Teknologisk utredning av utslippsfri ferge i indre Oslofjord

Informacija apie pirkimą

Atviras konkursas
2016-10-21 16:38 (GMT+03:00)
2016-11-03 13:00 (GMT+02:00)

Informacija apie pirkėją:

Buskerud fylkeskommune Buskerud fylkeskommune
Magnus Holm Magnus Holm
Hauges gate 89
3019 Drammen
Norvegija
974 644 614

Pasiūlymų pateikimo terminas praėjo.

Norite gauti panašią informaciją kas rytą? Registruokitės 7 dienų NEMOKAMAI Mercell versijai!

Buskerud fylkeskommune inviterer til anbudskonkurranse om levering av teknologisk utredning av utslippsfri ferge i indre Oslofjord.

Dette er en enkeltanskaffelse.

Kravspesifikasjon - anskaffelsens formål og omfang

Buskerud fylkeskommune inviterer til anbudskonkurranse om levering av teknologisk utredning av utslippsfri ferge i indre Oslofjord. Oppdragsgiver har et ønske om snarlig oppstart, og forventer at oppdraget er ferdigstilt innen utløpet av januar 2017. Dette er et fastpris-oppdrag, med en øvre kostnadsramme på 500.000,- eks. mva. BakgrunnUtviklingen i miljø- og energipolitikk og krav til transportsektoren, har i løpet av de siste årene bidratt til en dynamisk og til dels rivende utvikling i nullutslippsteknologier for båt. Båter med alternativ framdriftsteknologi i ordinær kollektivtrafikk er fortsatt nytt og bare delvis er slike pt i kommersiell drift. Flere testprosjekter med helelektriske fartøy med ulik tilnærming til lading og ladeinfrastruktur gjennomføres i både Norge og internasjonalt. På hydrogensiden arbeides det fra myndighetssiden med utvikling av et nasjonalt regelverk for bruk av hydrogen for sjøgående kollektivtransport.

Oslo kommune, Buskerud Fylkeskommune og Akershus fylkeskommune har igangsatt et forprosjekt for utslippsfri transport i indre Oslofjord. Bakgrunnen er en søknad fra Hurum og Nesodden kommune om utredning av en hurtiggående el-ferge for passasjerer. Hurum har i påvente fylkeskommunal behandling, fullført deler av prosjektet med støtte fra Enova. Utredningen er gjort sammen med industriklyngen Maritime Clean Tech, og viser at det er mulig å utvikle kostnadseffektiv drift av en batteridrevet passasjerferge som går i 20 knop.

Fylkeskommunene har satt som betingelse at de skal lede sluttfasen av prosjektet. De har også satt som betingelse at det i tillegg til batteridrift skal utredes en hybridferge hvor batteridrift kombineres med brenselcelle-drift. Forprosjektets mål- Utarbeide et beslutningsgrunnlag for om det skal iverksettes et pilotprosjekt med utslippsfri transport i indre Oslofjord med batteri- og brenselscelle drift- Dersom det besluttes iverksatt et pilotprosjekt; identifisere teknologiform samt identifisere på hvilken måte og på hvilke av dagens ruter båten skal testes. Beslutningsgrunnlaget vil basere seg på utredninger både knyttet til teknisk mulighetsrommet for nevnte teknologier, markedsanalyser og vurdering av samfunnsøkonomiske konsekvenser av tiltaket. OppdragetDette oppdraget omhandler utredning av det teknisk-økonomiske mulighetsrommet for teknologiene. Oppdraget skal bygge videre på opprinnelig søknad fra Hurum og Nesodden kommuner og prosjektresultatene fra Enovaprosjekt 15/706 og bidra med en grundigere analyse som skal avdekke og belyse teknologiske muligheter, konsekvenser, kostnader og risiko forbundet knyttet til etablering av utslippsfri båtrute i indre Oslofjord, herunder tilstandsrapporter og tekniske vurderinger av brygger og anløpssteder.

Både teknologier som innebærer elektrisk drift og hydrogen skal analyseres. Sentralt i analysen vil være å få vurdert hvilket samband i indre Oslofjord som vil være best egnet for etablering av en eventuell Pilot. Analysen skal derfor synliggjøre mulig driftsopplegg (hastighet og frekvens) for de to teknologiene for ulike mulige båtsamband i indre Oslofjord. Analysen skal synliggjøre endringer/tilpasninger på anløpssteder og brygger som vil være nødvendige for etablering av utslippsfri båtrute i indre Oslofjord. Den skal også beregne og gi oversikt over investeringer knyttet til anløpssteder, inkludert den landbaserte delen av infrastrukturen som vil være nødvendig. Nærmere om tilnærmingFølgende punkter skal omfattes av utredningen: 1. Kartlegge tekniske løsninger, inkludert dimensjonering av fartøy og energisystem, og skrog-tilpasning og kostnadsberegne egnede løsninger for eventuell iverksetting av en pilot for utslippsfri båtrute.

2. Estimere investeringskostnader og driftskostnader for fartøy

3. Kartlegge infrastrukturbehov og kostnader knyttet til anløpssteder/brygger og energitilgang/lading som er nødvendige for omlegging til elektrisk drift og hydrogen.

4. Vurdere behovet for sikring av helårsdrift ut ifra isforholdene i fjorden og mulighet for å tilpass skrog til isforholdene i fjorden.

5. Muligheter, konsekvenser og risiko for ruteplan og drift forbundet med de ulike løsningene som vil antas å ha ulike styrker og svakheter alt etter hva man velger å optimalisere

6. Velge ut et passende antall case som skal være gjenstand for grundigere kostnadsberegning, klimagassberegninger og konsekvens- og risikoanalyse, herunder hvilken innvirkning løsninger kan antas å ha på drift og pålitelighet

7. Vurdere finansieringsmuligheter for en eventuell båt, herunder støtteordninger. Basert på ovenstående punkter skal leverandør gi anbefaling ift hvilket samband som vil være best egnet til igangsetting av pilot og anbefaling mht valg av energisystem. Det skal etableres et sett av evalueringskriterier som danner basis for disse valgene.

Kartleggingen av egnede løsninger og fastsettelse av evalueringskriterier som skal benyttes for å vurdere og velge ut ønskede løsninger skal gjennomføres i tett samarbeid mellom konsulenten og oppdragsgiver ved prosjektleder.

Valg tilnærming for gjennomføring av prosjektet krever stor grad av samhandling mellom konsulenten og prosjektleder, noe som må reflekteres i den foreslåtte planen for gjennomføring. LeveranserEn rapport som sammenfatter besvarelsen på spørsmål og oppgaver i punkt 1-7 nevnt ovenfor og oppsummerer hovedtrekk og konklusjoner, skal foreligge ved oppdragets slutt. Forutsetninger som er lagt til grunn for vurderinger og analyse skal komme klart frem av rapporten. Rapporten bør legge vekt på god pedagogisk fremstilling og ha tydelige referanser til kilder, slik at beregninger og konklusjoner kan etterprøves om ønskelig. Oppdragstaker skal også overlevere grunnlagsdata benyttet i analysen til oppdragsgiver ved oppdragets slutt. Det må settes av tilstrekkelig med tid til gjennomgang av utkast til rapport med oppdragsgiver.

Vi ønsker også en powerpointpresentasjon som sammenstiller og oppsummerer forutsetninger og grunnlag for analysen og de viktigste resultatene og konklusjonen fra analysen til bruk for oppdragsgivers videre arbeid med «Utslippsfri båtrute i indre Oslofjord». Krav til personellDet er et krav om at personell som skal benyttes til gjennomføringen av oppdraget skal inneha nødvendig kunnskap og kompetanse om elektriske løsninger og hydrogen knyttet til fartøy, infrastruktur, på land, drift og risiko for ruteplan/kunder og den nødvendige erfaring fra tidligere prosjekter for å kunne løse oppdraget.

Mercell Lithuania UAB

Mercell yra vienas iš Europoje pirmaujančių e-pirkimų sprendimų, kuris suveda pirkėjus ir tiekėjus į vieną erdvę. Čia skelbiami viešieji pirkimai, planuojami viešieji pirkimai, privačių įmonių konkursai ir kita informacija.

Kontaktai

Mercell klientų aptarnavimas

+370 655 3 14 21
Mercell Lithuania UAB | Žirmūnų g. 139, LT-09120 Vilnius, Lietuva