Astafjordprosjektet 2002-2012 skaffet til veie en serie kart over de marine arealene for 12 kommuner i Sør- og Midt-Troms. Kartene omfatter dybde, geologi og biologi og en del avleda kart ut fra dette. Kartene er tilrettelagt for visualisering og nedlasting over internett, implementert i kommunenes GIS-systemer og de er tilrettelagt for bruk på marine kartplottesystemer som fiskere og fiskeoppdrettere bruker. Dataene er utstilt på Arctic Aqua Visningssenter på Engenes og inngår i et regionalt samarbeid for skole og utdanning. Prosjektet laget også en manual for planlegging, utarbeiding og bruk av kystsoneplaner for dette området.
Prosjektet er det mest omfattende kystsonekartleggingsprogrammet som er gjennomført i Norge så langt. Norges geologiske undersøkelse (NGU) var ansvarlig for utarbeiding av kartene i prosjektet. I tråd med sitt slagord " geologi for samfunnet", ser NGU for seg at en kartlegging av hele Norskekysten basert mellom annet på erfaringene fra Astafjordprosjektet vil være et viktig løft for næringsaktivitet og forvaltning i kystsonen. Derfor ønsker NGU å få gjennomført en analyse av samfunnsnytte av Astafjordprosjektet i henhold til kostnader som grunnlag for en landsomfattende kartleggingsplan.
Analysen må ta utgangspunkt i "Sluttrapport Astafjordprosjektet fase III" og omfatte;
Gjennomgang av prosjektaktiviteter, produkter og måloppnåelse
Kostnader i prosjektet
Gjennomgang av samfunnsnytten som prosjektet har bidratt til. Dette gjelder både "direkte" og "indirekte" nytte og kvantifiserbar/ ikke kvantifiserbar nytte med fokus på
•forvaltning med forvaltningsansvar, lovpålagte oppgaver og direktiver
•fiskeri og havbruk; her må resultatene fra tilgrensende prosjekt Nye Marine Grunnkart -2 trekkes inn
•kunnskapsøkonomi
•miljø
Kost-nytte analysen for prosjektet med tallsetting av verdier. Betydningen av hindringer, som Forsvarets graderingsregimet for dybdedata, må belyses. Tidsaspektet for gjennomføring av slike prosjekter holdt opp mot kost-nytte må analyseres.
Erfaring fra tilsvarende undersøkelser vil vektlegges. Estimert timebruk for analysen er ca. 200 t. Analysen må være ferdig innen 15. november 2013.
Frist for innlevering av tilbud er satt til fredag 06. september 2013. Send tilbudet til e-post ngu@ngu.no og merk sendelsen med” KOST-NYTTE ANALYSE AV ASTAFJORDPOSJEKTET”.
Spørsmål rettes inntil 30.august 2013 til Oddvar Longva, e-post: oddvar.longvar@ngu.no med kopi til ngu@ngu.no, tlf: +47 73 90 41 04.
Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=302929.