Merialuesuunnittelun koordinointi

Informasjon

12.12.2023 12.38 (GMT+01:00)

Innkjøper

Ympäristöministeriö Ympäristöministeriö
Tiina Tihlman
Finland
0519456-1

Tildelingsinformasjon

Perustelut sopimuksen tekemiselle ilman aiempien ilmoitusten julkaisemista.

Kyseessä on hankintalain 40 §:n mukainen suorahankinta. Hankintayksikkö voi valita suorahankinnan, jos teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan; lisäedellytyksenä on, että järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta (2 momentti 2 kohta).

Merialuesuunnitelman laatiminen on Maankäyttö- ja rakennuslaissa maakuntien liitoille osoitettu lakisääteinen tehtävä. Liittojen tulee sisällyttää suunnitelman alueeseen myös Talousvyöhyke, mikä ei kuulu muutoin kuntien alueeseen eikä niille kuuluvan muun alueidenkäytön suunnittelujärjestelmän piiriin. Talousvyöhyke on kansainvälistä vesialuetta, jonka käytöstä ja hoidosta Suomen valtio vastaa. Merialuesuunnittelulla edistetään meriympäristön hyvän tilan saavuttamista, yhteensovitetaan merellisiä toimintoja ja edistetään kestävää sinistä taloutta.

Maakuntien liittojen tulee laatia suunnitelma laaja-alaisessa yhteistyössä kahdeksan rannikon liiton ja sidosryhmien kesken. Rannikon liitot ovat sopineet, että Varsinais-Suomen liitto toimii kahdeksan rannikon maakunnan liiton merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaatioliittona. Työ toteutetaan yhdessä kahdeksan muun liiton kanssa, ja suunnitelman on tarkoitus valmistua vuoden 2026 loppuun mennessä.

Varsinais-Suomen liitto on näin ainoa mahdollinen toimittaja ympäristöministeriön palvelun tuottamiseen.

 

Mercell Norge AS

Del av Mercell-gruppen, en av Europas ledende leverandører av elektroniske anbudsverktøy og informasjon mellom innkjøpere og leverandører i det profesjonelle markedet.

Kontakt oss

Klikk her for å gå til support

+47 21 01 88 00