Bistand til etablering av Fellestjenester PLAN

Hange

Prior information notice
01 - Prior information notice
17.03.2023 16:23 (GMT+02:00)

Hankija

Direktoratet for byggkvalitet Direktoratet for byggkvalitet
Olaug Hana Nesheim Olaug Hana Nesheim
Mariboesgate 13
0179 OSLO
Norra
974760223

Hanke lühikirjeldus



Direktoratet for byggkvalitet - DiBK-  har til intensjon å inngå kontrakt  med Asplan Viak om bistand til etablering av tjenester på Fellestjenester PLAN.

DiBK har etablert en tjenesteplattform for digitale søknadsløsninger på byggesaksområdet. Fellestjenester BYGG er en verktøykasse for tjenesteleverandører i IKT-bransjen som ønsker å utvikle kommersielle søknadsløsninger for byggesøknader både for profesjonelle aktører og publikum. Fellestjenester BYGG tilbyr automatisk kontroll av en byggesøknad opp mot regelverket før innsending til kommunen.

Denne tjenesten er i ferd med å bli utvidet med tilsvarende støttetjenester for planområdet i nært samarbeid med Planavdelingen i KDD. Fellestjenester PLAN skal gi bedre, raskere og rimeligere digitale planprosesser som bidrar til mer standardisert og effektiv ressursbruk i kommunene iog større forutsigbarhet for private aktører. Tiltaket vil også produsere digitale plandata som i neste omgang kan brukes til å effektivisere og automatisere byggesaksprosessen ytterligere.

Mercell Estonia OÜ

Mercelli gruppi kuuluv Euroopa juhtiv e-hanke keskkond vahendab infot ostjate ja tarnijate vahel.

Kontakt

Mercell Eesti kasutajatugi

+372 683 6785
Mercell Estonia OÜ | Põhja puiestee 21C, 10143 Tallinn, Eesti