Jobbsøkerkurs for polsk språklige i Notodden

Hankinnan yleistiedot

Neuvottelumenettely
12.6.2012 13.48 (GMT+03:00)
7.8.2012 11.00 (GMT+03:00)
7.8.2012 1.00 (GMT+03:00)

Hankintayksikkö

NAV Telemark NAV Telemark
Kirvil Schultz Kirvil Schultz
Torggt. 18, 6 etg, PB 2860 - Kjørbekk
3702 Skien
Norja

Määräaika on umpeutunut

Lyhyt kuvaus

. Kravspesifikasjon for tjenesten – Jobbsøkerkurs for Polsk språklige

1.Følgende punkter legges til grunn for gjennomføringen:

2.Bakgrunn

Det er et stort antall polskspråklige arbeidssøkere i Notodden som har erfaring fra arbeid i Norge, men som har svake norskferdigheter og har utfordringer med å etablere seg i det ordinære arbeidslivet. NAV Telemark ser dermed et vedvarende behov for kvalifisering og arbeidsrettet språkopplæring for denne gruppen arbeidssøkere.

3.Målsettinger

Kartlegging og veiledning av arbeidssøkere med polsk som morsmål i forhold til hvilke muligheter de har i det norske arbeidsmarkedet ut fra egen bakgrunn og forutsetninger. Kvalifisering med vekt på norskopplæring og praksis med sysselsetting som mål. Kurset skal ha fokus på at arbeidssøkeren skal formidles til jobb.

I forkant av selve kurset skal det holdes et felles informasjonsmøte for målgruppen, hvor kursleverandør sammen med NAV avklarer og tar ut mulige deltagere til kurset. Her må kursarrangør stille med polskspråklige instruktører, og det er de som står ansvarlig for avklaringen av deltagernes språkkunnskaper. Dette vil skje ca 3 uker i forkant av kursstart.

Antall deltagere her vil variere. Dette må prises uavhengig av hovedkurset på 26 uker. I forkant av første avrop vil NAV innkalle rundt 40 kandidater til denne avklaringen. Stipulert tidsbruk vil trolig være 1 uke, 3 dager à 6 timer pr dag - totalt ca 18 timer. Kursarrangør bør minimum stille med 2 instruktører som er polskspråklig. Dette gjennomføres ikke nødvendigvis ved hvert avrop, men kan variere.

4.Målgruppe

Målgruppen vil være arbeidssøkere med polsk som morsmål. Flere av deltakere vil ha erfaring fra arbeid i Norge, eksempelvis innen bygg- og anlegg og industri.

5.Opptakskrav

Det stilles ingen særskilte krav til å beherske norsk skriftlig eller muntlig da språkopplæring vil være en del av kurset. Polskspråklig arbeidssøker med behov for norskopplæring for å komme ut i ordinær jobb.

6.Antall deltakere

15 deltakere til enhver tid.

7.Kurssted

Sentralt på Notodden i NAV Notodden sine lokaler (Stallbakken).

8.Varighet

26 uker fordelt på 16 uker teori og 10 uker språkpraksis.

9.Rammeavtalens varighet

I 2 år med mulighet for inntil to års forlengelse. En eventuell forlengelse av Avtalen skal skje skriftlig innen kontraktens utløp. Første avrop med oppstart, vil være tidlig oktober 2012

10.Faglig innhold/fagplan

Tilbudet skal inneholde en fullstendig og relevant fagplan for kurset. Kursets emner må være godt beskrevet i tilbudet. Faglige prioriteringer og valg skal begrunnes. Kurset skal inneholde følgende emner:

Innledning og kartlegging

I løpet av de to første ukene i kurset skal kursets innhold og formål presenteres for deltakerne og det skal gjennomføres en grundig kartlegging av den enkelte deltaker.

Kartleggingen skal vektlegge:

Språklige forutsetninger for arbeid i alternative bransjer og funksjoner

Formalisert utdanning

Arbeidserfaring i hjemlandet, samt i Norge

Motivasjon for videre arbeidskarriere i Norge

Forventningsavklaring

Utarbeide plan i forhold til å komme tilbake i arbeid.

Arbeidslivskunnskap:

Det skal gis en grunnleggende innføring i norsk arbeidslivskunnskap og norsk arbeidslivskultur, herunder muligheter i markedet, plikter og rettigheter, krav og forventninger, samhandlingskoder og arbeidsmiljøloven.

Språkopplæring:

Det skal gis språkopplæring med vekt på ”ord og uttrykk” i de yrker deltakerne tar sikte på å få arbeid innenfor. Språkopplæringen skal foregå gjennom hele kurset og knyttes opp mot den øvrige undervisningen og praksisplassen.

Som en del av språkopplæringen, skal det gis en grunnleggende innføring i jobbsøking. Det skal legges spesielt vekt på innsalg av egen kompetanse, herunder utarbeidelse av CV og intervjutrening. Det skal gis grunnleggende innføring i data ved behov.

Det skal gis veiledning i bruk av nettbasert selvbetjeningsløsning på www.nav.no, og alle deltakerne skal oppdatere sin egen profil på "Ditt NAV”.

Praksis med bransjenorsk:

Praksis skal skje innen det yrket deltaker tar sikte på å arbeide innenfor, fortrinnsvis i bedrifter hvor ansettelse er aktuelt, med opplegg for opplæring i bransjenorsk.

11.Organisering av kurset

Undervisningstiden skal være fra 09.00- 15.00, mandag – fredag, med muligheter for individuelle tilpasninger etter behov. Kurset skal inneholde teori, praktiske oppgaver/øvelser, egenaktivitet samt individuell veiledning og oppfølging. Kursopplegget må være fleksibelt utformet og gi mulighet for individuelle tilpasninger.

I løpet av introduksjonsdelen og kartleggingen de to første ukene skal deltakernes språkferdigheter være kartlagt, og det skal også avklares hvilken form for kvalifisering de skal ha videre innenfor kursets ramme. Det skal lages en kvalifiseringsplan for hver enkelt deltaker. Tilbyder må i tilbudet gjøre rede for hvordan introduksjonen og kartleggingen vil foregå og organiseres, herunder opplegg for testing av deltakernes språklige nivå.

Det skal settes av 60 timer til arbeidslivskunnskap i kurset. Tilbyder bes å redegjøre for organiseringen av emnet og har anledning til å kommentere timeantall for denne delen. Både arbeidslivskunnskap og språkopplæring skal være gjennomgående i kurset. Tilbyder må i tilbudet gjøre rede for hvordan de vil legge opp undervisningen, vekte og organisere opplæringen i arbeidslivskunnskap og språkopplæring, samt hvordan de vil sikre at disse emnene blir integrert i de andre delene i kurset, herunder jobbsøk og praksis. Alle deltakere skal ha norskopplæring, arbeidslivskunnskap og være i praksis.

Tilbudet skal inneholde en beskrivelse og begrunnelse av hvordan de ulike delene skal organiseres, gjennomføres og tilrettelegges. Det faglige opplegget må være fleksibelt tilpasset i forhold til deltakernes språknivå og forkunnskaper om det norske arbeidsliv.

NAV vil etterstrebe og ha inn 15 deltakere til enhver tid og det vil følgelig være aktuelt å etterfylle kurset i dialog med NAV og kursleverandør. Leverandør må forvente å ta inn nye kursdeltakere også etter kursoppstart.

12.Pedagogiske metoder

Tilbyder skal gi en utfyllende beskrivelse av og begrunnelse for pedagogiske metoder som vil bli benyttet i kursets ulike deler.

Det skal i størst mulig grad benyttes norsk i kurset. Tilbyder bes å gjøre rede for prinsipper og metoder knyttet til dette arbeidet i sitt tilbud. Tilbyder skal benytte metoder som er tilpasset målgruppen i kurset og bes å beskrive og begrunne dette i sitt tilbud. Undervisningen skal legges opp slik at deltakerne i størst mulig grad involveres og aktiviseres.

Det skal settes av tid til kontinuerlig og grundig veiledning gjennom hele kurset. Tilbyder må i tilbudet også gjøre rede for og begrunne en metodisk tilnærming til individuell veiledning.

13.Nettverk

Det er leverandørs ansvar å framskaffe praksisplasser. Det forutsettes at leverandør har nettverk som kan benyttes i forhold til dette. Det skal i tilbudet gjøres rede for et konkret nettverk og hvordan dette er tenkt benyttet. Rutiner for etablering og oppfølging av språkpraksisavtaler med arbeidsgivere skal også beskrives. Tilbyder skal følge opp deltakerne og arbeidsgiverne jevnlig i praksisperioden. Deltakernes faglige og språklige utvikling skal kvalitetssikres, og leverandør skal bidra til god kommunikasjon mellom deltaker og arbeidsgiver.

14.Instruktører

Instruktører som skal benyttes må ha høy kompetanse knyttet til veiledning, oppfølging og omstilling. De må kunne motivere og skape engasjement, ha gode mellommenneskelige ferdigheter, samt ha gode kunnskaper om jobbsøking og arbeidsmarkedet. I instruktørgruppen skal det finnes kompetanse i forhold til norskopplæring uten bruk av tolk. Det er ønskelig at alle/ flere av instruktørene behersker polsk.

Tilbyder vil bli bedt om å stille med aktuelle instruktører i et eventuelt forhandlingsmøte.

Instruktørenes kompetanse må være godt beskrevet i tilbudet og CV for aktuelle instruktører må vedlegges. Det skal framgå av tilbudet hvilke instruktører som leder de ulike delene av kurset. Tilbyders valg av instruktører må beskrives og begrunnes i tilbudet. Eventuelle endringer av instruktører underveis i kursperioden må presenteres og godkjennes av NAV.

Tilbyder bes også å beskrive sine arbeidsmetoder med hensyn til rekruttering, opplæring og kvalitetssikring av instruktører.

15.Ressurser

Det skal settes av 2 instruktørressurser i alle 26 ukene. Disse ressursene skal dekke de behov som knytter seg til opplæring, oppfølging og veiledning av de deltakere. Ordning for oppfølging i praksis skal beskrives og begrunnes i tilbudet.

Bemanningen skal også dekke oppmøteregistrering og rapportering til NAV, samt forberedelse av praksisplasser. Organiseringen og fordelingen av ressursene skal beskrives og begrunnes i tilbudet.

16.Antall opplæringstimer

Det skal budsjetteres med 30 timers uker for instruktørressursene. Med to instruktørressurser i 26 uker gir dette et totalt antall på 1560 timer.

Når deltakerne er i praksis, skal de følge ordinær arbeidstid ved praksisstedet.

Tilbyderne har anledning i sitt tilbud til å kommentere den mengden ressurser som er definert, evt. annet forslag til ressursbehov mht. lærerressurser må begrunnes. Hvis NAV finner det formålstjenlig, kan antall ressurser bli endret i løpet av konkurransen.

17.Opplæringslokaler

NAV Notodden sine lokaler i Stallbakken.

18.Teknisk utstyr og tilrettelegging

Deltakerne skal ha tilgang til PC. PC-ene skal være satt opp med oppdatert programvare og ha tilgang til internett. Arbeidsplassen til deltakerne skal ha en ergonomisk tilfredsstillende utforming med mulighet for justering for bevegelseshemmede, og deltakerne skal ha tilgang til kopimaskin, telefon og faks til bruk i jobbsøkerprosessen.

19.Rapportering og oppfølging

I tillegg til ordinær rapportering slik det er spesifisert i kravspesifikasjonens punkt 1.5, skal leverandør levere en oversikt til NAV Telemark ved Kirvil Schultz, over hvilke arbeidsgivere deltakerne skal gjennomføre praksis hos ved oppstart av praksisdelen. Hvis noen av deltakerne ikke har fått praksisplass, skal det gis en skriftlig begrunnelse for dette.

Leverandør skal utforme en kort rapport for hver deltaker når vedkommende avslutter kurset. Denne skal utarbeides i samråd med den enkelte deltaker. Rapporten skal oversendes pr. e-post til tiltaksansvarlig på NAV Telemark innen 14 dager. Dette gjelder også for de som avslutter kurset etter avtale med det lokale NAV- kontoret. I rapporten skal det gis en framstilling av den enkeltes gjennomføring. Rapporten skal skrives på en standardisert mal som legges ved løsningsforslaget/ anbudet.

Hvis det er gjennomført språktester av deltakerne i løpet av kurset, skal denne legges ved avsluttende rapport. En avsluttende rapport skal også inneholde en vurdering i forhold til arbeidssøkerens videre muligheter i det norske arbeidsmarkedet.

Det er ønskelig at leverandør utformer en kort evalueringsrapport etter kurset. Denne skal beskrive leverandørs erfaringer med deltakergruppen. Rapporten skal videre inneholde opplysninger om gjennomføringen av kurset og de erfaringene som er gjort, og leverandør kan komme med forslag til endringer/forbedringer av kurskonseptet.

20.Konseptutvikling

Tiltaket skal evalueres kontinuerlig av NAV. Det kan være aktuelt å endre elementer i konseptet underveis, herunder ressursbruk, organisering og faglig innhold.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=260517.

Hankinta-asiakirjat

Tiedosto Koko
AMO-Budsjettskjema.doc 73 KB
Konk-gr_del_I__Jobbsøkerkurs_for_Polsk_språklige_i_Notodden_pr_120612.doc 161 KB
Rammeavtale__-_Jobbsøkerkurs_for_Polsk_språklige_i_Notodden_pr_120612_kir.doc 132 KB

Mercell Suomi Oy

Osa Mercell-ryhmää, Euroopan johtavaa hankintapalvelujen sekä sähköisen kilpailutusjärjestelman tuottajaa.

Yleistä hankinnoista

Hankintalaki
TED

Yhteydenotto

Klikkaa tästä asiakaspalveluun

+358 207 528 600