Varmenteiden sulkupalvelu

Information

02 - Contract notice
Open procedure
20.09.2023 13:43 (GMT+02:00)
18.10.2023 11:00 (GMT+02:00)

Buyer

Digi- ja väestötietovirasto Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 Helsinki
Finland
0245437-2

Closing date has passed.

Short description

Varmenteiden sulkupalvelu on ympärivuorokautinen, loppukäyttäjälle ilmainen 24/7 -palvelu, joka mahdollistaa Digi- ja

väestötietoviraston myöntämien varmenteiden sulkupyyntöjen vastaanoton ja toteuttamisen. Pyynnöt tulevat toimittajan järjestelmään joko puhelimitse tai sähköpostitse. Toimittaja voi ottaa sulkupyyntöjä vastaan myös muulla vastaavanlaisella eIDAS-vaatimukset täyttävällä tavalla.

DVV toimittaa sulkupalvelutoimittajan käyttöön varmenteiden sulussa tarvittavat työasemat, ohjelmistot ja tietoliikenneyhteydet sekä järjestää tarvittaessa oikeudet DVV:n väestötietojärjestelmään sulkupyynnön tekijöiden henkilöllisyyden toteamiseksi.

Hankinnassa on kyse palveluntuottajan valinnasta vastaamaan Digi- ja väestötietoviraston (DVV) myöntämien varmenteiden sulkupalvelusta. Kilpailutettavan sopimuksen mukaisen palvelun on tavoitteena olla valmiina tuotantokäyttöön viimeistään 1.4.2024 alkaen.

Varmenteiden sulkupalvelu on ympärivuorokautinen, loppukäyttäjälle ilmainen 24/7 -palvelu, joka mahdollistaa Digi- ja väestötietoviraston myöntämien varmenteiden sulkupyyntöjen vastaanoton ja toteuttamisen. Varmenteen peruuttamista haluava henkilö/organisaatio ilmoittaa varmenteen sulkupyynnön eri palvelukanavien (puhelinsoitto, palveluvarmenteen sulkemispyynnön sähköposti, vahvan tunnistuksen takana oleva verkkopalvelu, joka voi sisältää myös chatin, rajapinnat) kautta sulkupalveluun. Sulkupalvelua varten käytössä on sulkuilmoitusta varten tekninen rajapinta, jonka kautta Loppuasiakas tai Asiakasorganisaatio voi sulkea varmenteen.

DVV toimittaa sulkupalvelutoimittajan käyttöön varmenteiden sulussa tarvittavat työasemat, ohjelmistot ja tietoliikenneyhteydet sekä järjestää tarvittaessa oikeudet DVV:n väestötietojärjestelmään sulkupyynnön tekijöiden henkilöllisyyden toteamiseksi.

DVV on toiminut varmentajana vuodesta 1999 (ennen 2020 Väestörekisterikeskus, VRK) tuottaen kansalaisvarmenteita, organisaatio- ja sote-varmenteita sekä palvelinvarmenteita.

DVV:n varmenteet ovat eIDAS tunnistus- ja luottamuspalvelun vaatimusten mukaisia, lisätietoa mm:

https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/toimintamme/saantely-ja-valvonta/sahkoinen-allekirjoitus-ja-muut-eidas-palvelut

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Varmenteiden sulkupalvelu.pdf 635 KB
Varmenteiden sulkupalvelu.zip 5,39 MB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00