Rammeavtale UngINN Skien

Informacija apie pirkimą

Derybos
2012-08-27 13:58 (GMT+03:00)
2012-09-27 13:00 (GMT+03:00)
2012-09-25 01:00 (GMT+03:00)

Informacija apie pirkėją:

NAV Telemark NAV Telemark
Kolbjørn Sandsdalen Kolbjørn Sandsdalen
Torggt. 18, 6 etg, PB 2860 - Kjørbekk
3702 Skien
Norvegija

Pasiūlymų pateikimo terminas praėjo.

Norite gauti panašią informaciją kas rytą? Registruokitės 7 dienų NEMOKAMAI Mercell versijai!

Kravspesifikasjon

UngINN - Skien

Rammeavtale for Skien

Følgende punkter legges til grunn for gjennomføringen:

1.1 Målgruppe

Registrerte arbeidssøkere i alderen 18-24 år, uavhengig av behovsvurdering, men hovedtyngden vil ha standard og situasjonsbestemt innsats. Det skal være mulighet for oppstart av deltakere utover aldersgruppen etter individuell vurdering. Brukere har et definert behov for tett oppfølging som også gir grunnleggende kunnskap og innsikt om jobbsøkerprosessen. Tiltaket vil være obligatorisk for ungdom som søker sosial stønad, men NAV vil ha mulighet til å søke inn ungdom med andre ytelser, som kvalifiseringsstønad og dagpenger.

For ungdom med sosiale ytelser er det ønskelig med et «stående tilbud»; det vil si at brukere som søkes inn får beskjed om å møte på tiltaket neste kursdag. De får ytelser pr. oppmøtte dag, som er i tråd med Lov om sosiale tjenester i NAV.

1.2 Antall deltagere

25 deltakere på heltid til enhver tid - med åpning for å registrere kun oppmøte av ytterligere 3 deltakere i tilfeller der NAV ber om det. Åpent for enkel oppfølging hovedsakelig per telefon av deltakere som begynner i arbeidspraksis via tiltaket UngINN – estimert til inntil 3 timer per uke.

1.3 Kurssted

Dette er en rammeavtale for Skien og kurssted skal være i NAV sine lokaler i Torggata 18.

1.4 Varighet

Rammeavtale for perioden 01.01.13 – 31.12.14, med mulighet for forlengelse i ytterligere to år.

Kontinuerlig drift med daglig oppstart av inntil 25 deltakere med mulighet for registrering av kun oppmøte av inntil 3 deltakere i tilfeller der NAV ber om det. Deltakerens individuelle behov for oppfølging vil avgjøre hvor lenge kurset varer for den enkelte deltaker. Det kan for enkelte være et kurs som strekker seg over en eller flere måneder.

Dette skal være et stående tilbud med løpende opptak. Det er viktig for NAV at aktiviteten opprettholdes i sommermånedene

Individuelle avtaler for oppmøte/deltakelse gjøres i samråd med veileder i NAV.

1.5Kursperiode

Tilbyder må levere inn en pris per kvartal. Planlagt gjennomføring av første avrop er første kvartal 2013.

Ettersom det er kontinuerlig drift med daglig oppstart for nye deltakere, vil lengden på kurset variere fra deltaker til deltaker. Underveis blir det vurdert av instruktør og veileder om kursperioden skal/bør forkortes eller forlenges, eller om deltaker skal over i andre egnede tiltak eller avsluttes i tiltaket.

Ved behov kan deltaker tas ut av tiltaket i en kortere periode for å kunne gjennomføre andre egnede tiltak, for eksempel Smart-kurs i personlig økonomi (obligatorisk for de som søker sosialhjelp) og Karriereprogrammet (1-ukes jobbsøkerkurs).

1.6Læreplan/faglig innhold

Kurset har som hovedmål å bidra til at deltakerne gjennom økt egeninnsats tar grep om egen situasjon og utfører aktiviteter som øker muligheten for å komme i jobb/utdanning/aktivitet. Kurset skal gjøre deltakerne til bedre jobbsøkere og oppfordre til mer aktiv jobbsøking.

Temaer/fokusområder som kurset skal inneholde:

•Forventninger til deltagelse i kurset – vise aktivitet og stabilitet (oppmøte, dokumentere fravær), samt innrette seg etter uskrevne regler for oppførsel tilsvarende ordinært arbeidsliv

•Bevisstgjøring og ansvarliggjøring i forhold til egne valg og konsekvenser av dette

•Realitetsorientering om samsvar mellom kompetanse og jobbmuligheter

•Motivasjon, selvfølelse og selvtillit

•Sosiale ferdigheter

•Hva er min kompetanse? Hvilke kunnskaper, ferdigheter, egenskaper, holdninger og verdier har jeg?

•Kjennskap til arbeidsmarkedet, bransjer og bedrifter – stillinger som ikke er utlyst

•Kjennskap til utdanningsmuligheter/veiledning til videre skolegang

•Holdninger og innstilling til jobbsøking/egenaktivitet/tiltak

•Skrive CV, jobbsøknader og åpne søknader

•Hver deltaker skal ha oppdatert og fullstendig CV på nav.no

•Hva arbeidsgiver ser etter når de ansetter og hvilke krav stilles til arbeidstaker

•Arbeidsledighetspsykologi – arbeidsledig vs. arbeidssøkende

•Meldekort – hvordan og hvorfor

For å få en bred tilnærming til emnene bør relevante gjesteforelesere benyttes i undervisningen. Det forventes at tilbudet beskriver hvordan dette er tenkt gjennomført.

Kursarrangør må ha nettverk i og god kjennskap til næringslivet som brukes aktivt i jobbsøkerprosessen og til opprettelse av praksisplasser (se punkt 1.7).

Timeplan og faglig innhold må beskrives i kurstilbudet.

1.7 Oppfølging og avtaler underveis i tiltaket

Individuelle samtaler anses som et sentralt virkemiddel i kurset for å avdekke spesielle utfordringer hos deltakeren. Instruktør skal gjennomføre en individuell samtale med ny deltaker så raskt som mulig etter oppstart.

Spesielle avtaler om oppmøte eller egenaktivitet for enkeltdeltakere skal godkjennes av veileder i NAV i hvert enkelt tilfelle. Innsøking til andre tiltak for deltaker gjøres i samråd med veileder.

Dersom deltaker uteblir fra tiltaket, skal instruktør prøve å komme i kontakt med deltaker. Ved uteblivelse i mer enn 3 dager skal veileder kontaktes.

For deltaker som har vært i tiltaket i mer enn en måned, skal NAV sitt egenvurderingsskjema brukes som verktøy i samtale mellom deltaker og instruktør. Hensikten med dette er å gjøre en dypere kartlegging av deltaker.

Arrangør kan opprette praksisplasser i tiltaket i tilfeller der veileder og instruktør i fellesskap vurderer det som hensiktsmessig. I de tilfellene er det instruktør som er ansvarlig for oppfølging av deltakeren og registrering av oppmøte/fravær i praksisperioden. Slik oppfølging kan i hovedsak skje per telefon.

1.8 Antall opplæringstimer (totalt og fordelt pr. uke)

Opplæringstid vil være fra kl. 09.00 til kl. 15.00, noe som tilsvarer 30 timer pr. uke.

Hver dag skal deles opp i to faser; en felles økt i gruppe og en økt til egenaktivitet/individuelle samtaler.

1.9 Hva ønsker NAV at deltakerne skal sitte igjen med?

Hensikten med kurset er å gi en tettere oppfølging av målgruppen ungdom i alderen 18-24 år, samt å få deltaker ut av en passiv rolle som sosialhjelpsmottaker og over i en aktiv rolle med arbeid, utdanning eller annet tiltak. Hovedfokus skal være arbeid først.

Kurset skal, gjennom tidlig individuell avklaring og via metoder og temaer i grupper, bidra til at deltakerne får mer konkrete mål og ønske om å komme i aktivitet. NAV ønsker at deltakerne gjennom kurset tar ansvar for sin egen nåsituasjon og blir bevisst framtidige muligheter. Deltakerne skal gjennom tett oppfølging oppleve å mestre jobbsøkingen.

1.10 Organisering og pedagogisk tilrettelegging

Drift av tiltaket gjøres av tiltaksarrangør med et tett samarbeid med ansatte i NAV. Det skal brukes metoder og temaer som setter deltaker i en prosess der de opplever god veiledning, oppmuntring, ser løsninger og muligheter. Dette skal skje både gjennom gruppebasert undervisning og individuell oppfølging.

1.11 Lærere

2 instruktører på fulltid. Disse må ha gode pedagogiske ferdigheter og veiledningskompetanse. Vedkommende må ha inngående kunnskap om jobbsøking, arbeidsmarkedet og utdanningsmuligheter. Instruktørene må ha evne til å sette klare grenser og være tydelige, samt ha forståelse for at det å sette krav handler om å bry seg. De må være gode motivatorer som tør å utfordre. Instruktørene skal ha erfaring med og ønske om å jobbe med ungdom. Det er viktig at instruktørene jobber godt sammen og utfyller hverandre.

Vedkommende skal jobbe tett på teamet Kortvarig bistand i NAV Skien. Dette innebærer blant annet at de har tilgang til å gå inn i teamet lokaler og har mulighet for å ta direkte kontakt med veilederne. Instruktørene må kjenne NAV sin oppfølgingsmetodikk, lover og regler rundt tiltak i NAV.

Det kreves at instruktørene har/får kompetanse i konflikthåndtering og håndtering av deltakere som utagerer eller er truende i sin oppførsel.

Ved oppstart og underveis i kurset vil NAV vurdere om våre ansatte i perioder vil gå inn i kurset for å forsterke samarbeidet om tiltaket.

1.12 Opplæringslokaler

Tiltaket er en del av et helhetstilbud til registrerte arbeidssøkere og må derfor gjennomføres i NAV sine lokaler. Lokalene er møblerte med pulter og stoler.

1.13 Teknisk utstyr og tilrettelegging

Tiltaksarrangør er ansvarlig for å stille PCer med internettilgang disponible for alle kursdeltakerne. Arrangør skal gi deltakerne tilgang på telefon, skriver og kopimaskin. Disse tilbudene skal være gratis for deltakerne.

1.14 Rapportering

Frammøteskjema sendes daglig pr. mail til tiltaksansvarlig. Frammøteskjemaet skal også inneholde informasjon om videre framdrift for hver enkelt deltaker.

Kursarrangør skal levere et notat ved kursslutt for hver enkelt deltaker som skal inneholde:

•Navn med fødselsnummer

•Oppmøte, stabilitet, fravær

•Status ved kursslutt – begynt i jobb/utdanning/tiltak eller uteblitt/avbrutt og årsak

•Annet (for eksempel engasjement, utvikling eller spesielle utfordringer/videre behov for bistand)

Notat pr deltaker skal sendes på mail til tiltaksansvarlig innen fem dager etter kursslutt.

I tillegg skal korte statusrapporter per deltaker leveres til tiltaksansvarlig pr mail hver 14. dag. Ved behov møtes veiledere og instruktører for gjennomgang av status for kursets deltakere.

For deltaker som har vært i tiltaket i mer enn en måned, skal NAV sitt egenvurderingsskjema brukes som verktøy i samtale mellom deltaker og instruktør for videre oppfølging. Egenvurderingsskjemaet skal leveres til veileder.

Innen to måneder etter hvert avsluttede kvartal skal det leveres rapport med følgende innhold:

•Hvor mange deltakere er skrevet ut av tiltaket i gjeldende kvartal

•Hvor mange av dem er i jobb

•Hvor mange av dem er under utdanning

•Hvor mange av dem er i annet tiltak

Kvartalsrapporten skal sendes til skanning med forside fra nav.no.

1.15 Annet

Innsøking og registrering av deltakere i driftsperioden vil skje i nært samarbeid med NAV Skien.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=266203.

Dokumentai prieinami užsiregistravus

Pavadinimas Dydis
AMO-Budsjettskjema.doc 73 KB
Konkurransegrunnlag_1.doc 159 KB
Rammeavtalen.doc 149 KB

Mercell Lithuania UAB

Mercell yra vienas iš Europoje pirmaujančių e-pirkimų sprendimų, kuris suveda pirkėjus ir tiekėjus į vieną erdvę. Čia skelbiami viešieji pirkimai, planuojami viešieji pirkimai, privačių įmonių konkursai ir kita informacija.

Kontaktai

Mercell klientų aptarnavimas

+370 655 3 14 21
Mercell Lithuania UAB | Žirmūnų g. 139, LT-09120 Vilnius, Lietuva