Konsulentbistand til gjennomføring av seminar/kurs i Bolivia om risikovurdering av forurenset grunn

Information

Open procedure
15.01.2013 15:27 (GMT+01:00)
15.02.2013 14:00 (GMT+01:00)

Buyer

Klima- og forurensningsdirektoratet Klima- og forurensningsdirektoratet
Erik Høygaard Erik Høygaard
Postboks 8100 Dep.,
0032 Oslo
Norway

Closing date has passed.

Short description

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) deltar i NORADs program Olje for utvikling

(OfU). I dette programmet tilbyr norske myndigheter overføring av kompetanse og

erfaringer innen ressurs-, finans- og miljøforvaltning i petroleumssektoren til

utviklingsland som er i ulike faser i utnyttingen av egne olje- og gassforekomster. Ett av landene som inngår i dette programmet er Bolivia hvor Klif bl.a. bistår med å

vurdere grunnforurensning etter landbasert olje- og gassvirksomhet.

Et stort antall petroleumsbrønner i Bolivia har de siste 70-80 år blitt avsluttet uten å bli forsvarlig stengt og uten at tilknyttede avfallsdeponier er forsvarlig ryddet opp eller forseglet.

Våre samarbeidspartnere i Bolivia har bedt norske myndigheter gjennomføre et seminar om risikovurdering av forurenset grunn som også skal inneholde en gjennomgang av aktuelle oppryddingsmetoder. Utgangspunkt skal tas i norske systemer og metoder, men i den grad det lar seg gjøre, skal seminaret også ta i betraktning forholdene i Bolivia (f. eks. klima og økonomi og tilgjengelighet av miljøfaglige tjenester).

Seminaret skal arrangeres i Bolivia, trolig i La Paz, på engelsk med simultanoversettelse til spansk. Det legges opp til at seminaret skal gå over fem dager, tre dager før en helg og to dager etter, og at det avholdes i første halvpart av juni 2013. Oppdragstaker forutsettes å benytte minst to konsulenter på gjennomføringen av seminaret i Bolivia. Seminardeltakerne vil komme fra det statlige bolivianske oljeselskapet YPFB, fra Hydrokarbon- og energidepartementet (MHE) og eventuelt fra Miljøverndepartementet. Bakgrunnen til deltakerne vil være fra mastergrad i biologi til mer praktisk, teknisk erfaring.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=279080.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Kontrakt_-_Konsulentbistand_til_gjennomføring_av_seminarkurs_i_Bolivia_om_risikovurdering_av_forurenset_grunn.pdf 649 KB
Konkurransegrunnlag_-__Konsulentbistand_til_gjennomføring_av_seminarkurs_i_Bolivia_om_risikovurdering_av_forurenset_grunn.pdf 304 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00