Anskaffelse 2013 - 3086 Analyseutstyr m/forbruksvarer Blodbanken Molde sjukehus

Informācija

02 - Paziņojums par līgumu
Atklāts konkurss
19.02.2014 15:49 (GMT+02:00)
06.01.2014 13:00 (GMT+02:00)
02.12.2013 13:00 (GMT+02:00)

Pasūtītājs

Helse Møre og Romsdal HF Helse Møre og Romsdal HF
Per Stavnesli Per Stavnesli
Byfogd Motzfeldts gate 8
6412 Molde
Norvēģija
997005562

Iepirkums ir pārtraukts

Lai saņemtu informāciju par iepirkumiem e-pastā, piesakieties, spiežot uz "Saņemt iepirkumu informāciju" lapas lejasdaļā!

Anbudet gjelder anskaffelse av helautomatisk analyseutstyr og inngåelse av en 4 årig rammeavtale +1 +1 +1 år på nødvendige forbruksvarer iht. kravspesifikasjonen til avdeling for medisinsk biokjemi, blodbanke – seksjon Molde. Total tid på 7 år tilsvarer den levetiden som legges til grunn ved valg av tilbyder.

 

Utstyret skal benyttes til pretransfusjonsundersøkelse og andre blodtypeserologiske undersøkelser ved blodbanken i Molde. Det viktigste bruksområdet er ABO/Rh(D)-typing og antistoffscreening på rutineprøver fra pasienter samt ABO/Rh(D)-typing og genotyping av blodgivere.

I tillegg ønskes tilbud på nødvendig utstyr til manuell back-up til bruk ved evt. driftsstans av instrumentet.

 

Det vurderes anskaffelse av tilsvarende utstyr til blodbanken i Kristiansund. Vi ønsker prisatt en opsjon for Kristiansund sjukehus. Denne opsjonen inngår ikke i evalueringen.

 

Vi gjør videre oppmerksom på at instrumentet må kunne ”on-line” - tilkobles med toveis kommunikasjon til vårt blodbankdatasystem ProSang, eventuelt til vårt laboratoriesystem(NSL). Det er innhentet pris fra Tieto Enator på kr. 50 000.- for å etablere protokollen som muliggjør at andre instrument kan kommunisere med samme funksjonalitet som i dag. Denne byttekostnaden vil inngå i beregning av levetidskostnad for de instrument det er aktuelt for. Alternativt at tilbyder inkluderer denne kostnaden i sitt tilbud som i praksis betyr at tilbyder blir viderefakturert denne kostnaden i ettertid. Gjør oppmerksom på at HMR HF ikke har innvirkning på denne ”byttekostnadens” størrelse, som ut i fra investering og forbruk i 4(1+1+1) år utgjør en forsvinnende andel av totalkostnadene.

 

Leveransen skal være inklusive alle komponenter/tilbehør, demontering, montering/installasjon og ferdigstillelse slik at den fungerer som en helhet ut fra de behovene og krav som er beskrevet. 

 

Nødvendig opplæring av alt personell som jobber i den berørte enheten må inngå.

Vēlaties saņemt visaptverošu Jūs interesējošās nozares aktuālo iepirkumu informāciju?

Piesakieties Mercell un saņemiet paziņojumus par jaunākajiem iepirkumiem sev svarīgajās nozarēs 7 dienas bez maksas!

SIA Mercell Latvia

Daļa no Mercell grupas – viens no vadošajiem e-iepirkumu platformu un iepirkumu informācijas piegādātājiem Eiropā.

Par uzņēmumu

Par mums
Kontakti

Sazinaties ar mums

Spiediet šeit, lai dotos uz atbalsta lapu

+371 22720771
SIA Mercell Latvia | Dzirnavu iela 37-43, LV-1010 Rīga, Latvija