Sundhedsstyrelsen inviterer kommuner og private, herunder selvejende organisationer på ældreområdet til at søge om et forløb med Sundhedsstyrelsens demensrejsehold med fokus på at nedbringe brugen af antipsykotisk medicin i ældreplejen.
Baggrund
Med aftalen om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds og arbejdsmarkedsområdet 2020-2023 blev der afsat 20 mio. kr. til videreførelse af Demensrejseholdet med særligt fokus på nedbringelse af antipsykotisk medicin. Dette er første ansøgningsrunde.
Demensrejseholdet afvikler et praksisnært læringsforløb for en læringsgruppe bestående af ca. 10 - 14 nøglepersoner, herunder relevante ledere, demenskoordinator og sygeplejersker på de deltagende plejecentre og hjemmeplejeenheder. Demensrejseholdet arbejder med de enkelte plejeenheder i ca. 16-20 uger.
Formål med demensrejseholdsforløb
Formålet med at deltage i et demensrejseholdsforløb er at bidrage til at nedbringe anvendelsen af antipsykotisk medicin til mennesker, der bor på plejecenter eller modtager hjemmepleje samt øge medarbejdernes kompetencer. Dette foregår gennem et praksisnære læringsforløb på den enkelte plejeenhed.
Den primære målgruppe for demensrejseholdsforløbene er de medarbejdere, der er centrale videnspersoner i plejen og omsorgen af ældre borgere med demens. Det er overvejende social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker/udviklingssygeplejersker samt demenskoordinatorer.
Puljen kunne søges af kommuner og private leverandører, herunder selvejende organisationer.
Ansøgningsfristen er den 2. oktober 2020 kl 12.00.
Opstart vil foregå forskudt og de første forløb starter første halvdel af 2021. I ansøgningsskemaet skal ansøger prioritere på hvilke tidspunkter, ansøger ønskeret demensrejseholdsforløb.
Kontakt
Sundhedsstyrelsen kan kontaktes i ansøgningsperioden vedr. spørgsmål
Specialkonsulent Kirsten Groth Willesen
Telefon: 93 59 01 69
e-mail: kigw@sst.dk
Se opslaget her