Bruk av grafteori og AI i korreksjon av nettverksdata, risikovurdering og hydraulisk modellering

Hankinnan yleistiedot

Neuvottelumenettely ilman ennakkoon julkaistua tarjouskilpailukutsua
8.5.2024 22.10 (GMT+03:00)

Hankintayksikkö

Orkland kommune Orkland kommune
Dario Leko
Postboks 83
7301 Orkanger
Norja
921233418

Hankintapäätös

Intensjonskunngjøring - Bruk av grafteori og AI i korreksjon av nettverksdata, risikovurdering og hydraulisk modellering

Det stilles krav til vannverkseiere og kommuner om leveransekapasitet, herunder vannstrøm/mengde og sikring av brannvannskapasitet. Dersom tillatt brannvannsuttak er feil beregnet, kan overtapping medføre et større trykktap i forsyningsnettet enn ønsket, og øke risikoen for kontaminering av drikkevannet.

For å sikre dette er det behov for å etablere og vedlikeholde hydrauliske vannmodeller. For å kunne gjennomføre modelleringen, må kommuner og vannverk forberede sine nettverksdata. Dette er en tidkrevende oppgave, da det ofte er utfordringer knyttet til datakvaliteten i underlaget.

Orkland kommune har til hensikt å kjøpe tjenester som ved bruk av spesielt utviklet teknologi gi oss mulighet til å identifisere feil i nettverksdata automatisk. Teknologien som skal implementeres benytter grafteori og maskinlæringsmetoder. Programvaren samler, prosesserer, korrelerer og presenterer data fra sensorer, kontrollsystemer, geografiske data og åpne data (vær og hydrologi). En korrigert nettverksmodell kan benyttes videre i hydraulisk modellering.

Orkland kommune har til hensikt å inngå direkte avtale med InfoTiles AS dersom denne intensjonskunngjøringen ikke avdekker at det er andre leverandører som kan levere tilsvarende. Oppdragsgiver har vurdert markedet for slike tjenester/produkter og har kommet frem til at den eneste leverandøren som tilfredsstiller våre kriterier er InfoTiles AS. Eventuelle innvendinger til denne kontraktinngåelsen må meldes inn til oppdragsgiver senest 03.06.2024

Prosjektet gjennomføres i regi av FHI sitt ``Program for teknologiutvikling i vannbransjen``.

Mercell Suomi Oy

Osa Mercell-ryhmää, Euroopan johtavaa hankintapalvelujen sekä sähköisen kilpailutusjärjestelman tuottajaa.

Yleistä hankinnoista

Hankintalaki
TED

Yhteydenotto

Klikkaa tästä asiakaspalveluun

+358 207 528 600