Sektoranalyse av fornybar energi i Nord-Norge

Hange

Avatud menetlus
10.12.2012 14:39 (GMT+02:00)

Hankija

Nærings- og handelsdepartementet Nærings- og handelsdepartementet
Karin Ibenholt Karin Ibenholt
Pb 8148 Dep,
0033 Oslo
Norra

Eesmärk

Nærings- og handelsdepartementet (NHD) leder en interdepartemental styringsgruppe for prosjektet Kunnskapsinnhenting – verdiskaping i nord.

Målet med ”Kunnskapsinnhenting – verdiskaping i nord” er å hente inn kunnskap om virkninger og ringvirkninger av en økt satsing på økonomisk verdiskaping i næringer som reiseliv og fiskerirelaterte virksomheter i Nordland, Troms og Finnmark. Det er ønskelig å vurdere verdiskaping i et bredt perspektiv hvor det tas hensyn til både økonomiske, sosiale og miljømessige virkninger og ringvirkninger. Utgangspunktet for den geografiske avgrensningen er den oppdaterte forvaltningsplanen for Barentshavet – Lofoten, og kunnskapen som samles inn skal kunne brukes som grunnlag for neste oppdatering av forvaltningsplanen.

Kunnskapsinnhentingen dekker et bredt spekter av næringer og problemstillinger, og skal synliggjøre potensialet for verdiskaping i næringene hver for seg og samlet. De sektorene det skal utføres egne sektoranalyser for er:

- Fiskeri, havbruk og nye marine næringer

- Reiseliv

- Fornybar energi

- Mineralnæringen

- Annen industri og næringsvirksomhet

Denne utredningen gjelder en sektoranalyse av næringen fornybar energi som skal gå inn i arbeidet med fremtidsbilder og også gi inndata til bruk i den økonomiske modellen.

I sektoranalysene er formålet å kartlegge relevante næringer/sektorer, og vurdere potensialet for verdiskaping på mellomlang sikt (2030) og lang sikt (2050 og 2100). Gjennom utredningene skal det utarbeides bakgrunnsmateriale med status for de aktuelle næringene, og beskrivelse av deres framtidsutsikter, herunder viktige næringsspesifikke trender.



Kontraktstildeling
Tittel: Sektoranalyse av fornybar energi i Nord-Norge
Dato for kontraktstildeling: 07-11-2012
Antall mottatte tilbud: 5
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Analyse Og Strategi, Nedere Skøyenvei 2, NO.

Mercell Estonia OÜ

Mercelli gruppi kuuluv Euroopa juhtiv e-hanke keskkond vahendab infot ostjate ja tarnijate vahel.

Kontakt

Mercell Eesti kasutajatugi

+372 683 6785
Mercell Estonia OÜ | Põhja puiestee 21C, 10143 Tallinn, Eesti