(AMO) Arbeidslivskunnskap og bransjenorsk for ikke vestlige innvandrere

Information

Open procedure
12.04.2013 17:13 (GMT+02:00)
13.05.2013 12:00 (GMT+02:00)
10.05.2013 00:00 (GMT+02:00)

Buyer

NAV Aust-Agder NAV Aust-Agder
Tom Arne Birkedal Tom Arne Birkedal
Postboks 1853,
4858 Arendal
Norway

Closing date has passed.

Short description

1. Målgruppe

Kurset skal være et lavterskeltilbud for arbeidssøkere med ikke vestlig innvandrerbakgrunn og liten eller ingen tilknytning til arbeidsmarkedet i Norge.

Det skal være et arbeidsforberedende kurs hvor deltagerne skal gis ferdigheter og norskkunnskaper som er arbeidslivsrelevante og relevante for deres karrierevalg. For ikke gjøre kurset altfor omfattende skal kursets bransjenorsk konsentrere seg om salg og servicerelatert norsk (butikk, kantine). Dermed må deltakerne være kartlagt på forhånd når det gjelder karriere- og yrkesvalg.

2. Opptakskrav

Deltaker skal være fylt 19 år.

Språkferdighetene hos de fremmedspråklige må ligge på et nivå som gjør det mulig for deltaker å ha et utbytte av undervisningen dvs norskprøve 2 muntlig.

Kurset er innrettet mot arbeidssøkere med ikke vestlig innvandrerbakgrunn med svak eller ingen tilknytning til arbeidsmarkedet. Deltagerne er vurdert å ha en situasjonsbestemt innsats/bistand fra NAV.

3. Kurssted

Arendal i nærhet til offentlig kommunikasjon

4. Antall opplæringstimer (totalt og fordelt pr. uke)

20 uker totalt fordelt på 4 uker teori og 16 uker med kombinert teori og arbeidspraksis (2+3 dager).

30 timer teori pr uke i 4 uker og 12 timer teori i 16 uker, totalt 312 t teori

24 t praksis i 16 uker: totalt 384 timer praksis

Det skal planlegges med 6 undervisningstime pr dag når det gjelder teori. I praksisperiodene følger deltagerne praksisbedriftens normale arbeidstid (dagtid)

5. Antall deltakere

Gjennomsnitt 12 deltagere. Det gis anledning til å starte kurset med inntil 15 deltagere

6. Kursperiode / varighet

20 uker

Det planlegges å kjøre 1-2 avrop pr halvår.

7. Læreplan / faglig innhold

Kurset starter med 4 ukers teori samtidig som det jobbes med å finne aktuelt praksisplass i sammen med / bistand fra kursleverandør.

Etter fire uker skal det være 3 dager praksis hos en arbeidsgiver og 2 dager individuell veiledning og generell bransjenorsk på kursstedet. Det er også viktig å bruke noe av tiden på kursstedet til å ta opp ting av ulik art som dukker opp underveis i praksistiden.

Tilbudet skal inneholde en fullstendig og relevant fagplan for kurset med begrunnelser for faglige og pedagogiske prioriteringer og valg. Kursets emner/moduler må være godt beskrevet og begrunnet i tilbudet. Leverandøren må beskrive opplegg for de ulike punktene nedenfor i tilbudet.

Aktuelle elementer i fagplan er som følger:

-Kartlegging av basisferdigheter (i norsk) ift karrierevalg. Kartlegging og dokumentasjon av utdannelse, jobberfaring, annen relevant erfaring.

-Bevisstgjøre deltakerne i forhold til religionens plass i norsk arbeidsliv.

-Realitetsorientere deltakerne i forhold til samsvar mellom kompetanse og jobbmuligheter og kunne presentere seg selv for arbeidsgivere.

-Gi gode kunnskaper om jobbsøkerprosessen, herunder stillingsanalyse, orientere seg i arbeidsmarkedet, søknadsskriving, språkveiledning, CV, referanser, attester, dokumentasjon av kompetanse, jobbintervju, telefonkontakt med arbeidsgivere.

-Opplæring i NAVs selvbetjeningsløsninger.

-Kursdeltagerne skal gis individuelt tilpasset veiledning i forhold til hva de vil trenge av norskferdigheter ift egen bakgrunn, forutsetninger og aktuelle målsetninger.

-Tilpasset utbedring og kvalitetssikring av den enkeltes CV ift karrierevalg

-Informasjon om og kvalifisering i norsk arbeidslivskunnskap og arbeidslivskultur samt informasjon om arbeidsmarkedet. Muligheter og utfordringer i arbeidsliv og innen de aktuelle bransjene.

-Fokus på å hjelpe deltager å identifisere hva som påvirker motivasjonen for arbeid. Hva som må på plass for at søker skal kunne fokusere på prosessen mot jobb.

-Samarbeid/dialog med veileder/saksbehandler i NAV i forhold til å gi bistand til iverksetting av tiltak i etterkant av kurset. Leverandør skal i samarbeid med NAV bistå i prosessene omkring forberedelser, søknader, igangsetting, av tiltak og andre former for bistand som kan være relevant for deltagerne.

-Deltagerne skal utarbeide eget system hvor de holder orden på sin egen bransjenorsk og sin egen faglige utvikling innen basisferdighetene.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=290915.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
AMO-Budsjettskjema.docx 32 KB
Oppsummering-tilleggsdokumenter-APR195971.txt 1 KB
S04 - Del I betingelser for konkurranse Arbeidslivskunnskap og bransjenorsk for ikke vestlige innvandrere.pdf 317 KB
S08 - Del II Rammeavtale Arbeidslivskunnskap og bransjenorsk for ikke vestlige innvandrere.pdf 439 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00