Anskaffelse av driftsleverandør til DFØs SAP system - prekvalifisering

Information

Konkurrenspräglad dialog
2016-08-03 17:57 (GMT+02:00)

Inköpare

Direktoratet for økonomistyring Direktoratet for økonomistyring
John Hornslien John Hornslien
Postboks 7154
0130 Oslo
Norge
986252932

Tilldelningsinformation

Senter for statlig økonomistyring (SSØ) ble etablert 1. januar 2004, som et forvaltningsorgan underlagt Finansdepartementet. Virksomheten endret navn til Direktoratet for økonomistyring (DFØ) 14. november 2011. DFØ har som oppgave å styrke den statlige økonomistyringen og forbedre ressursutnyttelsen på området.

DFØ er en rådgiver for sentrale myndigheter innen statlig økonomistyring, og utfører forvaltningsoppgaver for alle statlige virksomheter. Hovedoppgavene til DFØ er å forvalte og formidle kunnskap om etterlevelse av økonomiregelverket i staten, å forvalte konsernsystemene for statsregnskapet og statens konsernkontoordning samt levere økonomitjenester, herunder lønn- og regnskapstjenester, til om lag 80 prosent av de statlige virksomhetene. DFØ har også som oppgave å gjennomføre analyser og utredninger som skal danne grunnlag for å utvikle statlig styring.

DFØ består av følgende avdelinger: Forvaltnings- og analyseavdelingen, Lønnsavdeling, Regnskapsavdelingen og Administrasjons- og IT-avdelingen. Oppdraget er knyttet til lønnsavdelingen i DFØ. Lønnsavdelingen består av de fem seksjonene Kundesenter, Firmaforvaltning, Lønnsdata, Lønnskjøring, Applikasjonsforvaltning. Til sammen utgjør seksjonene andre- og tredjelinje brukerstøtte for SAP-systemet.

For ytterligere informasjon om DFØ og vår organisasjon vises det til www.dfo.no

DFØ gjennomfører nå en konkurranse med forhandlinger med sikte på å inngå avtale om drift av SAP-lønnssystem.

DFØ ønsker å inngå avtale om drift av dagens SAP-løsning med én leverandør (hovedleverandøren) som kan bidra til å realisere DFØs mål om å forbli en tillitsverdig leverandør av lønnstjenester for statlige virksomheter. Der hovedleverandøren har behov for å benytte underleverandører skal det vises til etablerte samarbeidspartnere.

Ved bruk av underleverandører, forutsettes det at hovedleverandøren har vilje og kapasitet til å bygge opp en styringsmodell som kan koordinere egne og andre leverandørers leveranser. Styringsmodellen skal sikre at oppdragsgiver unngår involvering i detaljert oppfølging av forhold som kan avklares direkte mellom leverandørene. Hovedleverandøren er ansvarlig for alle leveranser og forpliktelser i avtale med oppdragsgiver, herunder eventuelle underleverandørers ytelser.



Kontraktstildeling
Tittel: Drift av SAP-system
Dato for kontraktstildeling: 17-06-2016
Antall mottatte tilbud: 2
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Evry, Snarøyveien 30A, 1360 Fornebu, NO.

Mercell Commerce

Del av Mercellgruppen, en av Europas ledande leverantörer av elektroniska upphandlings- och anbudssystem på den professionella marknaden.

Kontakta oss

Klicka här för att gå till vår support

+46 077 144 02 00
Mercell Commerce | Lindhagensgatan 94, 11218 Stockholm, Sverige