Tutkimusnavetan rehukeittiön karkearehujen siirto-, sekoitus- ja jakelujärjestelmä

Information

Open procedure
27.09.2024 10:08 (GMT+02:00)
31.10.2024 11:00 (GMT+01:00)

Buyer

Luonnonvarakeskus Luonnonvarakeskus
Kirjaamo
PL 2 (Latokartanonkaari 9)
00791 Helsinki
Finland
0244629-2

Short description

Luonnonvarakeskus (Luke) hankkii Jokioisiin rakennettavaan tutkimusnavettaan ja rehukeittiöön uuden karkearehujen siirto-, sekoitus- ja jakelujärjestelmän (sis. mm. karkearehun täyttöpöydät, kuljettimet, sekoittimet, kosteiden rehujen syöttölaite ja karkearehun jakelulaite sekä niiden ohjausjärjestelmät). Tämänhetkisen suunnitelman mukaan uusi tutkimusnavetta valmistuu vuoden 2025 lopulla, jolloin myös karkearehujen siirto-, sekoitus- ja jakelujärjestelmän toimitus tapahtuu. Aikataulu tarkentuu keväällä 2025 rakennussuunnitelmien valmistuttua.

Rehukeittiöön hankittava karkearehujen siirto-, sekoitus- ja jakelujärjestelmä mitoitetaan n. 200 lypsylehmän tarpeisiin siten, että se pystyy jakamaan 6 eri karkearehua (säilörehu, olki, heinä) ja 8 eri rehuseosta neljä kertaa päivässä ensisijaisesti ruokintapaikkakohtaisiin rehunkulutuksen mittauslaitteisiin (rehukaukalo; BioControl AS), jotka ovat n. 90 cm:n korkeudella ruokintapöydän tasosta sekä erillisiin rehun jakolaatikoihin navetan tutkimusalueelle. Rehukeittiöön tuleva karkearehu on pääasiassa tarkkuussilputtua säilörehua, mutta järjestelmän on toimittava myös pyörö- ja kanttipaalatuilla karkearehuilla. Arviot eri eläinryhmien välisistä lukumääristä on kuvattu tarjouspyynnön liitteenä 4a olevassa viitteellisessä navettasuunnitelmassa. Huomioitavaa on, että tutkimusnavetassa ei ole nuorkarjankasvatusta.

Eläinkohtaisen syönnin määrittämiseksi karkearehun jakelujärjestelmän on pystyttävä jakamaan Luken tutkimusjärjestelmästä tai Biocontrollin järjestelmästä saatavan tiedon perusteella oikea määrä rehuseosta osoitettuun ruokintapaikkaan. Tämän vuoksi karkearehujen sekoitus- ja jakelujärjestelmän, Luken tutkimustietojärjestelmän ja Biocontrollin rehunkulutuksen mittauslaitteiston tiedonsiirron on toimittava yhteen. Ruokintapaikat voivat olla mittauslaitteita, ruokintalaatikoita tai ruokintapöytiä. Ruokintapöydät sijoittuvat tutkimusnavetan pitkille ulkoseinille.

Karkearehunsekoituslaitteisto sijoitetaan viitteellisissä navettasuunnitelmissa kuvattuun rehukeittiörakennukseen (liitteet 4a, 4b, 4c). Sekoitinlaitteiston karkearehun täyttöpöydät sijoittuvat rehukeittiöön. Täyttöpöydät täytetään rakennuksen pitkällä sivulla olevien ovien kautta. Rehukeittiörakennuksessa on lisäksi tilat väkirehujen varastointia (8 kpl siiloja) ja seosrehujen sekoittamista varten. Lisäksi sinne sijoitetaan hankittavat kosteiden rehujen syöttölaite sekä kivennäis- ja lisäaineannostelulaitteet.

Karkearehun siirto-, sekoitus- ja jakelujärjestelmän hankinnan lisäksi tarvitaan toimiva ratkaisu laakasiiloihin ja aumoihin varastoidun säilörehun siirtoon uuden rehukeittiön täyttöpöydille. Säilörehuvarastot sijaitsevat noin 2–6 km päässä uuden tutkimusnavetan yhteyteen rakennettavasta rehukeittiöstä. Koska säilörehuvarastot sijaitsevat kauempana tutkimusnavetasta, uuden karkearehun sekoitus- ja jakelulaitteiston toimittajan on toimitettava järjestelmä kokonaisten säilörehukakkujen siirtoon säilörehuvarastoilta tutkimusnavetan rehukeittiöön. Luonnonvarakeskuksella on Metaka 240 -merkkinen liukukoukulla varustettu kolmeakselinen koukkulavavaunu (https://www.metaka.fi/metaka240/), jonka korkeutta pystytään hydraulisesti säätämään. Tähän halutaan erikoisrakenteinen vaihtolava, jossa on pohjakuljetin tai hydraulinen puskujärjestelmä, jolla säilörehukakut voidaan siirtää kokonaisina lavalta täyttöpöydälle. Erikoisrakenteisen vaihtolavan on vastattava leveydeltään ja pituudeltaan täyttöpöydän mitoitusta. Täyttöpöydän asennuskorkeus määräytyy tarjotun siirtojärjestelmän korkeuden mukaan.

Tarjottavan järjestelmän kokonaishintaan tulee sisältyä myös seuraavat osat ja palvelut:

- Järjestelmän käyttövalmiiksi asennus rehukeittiöön sisältäen myös kaikki tarvittavat sähkö- ja nostotyöt.

- Siirtojärjestelmä säilörehukakkujen siirtämiseksi täyttöpöydille.

- Neljän päivän käyttöönottokoulutus.

- Järjestelmän ohjauskeskus, joka ohjaa karkearehun sekoitus ja jakelulaitteiston kaikkia toimintoja automaattisesti; täyttö, rehujen sekoitus ja ruokintapaikkakohtainen jako.

- Tiedonsiirtoyhteys/rajapinta, jonka kautta järjestelmää voidaan ohjata ja toiminnan aikana syntyvää dataa voidaan siirtää Luonnonvarakeskuksen tietovarastoihin.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Liite 3 Sopimusluonnos Rehukeittiön karkearehujen siirto-, sekoitus- ja jakelujärjestelmä.pdf 332 KB
Liite 6 Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot tavarahankinnoissa JYSE-ehdot huhtikuu 2022.pdf 227 KB
Liite 4a Viittteellinen pohjapiirustus Luke Jokioinen.pdf 2,88 MB
Liite 4c Viitteellinen asemapiirustus Luke Jokioinen.pdf 598 KB
Liite 2 Hankintojen ja Luken tutkimusjärjestelmän kuvaus.pdf 1,49 MB
Liite 5 Alihankkijat.xlsx 18 KB
Liite 7 Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa JYSE-ehdot huhtikuu 2022.pdf 274 KB
Liite 1 Tietoturvavaatimukset.pdf 68 KB
Liite 4b Viitteelliset yleisleikkaukset Luke Jokioinen.pdf 283 KB
Liite 8 Laskutusosoitetiedote.pdf 68 KB
Liite 9 Tarjouspyynnön ESPD-lomakkeen täyttöohje.pdf 112 KB
espd_492440.pdf 507 KB
hilma-ilmoituksen tiedot.pdf 534 KB
Tutkimusnavetan rehukeittiön karkearehujen siirto-, sekoitus- ja jakelujärjestelmä.pdf 846 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00