Intensjonskunngjøring: Kjøp av prosjekteringsverktøy

Informācija

Award of a contract without prior publication of a contract notice in the Official Journal of the European Union
08.11.2012 11:04 (GMT+02:00)

Pasūtītājs

Skatteetatens IT- og servicepartner Skatteetatens IT- og servicepartner
Morten S. Lauritzen Morten S. Lauritzen
Postboks 9200 Grønland,
0134 OSLO
Norvēģija

Lai saņemtu informāciju par iepirkumiem e-pastā, piesakieties, spiežot uz "Saņemt iepirkumu informāciju" lapas lejasdaļā!

Oljeskattekontorets (OSK) hovedoppgave er å kontrollere oljeselskapene med virksomhet på norsk kontinentalsokkel. Flere av disse selskapene er de største skattyterne i landet. For sokkelvirksomheten er skattesatsen vesentlig høyere enn for landbasert virksomhet i Norge eller utenlands. Med en marginalskatt på 78 % vil de enkelte transaksjonene som OSK er satt til å kontrollere, ha meget stor betydning for skatteinntektene til den norske stat. Relativt små prosentvise fravikelser ift. selskapenes påstand/tall vil beløpsmessig kunne utgjøre mange millioner kroner i skatt.

Mange av kontrollene som OSK foretar, krever tilgang til uavhengige markedsdata, fremleggelse av sakkyndige rapporter eller at OSK dokumenterer fravikelsene på annen måte. I de senere årene har kostnadsnivået på den norske kontinentalsokkelen økt vesentlig, dels om følge av stor leteaktivitet, dels ved store investeringer i nye felt og dels som følge av betydelige vedlikeholdsprosjekter og tilknytningsutbygging på eksisterende produksjonsfelt.

Kontoret er avhengig av bedre kjennskap til hvordan kostnadene for ulike komponenter, faser etc. ved utbygging og drift av et oljefelt på norsk sokkel er sammenlignet med utenlandske sokler. Det er derfor et behov for å få innsikt på et detaljert nivå, slik at vi sikrer at ligningsfastsettelsen for selskapene på norsk sokkel er korrekt.

Til dette skal Oljeskattekontoret anskaffe et prosjekteringsverktøy for å estimere kostnader for utbygging og drift av oljefelt, i et internasjonalt perspektiv, i detalj. Verktøy må kunne vise enhetskostnad på alle vesentlige enheter i utbygging og driftsfasen av et oljefelt i alle betydelige offshore-regioner i verden. Samtidig må verktøyet kunne prosjektere hvordan utbyggingen og driften av et felt med visse karakteristika (dybde, antatte ressurser, avstand til land etc) normalt vil se ut, altså hvilke løsninger som vil velges og kreves, innenfor de samme regionene. Hensikten er da å få bedre innsikt i hvordan utbyggings og driftskostnader er satt sammen i Norge sammenlignet med andre regioner, samt å sammenligne kostnadsnivå for like type utbygginger. Det skal også leveres opplæring/kurs i verktøyet for 2 personer.



Kontraktstildeling
Tittel: Kjøp av prosjekteringsverktøy
Dato for kontraktstildeling: 16-10-2012
Antall mottatte tilbud: 1
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
IHS Global Ltd, Willoughby Road, Bracknell, RG12 8FB Berkshire, UK, Nettadresse (URL): http://www.ihs.com/products/oil-gas-information/analysis-software/questor.aspx.

Vēlaties saņemt visaptverošu Jūs interesējošās nozares aktuālo iepirkumu informāciju?

Piesakieties Mercell un saņemiet paziņojumus par jaunākajiem iepirkumiem sev svarīgajās nozarēs 7 dienas bez maksas!

SIA Mercell Latvia

Daļa no Mercell grupas – viens no vadošajiem e-iepirkumu platformu un iepirkumu informācijas piegādātājiem Eiropā.

Par uzņēmumu

Par mums
Kontakti

Sazinaties ar mums

Spiediet šeit, lai dotos uz atbalsta lapu

+371 22720771
SIA Mercell Latvia | Dzirnavu iela 37-43, LV-1010 Rīga, Latvija