Evaluering av ny organisering av prestetjenesten (Prostereformen)

Information

19.12.2011 13:58 (GMT+01:00)
18.01.2012 15:00 (GMT+01:00)
18.01.2012 00:00 (GMT+01:00)

Buyer

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet
Inger Lise Lerø
Postboks 8004Dep,
0030 OSLO
Norway

Closing date has passed.

Short description

Evaluering av ny organisering av prestetjenesten (Prostereformen)

I 2004 ble det fastsatt nye bestemmelser om prestetjenesten i Den norske kirke. Det ble vedtatt en ny tjenesteordning for proster og gjort endringer i tjenesteordningen for menighetsprester. Disse nye bestemmelsene er senere blitt kalt prostereformen. Reformen innebar en ny organisering av prestetjenesten, med færre og større tjenestedistrikter. Målet med reformen var å gi bedre tjenestevilkår for den enkelte prest, blant annet ved å legge til rette for bedre ledelse, jevnere fordeling av tjenesten mellom prestene og større grad av kollegafellesskap.Det er i hovedsak bispedømmerådene og biskopene som har vært ansvarlige for gjennomføringen og oppfølgingen av reformen, og for å tilpasse den til lokale forhold og utfordringer.Siden utgangen av 2008 har reformen vært ansett som gjennomført i alle bispedømmene. Bispedømmene melder at reformen i hovedtrekk virker etter intensjonene, men også at det gjenstår utfordringer med å ta i bruk muligheter som reformen åpner for. Departementet ønsker derfor å foreta evaluering av sentrale sider ved reformen, som grunnlag for en videre oppfølging av den.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=246150.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Konkurransegrunnlag_for_prostereformen_med_vedlegg.docx 38 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00