Begrænset udbud af Jobcoach

Hankinnan yleistiedot

4.11.2011 14.10 (GMT+02:00)
14.11.2011 13.00 (GMT+02:00)
14.11.2011 13.00 (GMT+02:00)

Hankintayksikkö

Roskilde Kommune, Ejendomme og Indkøb Roskilde Kommune, Ejendomme og Indkøb
Ronni Klarskov Andersen Ronni K. Andersen
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Tanska
29189404

Määräaika on umpeutunut

Lyhyt kuvaus

Opgaven og målgruppe

Jobcenter Roskilde udbyder forløb for forsikrede ledige.

Målgruppen er forsikrede ledige mellem 18 og 64 år, som er omfattet af ret og pligt aktivering.

Målgruppen består af ledige med forskellig erhvervs- og uddannelsesmæssig baggrund. Fælles for dem alle er, at de skal henvises til aktivering enten som førstegangstilbud, som gentagen aktivering eller som tidlig indsats. For målgruppen med tidlig indsats kan der være tale om grupper af ledige med risiko for langtidsledighed.

Opgavebeskrivelse

Forløbet skal først og fremmest have et beskæftigelsesrettet sigte for den ledige borger. Dernæst skal forløbet kunne håndtere, rumme og bearbejde de lediges individuelle udfordringer/barrierer for beskæftigelse.

I opgaveløsningen fokuseres på, at den ledige modtager individuel jobcoach-samtaler, som alene har til formål at fremme selvforsørgelsesmulighederne for den ledige. Jobcoach-samtalerne forventes at støtte op om den lediges behov for afklaring, retning, handling og den lediges muligheder for beskæftigelse i forhold til egne kompetencer, erfaringer samt ønsker i forhold til arbejdsmarkedets behov. Jobcoachen skal bistå den ledige på en sådan måde, at den ledige motiveres og progredieres til størst mulig succes og selvforsørgelse. Jobcoachen skal formidle kontakt til virksomheder, enten som støtte eller direkte. Jobcoachen skal hjælpe den ledige med at ”sætte ord på” realistiske beskæftigelsesmuligheder/-områder og herigennem løfte den lediges jobsøgningsadfærd, så han/hun tager ejerskab på egen situation og handler ansvarligt. Jobcoach skal have en respektfuld og innovativ indgang til den ledige og møde den ledige i øjenhøjde.

Sideløbende med jobcoach-samtalerne kan den ledige efter behov og plan for aktivering tilbydes deltagelse i workshops eller gruppeforløb indenfor emner, som er med til at fremme den lediges tilknytning til arbejdsmarkedet. For den enkelte ledige vil sammensætningen af aktiveringsforløbet variere. For nogle vil jobcoach-samtaler og adgang til åben ”jobklub”være tilstrækkeligt. For andre vil behovet været et længerevarende sammenhængende forløb. I sammensætningen skal fokus ligge på hver enkelt lediges behov frem for antallet af aktiveringstimer.

I aktiveringsforløbet kan indgå snusepraktik samt kortere opkvalificerende uddannelsesforløb rettet mod et specifikt ansættelsesforhold.

Forløbet skal i høj grad tilrettelægges med et individuelt job- og vejledningsfokus og være målrettet realistiske mål for selvforsørgelse. Der skal være rig mulighed for hver deltager at få den nødvendige rådgivning og hjælp til at opnå selvforsørgelse. Der skal i forløbet opfordres og motiveres til brancheskift og jobåbninger indenfor områder med gode beskæftigelsesmuligheder og relaterede brancher til den lediges hidtidige jobområde.

Opgaveløsning

Varigheden for den enkelte borger vil være op til 6 uger og det forventes, at der indenfor henvisningsperioden skabes reelle jobåbninger for den enkelte borger med henblik på selvforsørgelse som sikring mod fortsat ledighed.

Indhold:

  • Tildeling af individuel Jobcoach gennem forløbet

Jobcoaching

  • Proaktiv individuel jobrådgivning. Målrettet bearbejdning af den enkeltes udfordringer/barrierer. Afklaring af kompetencer og jobsøgningsadfærd. Fokus på valg, mål og motivation samt borgers ansvar for egen fremtid.  Virksomhedskontakt og jobsamtalen.

Workshops/gruppeaktiviteter

  • Jobsøgningsaktiviteter, herunder CV, ansøgning, jobåbninger og arbejdsmarkedets krav og muligheder
  • Brancheskift og uddannelsesmarkedet
  • Åbent IT-værksted med henblik på træning af IT-kundskaber
  • Kommunikations- og præsentationsteknik og relationer i forbindelse med jobsøgning
  • Mestring og empowerment i forhold til f.eks. afskedigelser, tab af arbejdsidentitet, sygdom, stress o.l.
  • Frivilligt arbejde som supplement til jobsøgning og erhvervelse af nye kompetencer
  • Hygiejne og fremtoning
  • Sundhed, livsstil og motion
  • Økonomi og finansiering

Supplerende aktiviteter

  • Henvisning til screening af læse-, skrive- og regne færdigheder (FVU-screening samt ordblindetest) (Udgiften dækkes af Jobcenteret)
  • Vurdering af evt. behov for støtteforanstaltninger, fx gennem mentor
  • Afklaring gennem snusepraktik, virksomhedspraktik i retning af ordinært arbejde
  • Uddannelsesvejledning, herunder merit, uddannelsesmuligheder og besøg på uddannelsesinstitutioner

Det forventes, at den ledige borger tilknyttes en jobcoach, som sammen med borgeren tilrettelægger borgerens forløb i henvisningsperioden. Forløbet tilrettelægges som en aktivitet bestående af individuel coaching og gruppeaktiviteter, hvortil borgeren kan tilknyttes i det omfang, som skønnes mest fordelagtigt for borgeren med henblik på selvforsørgelse.

Kontraktperiode

Samarbejdet ønskes igangsat d. 15. januar 2012. Kontrakten vil være gældende fra startdato og frem til 15. januar 2013. Der vil være mulighed for forlængelse i 2 x 12 måneder, såfremt der fortsat er lovgivnings- og økonomisk grundlag herfor.

Ansøgningsfrist er den 14. november 2011 kl. 12:00 via Mercell.


Efter du har meldt din interesse skal du oprettes i Mercell – dette sker indenfor normal arbejdstid og er ikke en automatisk proces. Herefter modtager du login koder til www.mercell.dk . Når du er logget ind skal du trykke på ”My Mercell” for at se/downloade alle informationer.

Hankinta-asiakirjat

Tiedosto Koko
Bilag 1 - tro og love erklæring.doc 172 KB

Mercell Suomi Oy

Osa Mercell-ryhmää, Euroopan johtavaa hankintapalvelujen sekä sähköisen kilpailutusjärjestelman tuottajaa.

Yleistä hankinnoista

Hankintalaki
TED

Yhteydenotto

Klikkaa tästä asiakaspalveluun
asiakaspalvelu@mercell.com
+358 207 528 600