System för omvärldsbevakning och analys

Information

02 - Contract Notice
Open procedure
03.01.2013 10:13 (GMT+01:00)
11.02.2013 16:00 (GMT+01:00)
01.02.2013 16:00 (GMT+01:00)
No

Buyer

AB Svenska Spel AB Svenska Spel
David Shacham David Shacham
Sturegatan 11
10610 Stockholm
Sweden
556460-1812

Closing date has passed.

Short description

Svenska Spel befinner sig på en alltmer konkurrensutsatt spelmarknad.  Spelmarknaden växer just nu cirka 3% per år, men Svenska Spel tappar marknadsandelar. Svenska Spel står inför en marknad som förändras oerhört snabbt, vilket leder till nya situationer och förutsättningar. I det läget måste bolaget också förändras, vi kan inte luta oss emot det som har varit, vi måste ha blicken riktad framåt och vi måste tänka nytt. Till exempel uppvisar den digitala marknaden (online, mobilen) en snabb tillväxt och teknisk utveckling. Att följa kundens behov och kraftsamla på de områden där efterfrågan är stor –ska vi göra det lätt för kunden att välja Svenska Spel. Att balansera ansvar och lönsamhet påverkar utveckling, marknadsföring och försäljning av spel med ett bibehållet starkt spelansvar. När konkurrensen hårdnar och nya aktörer dyker upp på marknaden, då blir god överblick över omvärld och konkurrenter ett viktigt verktyg för lönsamhet. Svenska Spel behöver förändras i takt med att omvärlden förändras och identifiera hot och möjligheter att agera på.

Svenska Spel är ett publikt och mycket medieintensivt företag. 73 procent av svenska folket eller cirka 5 miljoner personer spelar varje år på någon av bolagets produkter, vilket medför att Svenska Spel ofta omskrivs och omtalas i olika sammanhang.

Svenska Spel har flera framträdande produkter som t ex Triss, Lotto, Vegas, Oddset och nätpoker. Vinnare uppmärksammas via dagliga dragningar i TV4 när det gäller Triss och Keno och sporttidningarna har ständig bevakning på Svenska Spels oddssättning. Kunder och icke-kunder skriver om vinster och förluster samt kommenterar Svenska Spel i exempelvis bloggar.

Svenska Spels agerande och ställning som monopolföretag på den svenska marknaden debatteras flitigt – av politiker, ägare, kunder, intresseorganisationer, journalister, myndigheter etc.

Antalet relevanta artiklar/inslag inom print-, eter- och onlinemedier uppskattas till mellan 9-12 000 årligen.

Svenska Spel efterfrågar:

  • ett systemstöd som integrerar inflödet av nyheter från leverantör av mediebevakning
  • en strukturerad process, metodik och systemstöd för omvärldsanalys som understödjer arbetet med fördefinerade och prioriterade ämnesspecifika bevakningsområden/inkorgsflöden som påverkar Svenska Spels framtid.
  • struktur och process för att relevant fakta om utvalda konkurrneter förädlas och enkelt jämföras i tydliga och överskådliga matriser
  • ett systemstöd som är självlärande när det gäller bevakarnas arbete med urval och klassificering.
  • en kvalitativ värderings- och analysprocess.
  • en integrerad analysprocess där analysrapporter produceras och aggregeras inom systemet.
  • kvalificerad rådgivning och stöd av omvärldsanalytiker i omvärldsanalysen.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Bilaga 1 - Kravspecifikation System för omvärldsbevakning och analys.docx 166 KB
Bilaga 2 - Svarsmall pris.xlsx 21 KB
Förfrågningsunderlag System för omvärldsbevakning och analys.docx 203 KB
Ramavtal System för omvärldsbevakning och analys.docx 103 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00