Lokalvalgdagen

Information

2013-12-17 11:00 (GMT+01:00)

Inköpare

Kommunal- og regionaldepartementet Kommunal- og regionaldepartementet
Anne-Karin Ødegård Anne-Karin Ødegård
Pb 8112 Dep,
0032 Oslo
Norge

Tilldelningsinformation

Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) har intensjon om å inngå avtale med Institutt for samfunnsforskning (IFS) (i samarbeid med Uni Rokkansenteret)om levering av Lokalvalgdagen.

Lokalvalgdagen er et frivillig tiltak og tilbud for kommuner som fikk under 30 prosent kvinner i kommunestyrene ved forrige lokalvalg. KRD ønsker med tiltaket å sette søkelyset på den nøkkelrollen partiene, og særlig nominasjonskomiteene, har i arbeidet med å skape en jevnere kjønnsfordeling i kommunestyret.

Oppdraget består av to hoveddeler:

1. For det første skal oppdragstaker gjennomføre tiltaket Lokalvalgdagen i de aktuelle kommunene. Dette innebærer å utarbeide og å holde et foredrag/innlegg fra en forsker om listeplasseringen og stemmetilleggets betydning i den norske lokalvalgordningen – og partienes nøkkelrolle for å skape en jevnere kjønnsbalanse i kommunestyrene og i andre kommunalpolitiske maktposisjoner. I tillegg skal foredraget ta for seg hva forskning ellers viser har betydning for å øke kvinneandelen i kommunestyrene og i andre kommunalpolitiske maktposisjoner.

2.For det andre skal oppdragstaker gjennomføre en effektevaluering av tiltaket Lokalvalgdagen. Tiltaket det skal måles effekter av er at kommunestyrene setter temaet kvinners representasjon i lokalpolitiske organ på den politiske dagsorden og diskuterer det. Denne diskusjonen kan basere seg på kunnskapsstatusen (se siste del av pkt. 2) og innlegget fra forsker (jf. pkt 1.) samt situasjonen i egen kommune.

I tillegg skal oppdragsgiver presentere en bred og oppdatert kunnskapsstatus om hva som påvirker kvinnerepresentasjonen i lokaldemokratiske organ, basert på både norsk og internasjonal forskning. Denne utredningsdelen av prosjektet, effektevalueringen og kunnskapsstatusen, kan svare til opp til 35 prosent av prosjektet. Utredningen skal presenteres for oppdragsgiver i form av et notat eller en rapport.



Kontraktstildeling
Tittel: Lokalvalgdagen
Dato for kontraktstildeling: 05-01-2014
Antall mottatte tilbud: 1
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Institutt for samfunnsforskning, Munthesgate 31, Postboks 3233 Elisenberg, 0208 Oslo, NO.

Mercell Commerce

Del av Mercellgruppen, en av Europas ledande leverantörer av elektroniska upphandlings- och anbudssystem på den professionella marknaden.

Kontakta oss

Klicka här för att gå till vår support

+46 077 144 02 00
Mercell Commerce | Lindhagensgatan 94, 11218 Stockholm, Sverige