T3 Flesland Avinor 80318 Varme og kjøleanlegg

Информация о тендерe

Competitive dialogue
28.04.2015 13:24 (GMT+02:00)

Информация о покупателе

Avinor AS Avinor AS
Leila Santana Leila Santana
Storetveitvegen 98
5072 Bergen
Норвегия

Assignment text

80318 Varme- og kjøleanlegg

Det skal leveres et komplett varme- og kjøleanlegg til nye terminalbygget på Flesland (ca 60 000 m²) fordelt på nedenstående systemer:

1.Varme- og kjøleanlegg

For å dekke terminalens varmebehov er det forutsatt tilkobling mot ekstern leverandør. For å dekke terminalens kjølebehov skal det installeres et kjøleanlegg bestående av kjølemaskiner og energilagringstanker. Ved samtidig varmebehov skal overskuddsvarmen fra produksjonen tilføres tilbake til bygget, overskytende varme dumpes via tørrkjølere.

I Terminalen vil hovedføringene for varme- og kjøling utføres som i ringledninger i teknisk føringssone. Shuntgrupper og vekslerarrangement skal i størst mulig grad sentraliseres og plasseres i tekniske rom. Ventilasjonsaggregatene utstyres med kombinerte varme og kjølebatterier, der kjøling er dimensjonerende.

Hovedprinsippene for oppvarming i de store volumene er vannbåren gulvvarme. I sommerhalvåret benyttes i tillegg gulvvarmesystemet som kjøleanlegg. Det er planlagt et sentralt vekslerarrangement for varme og kjøling. I kontorer og andre mindre arealer dekkes varmebehovet av radiatorer. Høye glassfasader skal ha kaldrassikring. Dører, porter og andre åpninger ut i det fri utstyres med varmluftsgardiner.

Forvarming av tappevann vil forsynes fra eget vekslerarrangement. Det er planlagt et sentralt vekslerarrangement for snøsmelteanlegg. Lokal kjøling løses i all hovedsak med luft, men for rom med særdeles tett personbelastning eller høye internlaster installeres viftekonvektor. IKT-rom utstyres med dataromskjølere og eget back up-kjøleanlegg.

Fullstendig omfang for anskaffelsen vil bli beskrevet i konkurransegrunnlaget.



Kontraktstildeling
Tittel: 80318
Dato for kontraktstildeling: 16-04-2015
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
AF Energi & Miljøteknikk AS983480535, Postboks 6272 Etterstad, 0603 Oslo, NO.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00