Juridisk bistand til vurdering av regelverket for lokalisering av handel, tjenester og kontorarbeidsplasser

Information

Not specified
23.10.2023 08:47 (GMT+02:00)
10.11.2023 12:00 (GMT+01:00)

Buyer

Kommunal- og moderniseringsdepartementet Kommunal- og moderniseringsdepartementet
Tore Leite
Postboks 8112 Dep
0032 Oslo
Norway
972417858

Closing date has passed.

Short description

Anskaffelsens formål er å gi en rettslig vurdering av gjeldende rett for lokalisering av handel, tjenester og kontorarbeidsplasser innenfor dagens plan- og bygningslov, se nærmere beskrivelse i bilag 1. Oppdragets leveranse vil være et notat til en intern prosjektgruppe i departementet under Planavdelingen. Anskaffelsen kan utvides til å omfatte ytterligere utredning. Notatet skal leveres senest 30. januar 2024. Hovedoppdraget skal gjennomføres innen en økonomisk ramme på 400 000 ekskl. mva. Hvis oppdragiver etter innlevering av oppdraget ser behov for utdyping av problemstillingene

som kommer frem av hovedoppdraget, har oppdragsgiver mulighet til å utløse en opsjon på et tilleggsoppdrag på inntil 400 000 kr ekskl.

Kommunen kan gjennom arealformål, hensynssoner og planbestemmelser legge føringer for hvilke typer virksomheter som kan lokaliseres hvor. Det er imidlertid ikke tilstrekkelig klart hva som er det innholdsmessige handlingsrommet til arealformål, planbestemmelser i kommunenes arealplaner. Arealplaner menes her både arealdelen til kommuneplanen, kommune(del)plan og reguleringsplan.

Anskaffelsens formål er å gi en rettslig vurdering av gjeldende rett for lokalisering av handel, tjenester og kontorarbeidsplasser innenfor dagens plan- og bygningslov, se nærmere beskrivelse i bilag 1. Oppdragets leveranse vil være et notat til en intern prosjektgruppe i departementet under Planavdelingen. Anskaffelsen kan utvides til å omfatte ytterligere utredning. Hovedoppdraget skal gjennomføres innen en økonomisk ramme på 400 000 ekskl. mva. Hvis oppdragiver etter innlevering av oppdraget ser behov for utdyping av problemstillingene

som kommer frem av hovedoppdraget, har oppdragsgiver mulighet til å utløse en opsjon på et tilleggsoppdrag på inntil 400 000 kr ekskl. mva. Detaljene i et eventuelt opsjonsoppdrag avklares etter at hovedoppdraget er levert. Tidsplan for et eventuelt opsjonsoppdrag vil bli avklart i samråd med leveransen, men vil senest gjennomføres innen første kvart 2024. Anslått total verdi inkludert opsjon er kr 800 000 ekskl. mva.

Oppdragstaker skal ha et oppstartsmøte med oppdragsgiver i forbindelse med prosjektstart, og minst ett statusmøte med oppdragsgiver midtveis i prosjektet. Deretter skal oppdragstaker levere et notat til drøfting i prosjektgruppa senest innen 30. januar 2024 Notatet skal inneholde et sammendrag, og gi grunnlag for drøftinger i prosjektgruppa på nyåret og vurdering av videre utredningsbehov. Oppdragstaker kan bli bedt om å presentere resultatene muntlig for Oppdragsgiver i etterkant av oppdraget på nyåret.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00