LOV avseende hemtjänst, ledsagare och avlösarservice

Information

Not applicable
26.03.2018 13:42 (GMT+02:00)
16.11.2031 23:59 (GMT+01:00)

Buyer

Upplands-Bro kommun Upplands-Bro kommun
Sweden

Short description

Upplands-Bro kommun är en expansiv del i Mälarregionen och har drygt 27 500 invånare. Med våra 13 mil stränder mot Mälaren och stora områden med orörd natur, finns möjligheter till ett boende av hög kvalité.
Upplands-Bro kommuns organisationsfilosofi bygger på de tre ledorden helhetssyn, engagemang och professionalitet. De ska vara vägledande i det dagliga arbetet, oavsett var i organisationen man arbetar. Det är ett gemensamt förhållningssätt i våra kontakter med medborgare, brukare och kunder men även i kontakterna med varandra, inom kommunen. Organisationsfilosofin är kommunens signum som ska känneteckna vårt förhållningssätt och agerande i det dagliga arbetet.
Upplands-Bro kommun gör nu en upphandling enligt Lag om valfrihetssystem (LOV) för insatserna hemtjänst SoL och avlösar- och ledsagarservice LSS.
Lagen om valfrihetssystem (SFS 2008:962)innebär att den enskilde brukaren har rätt att välja vem han/hon vill ska utföra beviljade insatser. Lagen om valfrihet innebär att företag kan ansöka om att bli leverantörer inom efterfrågat verksamhetsområde. Utföraren ansöker om att bli utförare för antingen ett av områdena eller av bägge områdena.

Kommunfullmäktige i Upplands-Bro fattade 2011-11-24 beslut att införa lagen om valfrihet. De tjänster som omfattas av LOV är inom hemtjänsten enligt 4 kap 1 § Socialtjänstlagen (SoL) samt avlösar- och ledsagarservice för de personer som omfattas av Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00