Kontrakt om upprättandet av en webbaserad länkportal för information till företag i Norden

Hankinnan yleistiedot

101 - Tavarat ja palvelut arvosta
2.9.2016 10.15 (GMT+03:00)
22.9.2016 15.00 (GMT+03:00)

Hankintayksikkö

Nordisk Ministerråd Nordisk Ministerråd
Claes Håkansson
Ved Stranden 18
1061 København K
Tanska

Määräaika on umpeutunut

Lyhyt kuvaus

Näringslivet i Norden har efterlyst en webbaserad informationsportal för nordiska företag med information om de nordiska länderna och självstyrena gällande rekrytering av personal, företagsetablering och handel mellan nordiska länder.

Nordiska ministerrådets sekretariat (NMRS) har på basis av en rapport som konsultföretaget Rambøll tog fram år 2014 kunnat konstatera att den information som finns tillgänglig för små och medelstora företag i de nordiska länderna är tillräcklig men att det saknas en plattform för denna information på både nationell och nordisk nivå. I rapporten rekommenderas en nordisk länkportal för näringslivet som ska utgöra en plattform för denna information.

Syfte:

Syftet med projektet är att kartlägga den information som finns i de nordiska länderna och självstyrena gällande rekrytering av personal, företagsetablering och handel mellan nordiska länder och att sammanställa denna information och göra den tillgänglig för små och medelstora företag i Norden i en företagsportal som ska integreras i webbportalen norden.org.

Mål:

Projektet genomförs genom följande steg:

1. I första fasen ska nätverk etableras för kartläggning och sammanställning av den information som berör rekrytering, etablering och marknad i de fem nordiska länderna och tre självstyrande områdena som ska ingå i portalen.

2. Därefter ska portalens utformning utvecklas. Korta inledande redaktionella informativa texter riktade till samtliga målgrupper ska skrivas för portalen.

3. Ett kvalitativt test ska göras riktad till berörda målgrupper.

4. Projektet avslutas med en presentation och genomgång för arbetsmarknadens parter i Norden, relevanta nordiska ministrar och Gränshinderrådets medlemmar den 8 december 2016.

Förväntat resultat:

Projektet ska resultera i en webbportal inom ramen för norden.org som tillgodoser det behov av information som små och medelstora företag i Norden har för att kunna använda hela Norden som sin marknad och som vid behov kan vidareutvecklas i samverkan arbetsmarknadens parter, näringslivsorganisationer och de gränsregionala informationstjänsterna i Norden.

Mercell Suomi Oy

Osa Mercell-ryhmää, Euroopan johtavaa hankintapalvelujen sekä sähköisen kilpailutusjärjestelman tuottajaa.

Yleistä hankinnoista

Hankintalaki
TED

Yhteydenotto

Klikkaa tästä asiakaspalveluun

+358 207 528 600