Rammeaftale vedrørende sædvanlige værftsarbejder, herunder service og vedligeholdelse m.v.

Информация о тендерe

17 - Contract notice for contracts in the field of defence and security
Negotiated procedure
22.09.2023 20:01 (GMT+02:00)
23.02.2023 13:00 (GMT+01:00)

Информация о покупателе

Forsvarsministeriet Materiel- og Indkøbsstyrelsen Forsvarsministeriet Materiel- og Indkøbsstyrelsen
Nicklas Bull Henriksen
Lautrupbjerg 1
2750 Ballerup
Дания
16287180

Closing date has passed.

Информация о тендере

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (herefter ”FMI”) udbyder hermed fire rammeaftaler, alle med flere leverandører, vedrørende levering af sædvanlige værftsarbejder, herunder, men ikke begrænset til, service, vedligehold, eftersyn, reparationer samt mindre modifikationer på Forsvarets skibe. Rammeaftalerne er ikke eksklusive, og leverandørerne garanteres derfor ikke nogen mindsteomsætning på rammeaftalerne. Kravspecifikationerne vil blive offentliggjort sammen med det øvrige udbudsmateriale efter prækvalifikationen.

Rammeaftalerne er opdelt efter dokningsvægt og består af følgende:

Delaftale/rammeaftale 1: En dokningsvægt på over 4.000 tons (pt. 5 skibe).

Delaftale/rammeaftale 2: En dokningsvægt mellem 1.000-4.000 tons (pt. 9 skibe).

Delaftale/rammeaftale 3: En dokningsvægt mellem 300-1.000 tons (pt. 10 skibe).

Delaftale/rammeaftale 4: En dokningsvægt på mindre end 300 tons (pt. 26 skibe)

Rammeaftalerne skal dække Forsvarets behov for værftsarbejder på skibe, der løfter de opgaver, som de nuværende skibe løfter. De nuværende skibe er specificeret under hver delaftale/rammeaftale, ligesom det er specificeret, om det enkelte skib er henholdsvis civilt eller militært. Der forventes at ske en løbende udskiftning af de af rammeaftalerne omfattede skibe, herunder henset til levealderen på de nuværende skibe. Dermed kan der også ske ændringer af hvilke skibe, der konkurrenceudsættes konkrete opgaver for på de enkelte rammeaftaler. De leverandører, der tildeles pladser på de enkelte rammeaftaler, vil i rammeaftalernes løbetid løbende blive orienteret om sådanne tilpasninger i flåden.

Tildeling af kontrakter på delaftale/rammeaftale 1-3 vil ske på baggrund af miniudbud. Tildeling af kontrakter på delaftale/rammeaftale 4 vil, hvis kontraktens værdi estimeres til under kr. 300.000, ske ved direkte tildeling til den leverandør, der råder over det nærmeste værft ift. det pågældende skibs basehavn, beregnet som FMI’s estimerede sejltid, som vil fremgå af udbudsmaterialet. Hvis den af FMI estimerede værdi af kontrakten på delaftale/rammeaftale 4 overstiger kr. 300.000, vil tildeling af kontrakten ske på baggrund af miniudbud.

FMI har vurderet, at det i forbindelse med udførsel af ydelser på militære skibe af sikkerhedsmæssige hensyn er nødvendigt, at opgaveløsningen sker ved dansk værft, jf. TEUF art. 346. Ved dansk værft forstås en virksomhed, som efter FMI’s vurdering samlet set må anses for dansk i forhold til, (1) om værftets geografiske placering er på dansk territorium (hertil medregnes ikke Færøerne eller Grønland), (2) om arbejdet under rammeaftalen udføres af danske statsborgere, og (3) virksomhedens ejerskabsstruktur, herunder hvem, der har bestemmende indflydelse over virksomheden. Ved FMI’s samlede vurdering kan en højere grad af opfyldelse af et kriterium efter omstændighederne opveje en lavere grad af opfyldelse af et andet kriterium. Det er således alene leverandører, der opfylder dette krav, der vil kunne blive tildelt kontrakter vedrørende militære skibe. Det vil fremgå af opfordringsskrivelsen i det konkrete miniudbud, hvorvidt det pågældende skib er militært. Ved direkte tildeling under delaftale/rammeaftale 4, vil tildeling ske til det danske værft, som er nærmest det pågældende skibs basehavn, beregnet som FMI’s estimerede sejltid, som vil fremgå af udbudsmaterialet.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00