Anskaffelse av flybåren gravimetri

Information

Öppet förfarande
2015-08-29 07:27 (GMT+02:00)

Inköpare

Statens kartverk Statens kartverk
Line S. Østvold Line Synøve Østvold
3507 Hønefoss
3507 Hønefoss
Norge

Kort beskrivning

Dedikerte tyngdesatellitter gir gode globale geopotensiale modeller av jordens tyngdefelt, men den romlige fordelingen er ikke så god. Bakkemålinger, er langt mer nøyaktige, men er tidkrevende. I noen områder med røff topografi er det nesten umulig å utføre målinger.

Flybaserte tyngdemålinger kan utføres fra relativt lave høyder og utfyller de to andre teknikkene. Spesialiserte instrumenter, som BGM-3 (Bell sjøgravimeter) eller Lacoste & Romberg sjø/fly-gravimeter, benyttes under målingene. Disse er ekstremt tunge og store.

Tyngdemålinger kan også utføres med “strapdown” gravimeter, feks en IMU (Inertial Measurement Units). En IMU veier kun noen få kilogram.

Vi ønsker å utføre noen testflyvninger med både et tradisjonelt flygravimeter og en IMU. Vi vil fly i tre forskjellige høyder som dekker et område sør for Ålesund, Norge.

Denne anskaffelsen er en del av et forskningsprosjekt for å klarlegge i hvor stor grad en IMU kan utføre tyngdemålinger.

Alle interesserte leverandører kan hente ut konkurransegrunnlag med vedlegg fra https://atc01.avantra.se/avantra/Customer/Kartverket/modules/purchase/published/

Mercell Commerce

Del av Mercellgruppen, en av Europas ledande leverantörer av elektroniska upphandlings- och anbudssystem på den professionella marknaden.

Kontakta oss

Klicka här för att gå till vår support

+46 077 144 02 00
Mercell Commerce | Lindhagensgatan 94, 11218 Stockholm, Sverige