Microsoft Unified tukisopimus 2024-2026

Hange

Negotiated procedure without prior call for competition
19.12.2023 11:25 (GMT+02:00)

Hankija

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Hankinnat-yksikkö
Vapaudenkatu 58
40100 Jyväskylä
Finland

Eesmärk

Hankinnan kohteena ovat Microsoft Unified -tukipalvelut 2024-2026 liittyen hankintayksikön ja sen asiakasvirastojen olemassa oleviin laajoihin Microsoft -ympäristöihin. Palvelu koostuu 24/7 -ohjelmistovalmistajan omasta tukipalvelusta ja asiantuntijapalveluista.

Microsoft Unified Support -palvelut ovat paketoituja yksinoikeudellisia palvelutuotteita. Microsoft omistaa palvelutuotteet ja niiden hyödyntämisen kohteena olevien kohdejärjestelmien ohjelmistojen tekijänoikeudet sekä lähdekoodin, eikä niitä voi toimittajan edustajan ilmoituksen mukaan myydä tai kehittää Suomessa Valtorille muu toimittaja kuin Microsoft Oy.

Valtori on selvittänyt vuonna 2021 myös muiden tarjoajien mahdollisuuksia toimittaa vastaavanlaista palvelua. Muiden tarjoajien toimittaman tuen sisällössä on kuitenkin merkittäviä puutteita, joiden perusteella Valtori arvioi palvelutuotantoon liittyvät riskit sellaiseksi, että muiden tarjoajien tarjoama tuki ei ole riittävä korvaamaan Microsoftin tarjoamaa tukea.

Suorahankintamenettely perustellaan Hankintalain 1397/2016 40 § 2 mom. 2-kohdan mukaisesti. Muita toimittajia ei ole, eikä hankinnan kohteena olevalle palvelukokonaisuudelle ei ole järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja eikä kilpailun puuttuminen johdu myöskään hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta.

Valtori julkaisee hankinnasta hankintalain mukaisen lakisääteisen jälki-ilmoituksen.

Mercell Estonia OÜ

Mercelli gruppi kuuluv Euroopa juhtiv e-hanke keskkond vahendab infot ostjate ja tarnijate vahel.

Kontakt

Mercell Eesti kasutajatugi

+372 683 6785
Mercell Estonia OÜ | Põhja puiestee 21C, 10143 Tallinn, Eesti