Alle deltagende partnere og deres konsulenter skal have et grundigt kendskab til programteorien for at aktiviteterne kan fungere efter hensigten. Dette kommer til at foregå i en opstartsproces, som udføres i samarbejde med andre eksterne konsulenter.

Det er forventningen, at der bygges videre på de etablerede lokale koordinerende partnerskaber. Men opstartsprocessen vil bl.a. afklare om der bliver ændringer til de 15 nuværende LKS’er.

I projektets følgeforskning skal der derfor sættes fokus på en løbende opsamling af viden om de forskellige lokale partnerskaber og deres indsatser, således der evt. løbende kan justeres i projektets virkemidler.

Vi henviser i øvrigt til den tidligere følgeforskning i forbindelse med pilotprojektet, udfærdiget af Carma, maj 2016: ”Partnerskaber i støbeskeen”, som vedlægges dette udbud til orientering.

Krav til indhold

Operatøren, Væksthus Midtjylland, er ansvarlig for i samarbejde med Region Midtjylland og tilbudsgiver at tilrettelægge en strategi, plan samt fælles procedurer for dataindsamling.

Der ønskes arbejdet med det udviklende eller lærende formål, idet dette er hovedformålet med følgeforskningen frem for kontrol eller effektmåling.

Følgeforskningen skal være brugbar for aktørerne i deres løbende arbejde og udgøre baggrunden for vurderingen af initiativet i forhold til justeringer af indsatsen og fremtidig politikudformning.

Følgeforskningen skal derfor løbende vurdere, hvorvidt initiativet (dets aktiviteter og organiseringsformer) udgør en farbar vej for fremtidige politikker. Er der i projektets design barrierer for en succesfuld implementering? Hvilke barrierer er der for at skabe et godt partnerskab? Hvad skal der tænkes på i en fremtidig opbygning af et lignende projekt?

Der ønskes derfor etableret en følgeforskning dvs. en analyse af, hvordan lokale partnerskaber virker, for hvem og under hvilke omstændigheder.

Den grundlæggende antagelse i projektet er, at for at projektet skal lykkes, så kræves:

Samtænkning (fælles forståelser), kræver en ledelsesmæssig indsats i samtlige systemer: koordinering og samarbejde skal prioriteres og ikke mindst skal det italesættes. Derudover vil en fælles videndeling og uddannelsesindsats være nødvendig.

Samordning (koordineret adfærd) sker på to niveauer: 1) Forpligtende regionale strategiske partnerskaber, der opstiller relevante mål for at styrke kompetenceforsyningen. 2) Tværgående lokale koordinerede samarbejder om den udførende praksis- og virksomhedsrettede indsats.

Samarbejde (kooperation) udvikles i det daglige arbejde. Følgeforskningen skal derfor vurdere/beskrive modeller i forhold hertil.

KOMPETENCEFORSYNINGmidt er resultatet af politiske beslutninger og politisk fastsatte aktiviteter og forudsætter derfor overvejelser over hvilke instrumenter, der vil lede til målet/problemets løsning, hvordan instrumenterne vil virke, og hvad der kræves af implementeringen, hvis virkningerne skal opnås.

Tilsammen udgør disse overvejelser en programteori og fungerer således som grundlaget for projektet og dets evaluering.

Som tidligere nævnt, så skal følgeforskningen fokusere på opsamling af viden om LKS-samarbejdet, som løbende opsamles og løbende fokus på udførelsen af de enkelte roller på de ovenfor tre skitserede niveauer.

Der ønskes etableret et design, som fokuserer på indholdet og kvaliteten af de aktiviteter, der er støtteberettigede, frem for kvantiteten af de gennemførte aktiviteter.

Det kan sammen med opdragsgiver aftales om følgeforskningen skal munde ud i to eller tre mindre rapporter og en større afsluttende samlet rapport i løbet af de tre år projektet eksisterer. Afrapporteringerne kan betragtes som en tilbagemelding til flere (forskellige) politiske administrative niveauer. I dette tilfælde er følgeforskningen hovedsageligt en tilbagemelding til:

•Vækstforum

•Regionsrådet

•Det Midtjyske Kompetenceråd

Tilbagemeldinger til Vækstforum indgår som en del af beslutningsgrundlaget for etableringen af nye fremtidige initiativer inden for virksomheds- og kompetenceudvikling. Følgeforskningen skal derfor sikre, at rapportens konkluderende dele indeholder et element af handlingsrettethed og samtidig en vis præcision i sine anbefalinger.

Målgrupper

Følgeforskningsrapporten har flere og forskellige målgrupper. Den tænkes først og fremmest som en løbende vejledning og assistance til den projektansvarlige om projektet udvikler sig kvalitativt på den ansøgte måde. Denne løbende forskning vil, som skrevet, blive aftalt mellem opdragsgiver og forsker og hvorvidt denne løbende forskning skal munde ud i to eller tre mindre rapporter eller evt. overleveres på anden vis.

Desuden skal forskningen munde ud i en opsamling for Vækstforum, Regionsrådet og Det Midtjyske Kompetenceråd. Målgruppen for den samlede rapport er dernæst projektets deltagere; institutioner/organisationer, planlæggere, ressourcegrupper, konsulenter og ledere ved de involverede institutioner/organisationer. Målgruppen omfatter ligeledes andre dele af institutionerne, herunder kursusafdelinger, kompetenceafdelinger (el. centre) mv. Rapporten har derfor en generel relevans for andre vækstfora og uddannelsesplanlæggere, uddannelsesledere, politikere, administratorer og udviklere (såvel i som udenfor regionen).

•Rapporten skal være input til policy udvikling og læring i Region Midtjylland

•Rapporten skal være med til at dagsordensætte debatten om voksenefteruddannelse i Danmark

•Rapporten skal være med til at sætte fokus på synergieffekterne af et lokalt samarbejde på tværs af politikområder.

Dokument (klicka på filnamnet för att ladda ner)

Namn Filstorlek
Slutrapport KOMPETENCEFORSYNINGmidt.pdf 890 KB
Annoncering_Følgeforskning.pdf 498 KB

Mercell Commerce

Del av Mercellgruppen, en av Europas ledande leverantörer av elektroniska upphandlings- och anbudssystem på den professionella marknaden.

Kontakta oss

Klicka här för att gå till vår support

+46 077 144 02 00
Mercell Commerce | Lindhagensgatan 94, 11218 Stockholm, Sverige