Frederiksberg Kommune ønsker at indgå kontrakt med et antal virksomheder om levering af mentorer til beskæftigelsesområdet, jf. Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats.
Området er omfattet af bilag II B i udbudsdirektivet.
Interesserede virksomheder opfordres til at tilkendegive deres interesse. Det gælder både virksomheder, der kan levere i forhold til flere forskellige borgergrupper, og virksomheder, der er specialiserede inden for specifikke indsatsområder.
Blandt alle interesserede virksomheder vil Frederiksberg Kommune opfordre et antal virksomheder til at byde på opgaven.
Interesserede virksomheder skal fremsende følgende materiale:
- virksomhedsbeskrivelse, max. ca. 2 A4-sider
- årsregnskab for det seneste regnskabsår
- referenceliste over de købere, til hvem virksomheden har leveret tilsvarende ydelser de seneste 3 år. Af referencelisten skal fremgå hver enkelt leverances omfang, og for hver leverance skal anføres kontaktoplysninger til køberen
- oplysning om, hvilke målgrupper virksomheden har interesse i, jf. nedenstående
Fristen er den 19. november 2014 kl. 12.
Målgrupper
Målgruppen er bred, idet alle målgrupper i Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats (LAB) kan komme i betragtning til et mentorforløb. Nedenfor nævnes grupper af borgere, der har mulighed for mentorstøtte og hvor Jobcenter Frederiksberg efterspørger eksterne leverandører.
Målgruppe 1:
Kontanthjælpsmodtagere, der er vurderet aktivitetsparate. En væsentlig del af målgruppe 1 vil have ret og pligt til at indgå i et mentorforløb som konsekvens af, at de ikke er i stand til at deltage i andre beskæftigelsestilbud efter LAB.
Målgruppe 1 vil være over 30 år og forventes at have en ledighedsperiode på mere end 1 år og have komplekse udfordringer. Der kan være tale om en kombination af psykiske, fysiske og sociale problemer herunder misbrug og kriminalitet.
En del af målgruppe 1 vil have anden etnisk baggrund end dansk og ikke være i besiddelse af sproglige kompetencer til at kunne kommunikere med en mentor på dansk.
Målgruppe 2:
Unge ydelsesmodtagere under 30 år, der er vurderet aktivitetsparate. Der kan som for målgruppe 1 være tale om udfordringer af både fysisk, psykisk og social karakter. Der er dog en relativ stor del af gruppen af unge aktivitetsparate, der har psykiske vanskeligheder /psykiatriske diagnoser / misbrug eller svære udfordringer ved at indgå i sociale og dermed også beskæftigelsesmæssige sammenhænge.
Der er både tale om forløb, hvor mentorfunktionen er understøttende til uddannelses- eller beskæftigelsestilbud og forløb hvor mentorforløbet udgør tilbuddet i sig selv, da den unge ikke aktuelt er i stand til at deltage i andre tilbud.
Målgruppe 3:
Borgere, der er tilkendt ressourceforløb eller jobafklaringsforløb, som led i en udvikling af borgerens funktions- og arbejdsevne.
Der er tale om alle aldersgrupper men ens for målgruppe 3 er, at det er borgere, der vurderes at have komplekse problemer, som kræver en længerevarende, tværsektoriel koordinering og ofte med mentorstøtte til at motivere og understøtte borgerens egen aktive del i forløbet.
Målgruppe 4:
Borgere med svære psykiatriske lidelser og/ eller væsentlige fysiske og kognitive funktionsevnenedsættelser. Der kan være tale om alle aldersgrupper.
Målgruppe 5:
Borgere med fysiske og/eller psykiske begrænsninger i forhold til arbejdsmarkedet. Der er tale om alle aldersgrupper. En stor del af målgruppe 5 er borgere, der er sygemeldt med lettere psykiatriske udfordringer såsom stress og depression.