Frederiksberg Kommune udbyder drift, overvågning og vedligeholdelse af servere, applikationer, netværk, printere, pc- og brugersupport, support af tablets og smartphones samt drift og support af telefoniløsning. Opgaven omfatter ligeledes licensadministration samt generelle tjenesteydelser, herunder konsulentydelser i naturlig forlængelse af leverandørens rolle som driftsleverandør.
Leverandøren forventes at have totalansvar, initiativ- og koordineringspligt i forhold til alle opgaver og forpligtelser som der i kontakten er pålagt leverandøren.
Leverandøren er forpligtet til at stille den fornødne driftskapacitet til rådighed til varetagelse af opgaven.
Kommunens servermiljø består af ca. 10 hostservere og 200 virtuelle servere. Alle servere er centralt placeret på rådhuset med undtagelse af domæne controllere, applikations-distributionsserver, fil og print-servere for kommunens 10 folkeskoler, som er placeret på skolerne. Servermiljøet og applikationer drives i dag af Frederiksberg Kommunes egen it-organisation samt af en flerhed af eksterne leverandører.
Kommunen har ca. 2400 administrative pc'ere, ca. 1900 skole pc'ere og 650 lærer-pc’ere med delvis support, alle baseret på MS Windows som leverandøren skal varetage drift, vedligeholdelse og support af. Support af pc og brugere skal kunne foretages remote, men et vist omfang af onsite support skal også kunne leveres.
Opdateringer/vedligeholdelse af software på pc'ere skal foretages vha. automatiseret distribution af softwarepakker.
Netværket består af ca. 180 lokale netværk baseret på 13 krydsfelter, baseret på en Cisco platform. Telefoniløsningen er en Siemens Highpath og omfatter ca. ca. 6000 telefonnumre hvoraf de 3700 er i drift.
Kommunens supportfunktion modtager ca. 120 supportkald om dagen. Ud over generel brugersupport skal der også varetages særlige supportopgaver i forbindelse med byrådsmøder, valg mv.
I kontraktens løbetid må det forventes, at der kan ske ændringer i omfanget og indholdet af leverandørens ydelser som følge af udvikling i kommunens opgavevaretagelse.
Leverandøren skal overtage ejerskabet af den eksisterende serverpark, SAN m.v og tilhørende software knyttet hertil.
Kommunen foretager selv anskaffelsen af nye pc'ere.
Leverandøren skal indgå i et tæt samarbejde med kommunens øvrige leverandører og vil i denne forbindelse blive pålagt en koordinationsforpligtelse.
Som følge af at udbuddet omfatter opgaver, der i dag løses af kommunens ansatte, vil der som en del af en del af udbuddet i henhold til virksomhedsoverdragelseslovene ske overdragelse af mellem 20 og 25 medarbejdere til leverandøren.
Kommunen afgiver et kontrolbud og forbeholder sig således ret til at aflyse udbuddet, såfremt kommunens eget bud måtte vise sig at være det økonomisk mest fordelagtige.
Det er forventningen, at kontrakten indgås i fjerde kvartal af 2012 med efterfølgende påbegyndelse af transition.