Oppfølging - region vest (Akser og Bærum)

Информация о тендерe

Negotiated procedure
06.05.2013 20:10 (GMT+02:00)
27.05.2013 12:00 (GMT+02:00)
27.05.2013 0:00 (GMT+02:00)

Информация о покупателе

NAV Tiltak Akershus NAV Tiltak Akershus
Jean-Francois Cardet Jean-Francois Cardet
Torvet 6, Postboks 304
2001 Lillestrøm
Норвегия

Closing date has passed.

Информация о тендере

Oppfølging:

NAV Tiltak Akershus skal anskaffe Oppfølging for personer som har behov for en mer omfattende formidlings- og oppfølgingsbistand enn det Arbeids- og velferdsetaten kan tilby. Formålet med tjenesten er å gi den enkelte deltaker individuelt tilrettelagt oppfølgingsbistand som er nødvendig for å komme i eller beholde lønnet arbeid, eventuelt gjennomføre et arbeidsrettet tiltak. Nærmere spesifisering av krav til tjenesten fremgår av kravspesifikasjonen i konkurransegrunnlagets del III, bilag 1.

Oppfølging er hjemlet i Forskrift om arbeidsrettede tiltak, m.v. av 11.12.2008

1.FORMÅL

Formålet med tjenesten er å gi den enkelte deltaker den individuelt tilrettelagte oppfølgingsbistanden som er nødvendig for å komme i eller beholde lønnet arbeid.

For å underbygge formålet, har NAV Akershus følgende målsetninger med tiltaket for ulike grupper:

a)Personer med arbeidsforhold: Minimum 60 % skal være minimum 80 % friskmeldt etter avsluttet tiltak.

b)Personer uten arbeidsforhold: Minimum 70 % skal være i arbeid etter avsluttet tiltak

Ved formidlingsresultater for personer uten arbeidsforhold under 50 % vil det bli vurdert om opsjon vil bli brukt.

2.MÅLGRUPPE

Tjenesten kan gis til personer som har behov for en mer omfattende formidlings- og oppfølgingsbistand enn det Arbeids- og velferdsetaten kan tilby. Deltakere må ha et ønske om og tro på deltakelse i ordinært arbeidsliv.

Før henvisning til tiltaket bør bruker innkalles til en forhåndssamtale, dette bør gjennomføres som en trekantsamtale mellom bruker, tiltaksarrangør og veileder fra NAV- kontoret.

For personer med arbeidsforhold skal fokus ligge på tilbakeføring til eksisterende arbeidsforhold, eller formidling til ny arbeidsgiver der dette er hensiktsmessig.

3.VARIGHET

Varigheten av oppfølgingen tilpasses deltakerens individuelle behov. Tiltaket kan vare i inntil seks måneder. Det skal i alle tilfeller gjøres en vurdering hver 3. måned av behovet for å videreføre deltakelsen. Maksimal varighet er 3 år.

4.ANTALL TIMER

NAV antar at et gjennomsnittsbehov kan være 10 timer pr. deltaker pr. mnd, men at dette kan variere fra deltaker til deltaker, samt endre seg i løpet av oppfølgingsperioden.

5.ANTALL DELTAKERE

NAV antar at et gjennomsnittlig antall deltakere per veileder vil være mellom 15 og 20. Antallet må vurderes i forhold til deltakernes oppfølgingsbehov.

6.ANTALL PLASSER

NAV vil kjøpe rammeavtale for enkeltplass. Dette innebærer at tjenesten organiseres med løpende inntak, men dersom det er hensiktsmessig kan tjenesten også organiseres med et gruppeinntak.

7.GEOGRAFI

Asker og Bærum med nærhet til offentlig kommunikasjon.

Tilbyder skal gjøre rede for hvilke former for offentlig kommunikasjon som er tilgjengelige i forhold til tilbudte lokaler, samt avstand til aktuelle holdeplasser.

8.KRAV TIL FAGLIG INNHOLD

Oppfølging skal være en tjeneste med hovedfokus på å få eller beholde ordinært arbeid. Tjenesten skal være fleksibel og tilpasses individuelt slik at den enkelte deltaker får bistand ut i fra sitt definerte behov.

For deltakere med arbeidsforhold skal oppfølgingen foregå i tilknytning til dette arbeidsforholdet. Oppfølging på arbeidsplassen kan være råd og veiledning til både arbeidstaker og arbeidsgiver, samt bistand til tilrettelegging av arbeidet og arbeidssituasjonen. Tiltaksarrangør skal i dialog med deltaker og arbeidsgiver avklare hvilken bistand/oppfølging/tilrettelegging som bør iverksettes. Dersom nåværende arbeid ikke lenger er høvelig eller at det av ulike grunner ikke er hensiktsmessig med tilbakeføring til nåværende arbeidsforhold, må oppfølgingen gjennomføres med hensikt i å skaffe nytt arbeid.

For deltakere uten arbeidsforhold skal deltakelse i oppfølgingstiltaket sikre nødvendig og tilstrekkelig oppfølging i alle faser av prosessen.

Oppfølgingen skal baseres på prinsipper hentet fra Supported Employement og IPS :

-Alle som ønsker det er kvalifisert til å få bistand til og komme i jobb.

-Målet er ordinært arbeid

-Raskt ut i arbeid og fokus på jobbmatch

-Deltakers valg ligger til grunn for prosessene

-Kontinuerlig vurdering av fremdriften

-Tilpasset bistand og varighet til både deltaker og arbeidsgiver

-Parallellitet i arbeid og eventuell behandling

-Arbeidsgiverorientering

Leverandøren skal ved oppstart igangsette en kartlegging av deltakerens ønsker, ressurser og utviklingsbehov. For deltakere uten arbeidsgiver skal det ut i fra dette utarbeides en yrkesprofil som danner utgangpunktet for jobbmatching. Det skal være fokus på jobb fra første dag og kartleggingen kan foregå parallelt med jobbsøk og arbeid.

Det er en målsetning at deltakere som skal returnere til et arbeidsforhold er helt eller delvis tilbakeført i løpet av tiltakets første 6 uker. Leverandør skal bidra aktivt til at dette skjer.

Det er en målsetning at deltakere uten arbeidsforhold kommer i arbeid eller annen avtalt aktivitet som lønnstilskudd og opplæring, i løpet av tiltakets første 6 uker.

Markedsarbeidet bør bygge på både formelle og uformelle kontakter. Det er av stor betydning for jobbmatching at arrangør har bred kunnskap om arbeidsgivers behov.

Bedriftskontakt tar utgangspunkt i både arbeidstaker og arbeidsgiver, og bygger på en erkjennelse av at god kontakt med arbeidsgiver gir større muligheter til varig ansettelse. Leverandør skal kunne tilby arbeidsgivere kunnskap om inkludering gjennom tett samarbeid.

9.1.Veileders kompetanse:

Veileder skal ha kompetanse i Supported Employment og IPS metodikk.

Dette innebærer blant annet:

-Forhandlings- og meklingsferdigheter

-Salgs og markedsføringsferdigheter

-Kunnskap om arbeidsmarkedsrådgivning/regelverk

-Informasjons-, rådgivnings- og veiledningskunnskaper

-Innsamling av data og dokumentasjonsferdigheter

-Evaluerings- og planleggingsferdigheter

-Nettverksbygger- og relasjonsferdigheter

-Opplærings- og utviklingsferdigheter

Tilbudet må gi en utførlig beskrivelse av den veilederkompetansen som tilbys. Det skal legges ved CV for tilbudte veiledere.

Tilbyder må beskrive hvordan tilbudte veilederressurser konkret vil bli benyttet for å ivareta kravene til tjenesten. Valg av veiledere skal begrunnes.

Tilbyder må kunne stille med aktuelle veiledere i et eventuelt forhandlingsmøte.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=293667.

Закупочная документация

Название Объем
130503_JFC_Oppfølging_Konkurransegrunnlag_del_II_-Oppfølging_-_Kontrakt.doc 202 KB
130503_LHB_Oppfølging_-_Konkurransegrunnlag_del_III_-_Kravspesifikasjon_m_bilag.docx 203 KB
130503_JFC_Oppfølging_Konkurransegrunnlag_del_I.doc 165 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00