RFI - Beskyttelse av høyspentkabler i utsatte omgivelser

Информация о тендерe

11.03.2015 18:33 (GMT+01:00)

Информация о покупателе

Jernbaneverket Jernbaneverket
Stortorvet 7
0155 Oslo
Норвегия
971 033 533

Информация о тендере

Jernbaneverket har behov for en solid beskyttelse av høyspentkabler (36 kV og 400 mm2) i utsatte omgivelser, og ønsker derfor fra mulige leverandører om aktuelle løsninger.

Et system for beskyttelse i form av konsepter basert på f.eks. rør, kapslinger eller armering er ønskelig. Omgivelsene der kabelbeskyttelse er tenkt benyttet vil typisk være gamle jernbanetunneler der vanninntrenging og oppbygging av is er et problem. Kablene vil da bli innkapslet i is, noe som gir tilleggsbelastning. Fjerning av is er utfordrende ved at bruk av skarpe gjenstander kan skade kablene.

Det er begrenset profil i blant annet eldre jernbanetunneler og vil være en forutsetning at forlegningsmåten for kablene skal ta liten plass.

Høyspentkablene er først og fremst tiltenkt en plassering høyt oppe i tunneltverrsnittet, fastspent i bolter som drives inn i fjell. Beskyttelsessystemet kan være selvbærende, eller bygge på konsepter i form av en kapsling rundt kablene som i seg selv kan være selvbærende.

Et absolutt krav er at materiellet kan motstå hard fysiske påkjenninger, også hugg og stikk med skarpe gjenstander. Det er ønskelig med informasjon om produktets holdbarhet i et miljø med mye smuss og fuktighet. Det må enten tåle strømgjennomgang eller være isolerende. Lave temperaturer kan forventes. I tilfelle brann forventes det at materiellet er selvslukkende, halogenfritt og motstandsdyktig mot brann. Montasjen bør verre enkel og med færrest mulig deler.

Det er ønskelig med skisser, bilder, løsningsbeskrivelser etc. som beskriver konseptet for kabelbeskyttelse. Datablader som beskriver materialets fysiske og kjemiske egenskaper forventes. Dokumentasjon som viser praktiske forsøk underbygger at materialet er motstandsdyktig mot harde fysiske påkjenninger er ønskelig.

Jernbaneverket ønsker også en uforpliktende budsjettpris pr. meter kabelbeskyttelse, inklusive befestigelse.

Opplysninger om mulige løsninger for kabelbeskyttelse i utsatte omgivelser sendes Kjell-Gunnar Braathen, epost: kgb@jbv.no.

Frist for innsendelse er satt til 27.03.2015 kl. 12:00.

Закупочная документация

Название Объем
Kabelbeskyttelse for høyspentkabler - Tekniske spesifikasjoner.pdf 46 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00