Upphandlingsstöd ramupphandling Kunskapsnod för landbaserad fiskodling

Information

19.09.2024 00:44 (GMT+02:00)
27.09.2024 23:59 (GMT+02:00)

Buyer

Fyrbodals kommunalförbund Fyrbodals kommunalförbund
Carina Wiberg Borgh
Box 305
45118 Uddevalla
Sweden
222000-1776

Closing date has passed.

Short description

Orientering om upphandlingen 

Detta är en så kallad direktupphandling, offertförfrågan med utvärdering och avtalsskrivning följer därför inte någon av de angivna procedurbundna upphandlingsförfarandena i Lag (2016:1145) om offentlig upphandling. 

Fyrbodals kommunalförbund är ett av fyra regionala kommunalförbund i Västra Götaland. Det bildades 2005 och är en sammanslutning av 14 kommuner i Dalsland, norra Bohuslän samt nordvästra hörnet av Västergötland. Mer information om Fyrbodals kommunalförbund finns på www.fyrbodal.se. 

Om projektet kunskapsnod för landbaserad fiskodling  

Projekt för att bygga upp en utvecklings- och kunskapsnod för landbaserad fiskodling. Det sträcker sig till den 28 juni 2027. Finansieras av Jordbruksverket, ansökande part Fyrbodals kommunalförbund.   

Kommunalförbundet kommer att hålla redovisning och ekonomi men kommer att köpa in processledartjänst på halvtid med kompetens inom de gröna näringarna, som ska leda arbetet. Även en process-tekniker på halvtid ska knytas till projektet som köpt tjänst för att sköta anläggningen, hålla ihop tester och försök, vara delaktig i utformning av utbildningar samt ansvara för demonstrationer. Beroende på förkunskaper kommer process-teknikern att behöva börja med att få kunskap om hur uppfödning och system fungerar genom utbildning och praktik på befintliga anläggningar i Sverige.  

Projektet kommer att upphandla en delprocessledare med innovationskompetens. Genom workshopar kommer vi att öka innovationsnivån i de processer och produkter som vi ser kan bli resultat inom projektets ramar och därmed utveckla innovationsförmågan hos deltagande företag i stort.  

Projektet kommer att bilda en referensgrupp med representanter från både lantbrukare, intressenter och forskning och innovationssystem.  

Till projektet kommer vi att knyta en styrgrupp med representanter från projektägare och kommande parter i projektet.  

För projektet behövs upphandlingsstöd för ramavtalsupphandlingar för:   

Tjänster/kompetens. Processtekniker, projektledare som behövs för genomförandet.   

Ändamålsenliga lokaler som ska kunna hyras för att bygga upp anläggningen. Geografisk placering viktig.   

Inköp av bassänger/ tankar avsedda för fiskodling.  

Ett grundutkast till förfrågningsunderlag med kravspecifikation är framtaget.  

Offertförfrågans omfattning 

Upphandlingsstöd för ramavtalsupphandling i projektet enligt nedan: 

Säkerställande av att förfrågningsunderlaget uppfyller lagenliga krav innan annonsering Annonsering av ramupphandling 

Anbudsöppning samt prövning av anbudsgivare och anbud Utvärdering av anbudslämnare och inkomna anbud Utvärderingsprotokoll samt tilldelningsbeslut och avtal Rådgivare vid eventuell överprövning 

Skallkrav 

Leverantören ska uppfylla följande krav: 

Erfarenhet av offentlig upphandling God kännedom om LoU 

I offerten ska framgå:  

Beskrivning av uppdragets utförande  

Beskrivning av tidigare erfarenhet av liknande uppdrag  

Förutsättningar  

Leverantören ska i offerten bekräfta att de uppfyller samtliga ställda krav. I offerten ska följande uppgifter finnas: företagsuppgifter, organisationsnummer, registreringsbevis, adress, telefon, e-mejl och underskrift av ansvarig för anbudet.  

Pris  

Priset ska vara ett timpris och anges i SEK exkl. mervärdesskatt och/eller andra avgifter.  Övriga kostnader som kan uppstå ska anges i lämplig form. Priset ska vara giltigt under hela avtalsperioden. 

Utvärdering av anbud  

Fyrbodals kommunalförbund avser att teckna avtal med den leverantör som bäst svarar mot projektets behov och är ekonomiskt mest fördelaktigt.  

Vid utvärdering av anbud kommer kommunalförbundet, utöver pris, att lägga vikt vid hur väl leverantören svarar mot kravspecifikationen och förståelse för uppdraget.  

Fakturering  

Fyrbodals kommunalförbund tar endast emot elektroniska fakturor (e-faktura). I separat dokument som medföljer anbudsförfrågan finns information om faktureringshanteringen. Fakturareferens 240918 Sofia Jessen måste finnas på fakturan och i specifikation/text i fakturan ska det framgå att fakturan avser kostnad i projektet Kunskapsnod för landbaserad fiskodling.   

Fakturor ska skickas månadsvis i efterskott. Betalning sker 30 dagar efter mottagen faktura och godkänd leverans/utförd tjänst.  

Sekretess  

Fyrbodals kommunalförbund är en kommunal myndighet vilket innebär att verksamheten omfattas av den svenska offentlighetsprincipen. Anbud som lämnas in omfattas av absolut sekretess tills dess att alla anbud eller erbjudanden offentliggjorts, beslut om leverantör och anbud fattats eller ärendet dessförinnan har slutförts (se 6 kap. Offentlighets- och sekretesslagen 2009:400). Därefter blir inkomna anbud som regel allmän handling.  

En anbudsgivare som anser att uppgifter som lämnats i ansökan eller anbudet uppfyller villkoren för kommersiell sekretess (31 kap. 16 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) om affärs- Fyrbodals kommunalförbund - 14 kommuner samarbetar för en hållbar utveckling. och driftsförhållanden) ska i sin ansökan, respektive anbud tydligt ange en begäran om sekretess.  

En sådan begäran ska vara preciserad med vilka uppgifter som avses, vilken skada som anbudsgivaren skulle lida om uppgifterna lämnas ut samt hänvisning till respektive paragraf i offentlighets- och sekretesslagen.  

En sekretessbedömning sker alltid i samband med att en uppgift begärs ut och Fyrbodals kommunalförbund kan inte garantera att en begäran om sekretess inte medför att handlingen kan komma att lämnas ut. Ett sekretessbeslut kan även komma att prövas av domstol.  

Inlämning av anbud  

Anbud lämnas endast genom Mercell direktupphandling senast 2024-09-27 och ska var giltigt i en månad. Anbud som lämnas in på annat sätt förkastas. Frågor om upphandlingen ställs endast genom Mercell direktupphandling senast en vecka före sista anbudsdag.’ 

 

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Kunskapsnod upphandlingsstöd – 240918.pdf 106 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00