Palvelunhallinnan ohjelmistoratkaisu

Информация о тендерe

01 - Prior information notice
Not applicable
02.10.2020 12:18 (GMT+02:00)
08.10.2020 22:59 (GMT+02:00)

Информация о покупателе

Kansaneläkelaitos Kansaneläkelaitos
PL 450, Kela
FI-00056 Helsinki
Финляндия
0246246-0

Closing date has passed.

Информация о тендере

Kansaneläkelaitos (Kela) pyytää markkinoilla olevia toimittajia osallistumaan markkinakartoitukseen. Kela korvaa ja uudistaa palvelunhallinnan ohjelmistot nykyisten tullessa elinkaarensa päähän. Tavoitteena on hankkia Kelan käyttöön luotettava ja helppokäyttöinen palvelunhallinnan ohjelmistoratkaisu, joka tukee kehittämisen ja palvelunhallinnan prosesseja ja menetelmiä. Uudistuksella tavoitellaan asiakaslähtöistä palvelua sekä sisäisesti että ulkoisesti, tehokkaampaa palvelunhallinnan tiedon hallintaa, ja automaation lisäämisen mahdollisuutta. Uudistaminen on tarkoitus toteuttaa vuoden 2022 loppuun mennessä. Hankittava ohjelmistoratkaisu sisältää seuraavat osat: — Palvelunhallinnan prosessinohjauksen ohjelmisto — Itsepalveluportaali — Konfiguraatiotietokannan hallinnan ohjelmisto — Rakenneosien autoinventointiohjelmisto. Alustavasti, ohjelmistoissa tallennettavien ja käsiteltävien tietojen luonteen vuoksi ratkaisu hankitaan Kelan konesaliin. Nykytilan kuvaus Prosessinohjauksen ohjelmistolla ohjattavia prosesseja ovat yhteydenotto, häiriönhallinta, muutoksenhallinta, ongelmanhallinta ja palvelupyyntöjen hallinta. Tulvaisuudessa myös palvelutasonhallinta ja tietämyksenhallinta hoidetaan prosessinohjauksen ohjelmistolla. Tavoitteena on mahdollistaa palvelujen tarjoaminen myös Kelan ulkoisille kumppaneille itsepalveluportaalin kautta. Tällä hetkellä Kelan palvelukatalogissa on ylläpidettäviä palveluja n. 550 kpl. Kelassa käytetään palvelunhallinnan prosessien ohjaukseen ja hallintaan Microfocus Service Manager -ohjelmistoa, jolla on käyttäjiä n. 1 000. Näistä n. 600 henkilöä luo ja käsittelee kortteja ohjelmistolla vähintään kerran viikossa. Itsepalveluportaali palvelupyyntöjen tekemiseen on Service Manager -ohjelmiston portaali, jonka käyttäjiä ovat kaikki kelalaiset, n. 7 000 henkeä. Konfiguraatiotietokannan (CMDB, Configuration Management DataBase) hallintaohjelmisto on Microfocus uCMDB, ja rakenneosien tietojen keräämiseen verkosta käytetään IBM:n TADDM -autoinventointiohjelmistoa.

Tämä ilmoitus on ennakkotietoilmoitus. Tällä ilmoituksella ei pyydetä tarjouksia.

Ennakkotietoilmoitukseen liittyy kutsu markkinakartoitukseen, jolloin kaikilla hankinnasta kiinnostuneilla toimittajilla on mahdollisuus käydä hankintaa koskevaa teknistä vuoropuhelua Kelan kanssa. Teknisen vuoropuhelun tarkoituksena on käydä yleisellä tasolla vuoropuhelua hankinnan kohteesta ja sen määrittämisestä. Tekninen vuoropuhelu ei sido Kelaa toteuttamaan hankintaa. Tekninen vuoropuhelu ei myöskään sido toimittajaa mahdolliseen tarjouskilpailuun osallistumiseen.

Tekninen vuoropuhelu toteutetaan Kelan määrittämässä laajuudessa, ensisijaisesti sähköpostitse ja tarvittaessa erillisinä etätilaisuuksina Kelan kutsusta. Kaikille hankinnasta kiinnostuneille toimittajille on tavoitteena toimittaa lokakuun 2020 aikana sähköpostitse tarjouspyynnön luonnosmateriaalia kirjallisesti kommentoitavaksi. Materiaalien kommentointiin tullaan näillä näkymin varaamaan noin viikon kestoinen kommentointiaika.

Tässä ennakkotietoilmoituksessa esitetyt kuvaukset ja hankintailmoituksen arvioitu julkaisupäivämäärä kuten myös myöhemmin toimitettavat luonnosmateriaalit ovat alustavia ja suuntaa antavia hankinnan ennakkotietoja.

Hansel Oy toimii hankinnassa konsultatiivisessa roolissa.

Ilmoittautuminen:

Toimittajaa pyydetään ilmoittautumaan tekniseen vuoropuheluun viimeistään 8.10.2020 lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen kilpailutus@hansel.fi otsikolla: "Kela - Palvelunhallinnan ohjelmistoratkaisu - Tekninen vuoropuhelu". Toimittajaa pyydetään esittämään ilmoittautumisviestissä yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite. Toimittaja voi lisäksi liittää ilmoittautumisviestiin lyhyen yritys- ja tuote-esittelyn.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00