Kompetansebehov i arbeidslivet som utgangspunkt for revidering av yrkesfagene i vgo

Informacija apie pirkimą

02 - Contract Notice
Derybos
2014-07-06 13:14 (GMT+03:00)
2014-08-20 13:00 (GMT+03:00)

Informacija apie pirkėją:

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Frode Nyhamn Frode Nyhamn
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norvegija
970018131

Pasiūlymų pateikimo terminas praėjo.

Norite gauti panašią informaciją kas rytą? Registruokitės 7 dienų NEMOKAMAI Mercell versijai!

Bakgrunn for utlysningen

Utdanningsdirektoratet har fått i oppgave å «gjennomgå og foreslå endringer i tilbudsstrukturen innen yrkesfaglige utdanningsprogram i samarbeid med partene i arbeidslivet». En gjennomgang av tilbudsstrukturen vil inkludere en gjennomgang av hvorvidt innholdet i utdanningsprogram, programområder og lærefag svarer til kompetansebehovene i arbeidslivet, og om det er de riktige fagene som tilbys. Endringer i strukturen kan innebære både nedleggelse av fag og etablering av nye fag. Målet med gjennomgangen er å styrke kvaliteten på og relevansen av utdanningstilbudet innen fag- og yrkesopplæringen i videregående opplæring (Meld.St.20 (2012-2013).

Gjennomgangen av tilbudsstrukturen vil ta utgangspunkt i tre grunnleggende kriterier: rekruttering, gjennomføring og verdsetting i arbeidslivet. Det siste kriteriet vil bli viet særlig oppmerksomhet, og det er et mål å både avdekke dagens behov og eventuelle utviklingstrekk i relevante bransjer som kan ha betydning for opplæringen i fagene. Verdsetting i arbeidslivet vil også kunne gi seg uttrykk i rekrutteringsmønstre og gjennom fagenes posisjon i de relevante bransjene.

Meld St 20 (2012-2013) peker ut fire utdanningsprogram med særlige utfordringer. Disse er: Service og samferdsel, restaurant- og matfag, helse- og oppvekstfag, og design- og håndverk. Denne utlysningen omfatter disse fire utdanningsprogrammene og kartleggingen skal omfatte alle lærefagene innenfor de angitte programområdene, så langt det er mulig. Tilbyder kan foreslå en særskilt prioritering av enkelte bransjer. De små verneverdige fagene vil få en egen prosess og er derfor ikke inkludert i denne utlysningen.


Nærmere om oppdraget


Oppdragstager skal identifisere informasjonskilder eller analyser som utdanningsmyndighetene og partene i arbeidslivet kan nyttiggjøre seg av i arbeidet med utforming av tilbudsstrukturen. Basert på disse kildene skal oppdragstager presentere en kunnskapsoversikt om samsvaret mellom kompetansebehov i arbeidslivet og tilbudsstrukturen. 

Det vil i første omgang være interessant å få kartlagt kunnskapskilder og analyser på nasjonalt nivå med utgangspunkt i relevante bransjer for de programområdene som er angitt over. Tilbyder vil imidlertid også bli bedt om å vurdere regionale og internasjonale kilder/analyser. Regionale analyser kan for eksempel være kartlegginger eller analyser som inkluderer ett eller flere fylker og som kan ha betydning for dimensjonering av programmene i disse fylkene.

Kartleggingen skal også gi en oversikt over på hvilke områder det mangler informasjon av betydning for vurdering av kompetansebehov og fagenes evne til å møte disse behovene. Vi vil også etterspørre løsningsforslag med supplerende aktiviteter som kan bidra til å fylle de kunnskapshullene som blir avdekket i kunnskapsoversikten. Dette vil bli nærmere spesifisert i konkurransegrunnlaget. 

Mercell Lithuania UAB

Mercell yra vienas iš Europoje pirmaujančių e-pirkimų sprendimų, kuris suveda pirkėjus ir tiekėjus į vieną erdvę. Čia skelbiami viešieji pirkimai, planuojami viešieji pirkimai, privačių įmonių konkursai ir kita informacija.

Kontaktai

Mercell klientų aptarnavimas

+370 655 3 14 21
Mercell Lithuania UAB | Žirmūnų g. 139, LT-09120 Vilnius, Lietuva