Ny organisering av ToSPoT

Информация о тендерe

10.09.2015 15:50 (GMT+02:00)

Информация о покупателе

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet Integrerings- og mangfoldsdirektoratet
Tor-Arne Arnesen Tor-Arne Arnesen
Tollbugata 20
0152 Oslo
Норвегия
987879696

Assignment text

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har som intensjon å inngå avtale med Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) om overføring av ansvar for ToSPoT og TAO fra 2017.

IMDi er nasjonal fagmyndighet for tolking i offentlig sektor og jobber for å fremme tolkingens kvalitet og øke tilgangen på kvalifiserte tolker. IMDi har faglig og administrativt ansvar for språktesten Tospråklig Sjekk for Potensielle Tolker (ToSPoT) og Kurs i tolkens ansvarsområde (TAO). Bestått test og gjennomført kurs kvalifiserer for oppføring i Nasjonalt tolkeregister. Registeret ble opprettet i 2005 og driftes av IMDi.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) tilbyr i dag tolkeutdanning og autorisasjonsprøve i tolking, og representerer et av Norges største tolkefaglige miljøer.

Økt tolkebehov og skjerpede krav til kvalfikasjoner hos tolken, har ført til en økt etterspørsel etter ToSPoT. IMDi og HiOA har i samarbeid utarbeidet en modell for ny organisering av ToSPoT. Modellen innebærer bl.a. at faglig og administrativt ansvar for ToSPoT og TAO overføres fra IMDi til en annen egnet instans, innføring av krav til norskkunnskaper for å melde seg til test, og muntlig i stedet for skriftlig prøve. Den nye muntlige prøven er etter modell av opptaksprøven til tolkeutdanningen.

Målet med en ny organisering er å etablere en bærekraftig organisering av ToSPoT, slik at testen kan bli et pålitelig og tilgjengelig verktøy for offentlige myndigheter, tolker og andre aktører på feltet, og imøtekomme samfunnets tolkebehov.

Tolking er en ung profesjon og et fagfelt under oppbygging. Kompetanse i tospråklig testing er ikke utbredt. IMDi har valgt Høgskolen i Oslo og Akershus som samarbeidspartner og ansvarsovertaker fordi HiOA med ansvar for autorisasjonsprøven i tolking og tolkeutdanning har denne kompetansen. Overføring av ansvar for ToSPoT og TAO til høyskolen vil dessuten bidra til å styrke og videreutvikle den test- og tolkefaglige kompetansen ved HiOA, samt åpne opp for bedre planlegging og et mer helhetlig kvalfiseringsløp der språktilbudene ses i sammenheng.

I 2016 skal modellen prøves ut i en pilot. Permanent drift ved HiOA er planlagt fra 2017.

Spørsmål om avtalen kan rettes til prosjektleder Mona Myran, mmy@imdi.no, 902 393 57



Kontraktstildeling
Tittel: Samarbeidsavtale mellom IMDi og HiOA om ny organisering av ToSPoT
Dato for kontraktstildeling: 14-06-2015
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Høgskolen i Oslo og Akershus997 058 925, Pilestredet 46, 0167 Oslo, NO, Nettadresse (URL): http://www.hioa.no/.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00