En fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. Det er baggrunden for dannelsen af HH-gruppen - et netværk af offentlige aktører, erhvervsliv og interesseorganisationer fra både Danmark og Sverige. HH-gruppen arbejder gennem forskellige lobbyaktiviteter på at skabe debat og dialog omkring mulighederne for etableringen af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. Netværket blev stiftet i februar 2009 af Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Dansk Transport og Logistik, Helsingborg Stad, Helsingør Kommune, Region Skåne och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Siden etableringen har HH-gruppen arbejdet med at formidle viden og dokumentation samt skabe debat. Alle aktiviteter, der har været med til at sætte en fast HH-forbindelse på den transportpolitiske agenda i både Danmark og Sverige. HH-gruppen lægger vægt på at skabe forståelse for nødvendigheden af en fast HH-forbindelse på tværs af Øresund. Det er et fælles dansk-svensk projekt, og netop det perspektiv vil netværket understrege gennem samarbejde mellem offentlige og private aktører i begge lande. Netværkets daglige drift varetages i et samarbejde mellem Helsingør Kommune og Helsingborg Stad.
HH-gruppen arbejder med fire fokusområder som centrale elementer i beslutningen om en fast HH-forbindelse:
1. Integration i hele Øresundsregionen
2. Økonomisk bæredygtige finansieringsmuligheder
3. Robuste og miljømæssigt bæredygtige transportsystemer
4. Godstransporter i et regionalt, nationalt og internationalt perspektiv
Mer information om HH-gruppen kan findes på www.hh-gruppen.org.
HH-gruppen ønsker friske øjne på sin lobbyindsats og udbyder derfor opgaven. Opgaven består i visionsopbygning, lobbyarbejde, udarbejdelse af en kommunikationsstrategi og kommunikationsplan, identificering og prioritering af indsatsområder, bud på anvendelse af Advisory Board, medlemsorganisationer og medlemsvirksomheder.
Målet med lobbyarbejdet er at få en folkelig og statslig opbakning til en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg i både Sverige og Danmark. Det endelige mål for HH-gruppen er at få gennemført en statslig udredning for en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg og derefter en statslig beslutning om etablering af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.
Udbuddet er et omvendt udbud. Der konkurreres dermed ikke på pris men på indhold. Der er afsat ca. kr. 300.000 til opgaven årligt. Tilbudsgiver vil blive tildelt en kontrakt for 3 år med mulighed for gensidig opsigelse med 3 måneders varsel. Der tildeles til det økonomisk mest fordelagtige bud, hvor HH-gruppen skønner at få mest ud af de afsatte midler.
Dette udbud gennemføres efter reglerne i afsnit II i Tilbudsloven om annonceringspligt for varer og tjenesteydelser, og vil overholde de grundlæggende EU-udbudsretlige principper om ligebehandling og gennemsigtighed.
Udbuddet gennemføres som et begrænset udbud dvs. at udbudsprocessen gennemføres i to faser - en prækvalifikationsfase og en tildelingsfase. I prækvalifikationsfasen bliver den enkelte ansøgers generelle egnethed til at varetage den udbudte opgave vurderet, jf. Udvælgelseskriterierne.
Der vil blive prækvalificeret 5 virksomheder. Såfremt der er flere egnede ansøgere end det planlagte antal, vil der blive udvalgt de 5 ansøgere, der vurderes at være de bedst egnede til at løse opgaven. De "bedst egnede" vil blive vurderet ud fra en samlet konkret vurdering af ansøgerens erfaring med løsningen af tilsvarende opgaver, vurderet på baggrund af referencelisten. Tilbudsgivers referenceliste skal derfor indeholde referencer til konkrete opgaver indenfor lobbyisme, visionsopbygning og kommunikationsstrategier. Det vil sige at jo mere relevant erfaring, desto bedre.
Helsingør Kommune, og dermed i dette tilfælde HH-gruppen, anvender Mercell Sourcing Service som elektronisk udbudsværktøj. Materialet vedr. udbuddet vil derfor alene være tilgængeligt på internetsiden.