74534 RH Avd for Immunologi og transfusjosnmedisin Inkubatorer ( 7stk)

Informācija

21.04.2016 17:21 (GMT+03:00)

Pasūtītājs

Oslo universitetssykehus HF Oslo universitetssykehus HF
Trine Kjellsen Trine Kjellsen
Postboks 4950 Nydalen
0424 Oslo
Norvēģija
993 467 049

Lai saņemtu informāciju par iepirkumiem e-pastā, piesakieties, spiežot uz "Saņemt iepirkumu informāciju" lapas lejasdaļā!

Ex vivo cellelaboratoriet produserer celler for både behandling av pasienter og klinisk utprøvning. Ex vivo cellelaboratoriet er etter celleforskriften godkjent for håndtering av humane brusksceller, beinmargceller, blæreceller og erytrocytter beregnet til bruk på mennesker. Tilvirkning av celleprodukter foregår i henhold til:

•ISO 14698 og 14644

•EU-direktiv 2004/23/EC

•EU-GMP Vol. 4

•FOR-2015-12-07-1430 Forskrift om krav til kvalitet og sikkerhet ved håndtering av humane celler og vev (forskrift om håndtering av humane celler og vev)

og godkjennes av Statens legemiddelverk.

Renromslaboratoriene valideres i henhold til EU-GMP-krav før de kan tas i bruk. I klasse B renrom stilles det høye krav til lav partikkeltall i luften, derfor må det dokumenteres samsvar mellom krav som stilles og de faktiske forholdene. Videre må det foreligge dokumentasjon som redegjør for målemetodene som er brukt og måleresultatene.

Det etterstrebes så lavt støynivå som mulig på alt utstyr, det er derfor ønskelig å få oppgitt støynivå dersom data for dette finnes. Det er også ønskelig at eventuelle slitedeler oppgis med pris og skiftefrekvens.

Utstyret, inklusivt monteringsdeler og tilbehør som skal plasseres i rommet skal være av godkjent materiale og ha hygienisk design.

Overflater skal være vanntette og lette å rengjøre.

Overflatene skal tåle rengjøringsmidler som benyttes i renrom, for eksempel syrer, alkohol, Virkon, tensider. Et eksempel på rengjøringsmidler er 70 % desinfeksjonssprit og Klercide Biguanide, Chlorine Quat og Peroxide.

Utstyr som skal inn i laboratoriet må desinfiseres. Alle overflater skal rengjøres og desinfiseres med 70 % desinfeksjonssprit. Leverandør må følge prosedyrene: Bekledning for arbeid i Ex vivo cellelaboratoriet (Dok-id: 2588), samt Hygieneregler for adgang til produksjonslokalene ved Ex vivo cellelaboratoriet (Dok-id: 24930).

CO2 inkubator for dyrking av humane celler med mulighet for regulering av CO2 nivå og temperatur. Automatisk dekontaminering. Glatte flater for lett renhold.

Temperatur og CO2 nivå skal logges kontinuerlig. Følere for dette leveres av Brookhaven/Houm Facility monitoring system, FMS. CO2 inkubatorene må være forberedt på gjennomføring av signalkabel for disse følerne. Det må legges tilrette for gjennomføring av signalkabler. Leverandør av CO2 inkubator bestemmer hvor hull for gjennomføring av kabel plasseres, hvis dette medfører ekstrakostnader må dette oppgis. Inne i CO2 inkubatoren skal temperaturføleren plasseres i skapets varmeste posisjon og CO2 føleren der det er høyest verdi.

CO2 inkubatorene skal plasseres i rom som skal tilfredsstille kravene til renhetsklasse B og må være egnet for plassering og bruk i slike rom. Dokumentasjon med testing skal foreligge.

Partikkelnivået i EU-GMP klasse B laboratorium skal være mindre enn:

3520partikler/m3 ≥0.5 µm at rest

29 partikler/m3 ≥5.0µm at rest

352000partikler/m3 ≥0.5µm in operation

2900 partikler/m3 ≥5.0µm in operation

Grenseverdiene er gjeldende totalt for hele rommet, det er derfor viktig at utstyret som skal stå i renrommet i praksis ikke avgir partikler. Det er i tillegg viktig å overholde mikrobiologisk belastning på renrom. Dette medfører at det kun kan brukes CO2 inkubatorer uten åpen vannpanne, men med adskilt vannreservoar. Dette for å hindre partikkeldannelse og minimere mikrobiologisk oppblomstring.

Ved Ex vivo cellelaboratoriets oppstart ble Heraeus Cytoperm 2 og Heraeus BBD 6220 valgt som inkubatorer. Cytoperm og BBD inkubatorene var i utgangspunktet ikke godkjent for renrom og hadde ikke dokumentasjon for bruk i klasse B, men ble solgt inn som det beste og nyeste på markedet. Etter installasjon i 2000 viste testing store partikkelutslipp, under normal belastning og under dekontaminering, fra inkubatorene som førte til ytterligere forsinkelser og utbedringer. Inkubatorene måtte isoleres og spesialtilpasses med egne kapsler med vifte og HEPA filter for å få redusert partikkelkonsentrasjon i rommet tilstrekkelig.

I tillegg klarte ikke inkubatorene å overholde sine egne spesifikasjoner på temperatur og recovery. Heraeus Cytoperm 2 og Heraeus BBD har fortsatt ikke dokumentasjon for bruk i klasse B rom samt tilsvarende tekniske spesifikasjoner er som de var angitt ved kjøp i 2000.

Thermo Forma Steri-cult 3308 tilfredsstiller krav til adskilt vannreservoar . Den har dokumentasjon for drift i EU-GMP klasse B renrom med de kravene til partikkelkonsentrasjon gitt over. Den tilfører fuktighet ved ultralydbefukter via eksternt vannreservoar. Vannreservoaret lar seg enkelt demontere og rengjøres.

Inkubatoren er forseglet slik at partikler ikke skal lekke ut i miljøet og dyrkningskammer holder klasse B krav (ISO EN14644-1 ISO klasse 5) ved hjelp av HEPA filter. Den har i tester vist seg å gjennomføre dekontaminering som lovet med hensyn på avgitt partikkelkonsentrasjon og temperaturutvikling.

Ut fra vår kjennskap er Thermo Forma stericlean 3308 som leveres av Dipl.Ing Houm AS det eneste produktet som av tekniske grunner kan levere ytelsen som består av en distribuert løsning for Ex vivo cellelaboratoriet. Vilkårene i FOA § 14-4 første ledd bokstav c. anses oppfylt.



Kontraktstildeling
Tittel: 74534 RH I Avd for immuologi og transfusjosnmedisin inkubatorer ( 7stk)
Dato for kontraktstildeling: 01-05-2016
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Dip.ing Houm AS929578376, Grefsenveien 64, 0487 Oslo, NO, Telefon: +47 22094000, Faks: +47 22094040.

Vēlaties saņemt visaptverošu Jūs interesējošās nozares aktuālo iepirkumu informāciju?

Piesakieties Mercell un saņemiet paziņojumus par jaunākajiem iepirkumiem sev svarīgajās nozarēs 7 dienas bez maksas!

SIA Mercell Latvia

Daļa no Mercell grupas – viens no vadošajiem e-iepirkumu platformu un iepirkumu informācijas piegādātājiem Eiropā.

Par uzņēmumu

Par mums
Kontakti

Sazinaties ar mums

Spiediet šeit, lai dotos uz atbalsta lapu

+371 22720771
SIA Mercell Latvia | Dzirnavu iela 37-43, LV-1010 Rīga, Latvija