Toila Vallavalitsus - Tender

Toila Vallavalitsus
Pikk 13a, Toila alevik
41702 Toila vald
Estonia
Org number: 75001477
Company description

Väljaandja:

Toila Vallavolikogu

Akti liik:

määrus

Teksti liik:

algtekst-terviktekst

Redaktsiooni jõustumise kp:

01.06.2015

Redaktsiooni kehtivuse lõpp:

Hetkel kehtiv

Avaldamismärge:

RT IV, 29.05.2015, 14

 

 

 

Toila valla hankekord

Vastu võetud 20.05.2015 nr 16
jõustumine 01.06.2015

Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse § 22 lõike 2 ja riigihangete seaduse § 13¹ alusel.

1. peatükkÜldsätted 

§ 1.  Määruse reguleerimisala

 (1) Hankekord (edaspidi kord) reguleerib Toila Vallavalitsuse ja/ või vallavalitsuse hallatavates asutustes korraldavate riigihangete planeerimist, riigihanke eest vastutavate isikute määramist ja riigihangete, sh alla riigihanke piirmäära jäävate riigihangete ning lihtsustatud korras tellitavate teenuste riigihangete korraldamist.

 (2) Käesolevat korda rakendatakse koos riigihangete seaduse (edaspidi RHS) ja selle alusel kehtestatud õigusaktidega.

 (3) Sihtprogrammidest rahastatavate projektide raames toimuvad riigihanked viiakse läbi vastavalt riigihangete seadusele ning arvestades rahastaja poolt kehtestatud tingimusi.

§ 2.  Hanke korraldamise üldpõhimõtted

 (1) Hanke korraldamisel tuleb:
 1) tagada rahaliste vahendite säästlik ja otstarbekas kasutamine;
 2) hanke läbipaistvus ja kontrollitavus;
 3) kohelda kõiki isikuid võrdselt;
 4) tagada olemaoleva konkurentsi efektiivne ärakasutamine;
 5) vältida konkurentsi kahjustavat huvide konflikti;
 6) eelistada võimaluse korral keskkonnasäästlikke lahendusi.

 (2) Hangete läbiviimise otsustab Toila Vallavalitsus ( edaspidi valitsus) või vallavalitsuse hallatav asutus vastavalt korras sätestatud pädevusele. Hankemenetluse ettevalmistamise eelduseks on vahendite olemasolu või omaosaluse olemasolu valla eelarves ning kaasfinantseerija osalemise korral vastava institutsiooni otsus.

 (3) Toila Vallavolikogu otsustab loa andmise hanke korraldamiseks ja hankelepingu sõlmimiseks kui:
 1) sõlmitakse hankeleping tähtajaga üle ühe eelarveaasta;
 2) hankelepinguga võetakse vallale rahalisi kohustusi, mis ei ole ette nähtud jooksva aasta eelarves.

2. peatükkHangete planeerimine 

§ 3.  Hankeplaan

 (1) Hangete läbiviimiseks koostatakse igaks eelarveaastaks hankeplaan. Valitsus kinnitab hankeplaani hiljemalt 1 kuu jooksul pärast eelarve kinnitamist. Hankeplaan avalikustatakse dokumendiregistris ning Toila valla veebilehel www.toila.ee.

 (2) Hankeplaanis kajastatakse hanked, mille hankelepingu eeldatav maksumus on asjade ja teenuste korral 10 000 eurot ilma käibemaksuta ja üle selle ning ehitustööde puhul 30 000 eurot ilma käibemaksuta ja üle selle. Hankeplaanis võib kajastada ka väiksema maksumusega hankeid.

 (3) Hankeplaani koostamiseks esitavad hallatavate asutuste juhid ja ametnikud järgmise aasta eelarveaasta eelnõu koostamisega samaaegselt vallavalitsusele järgmisel kalendriaastal planeeritavate hangete kohta informatsiooni.

 (4) Hankeplaanis peavad sisalduma vähemalt järgmised andmed:
 1) hanke nimetus;
 2) hankelepingu eeldatav maksumus;
 3) hankemenetluse liik;
 4) hanke läbiviimise ja hankelepingu täitmise eeldatav aeg;
 5) hanke eest vastutav isik;
 6) hankelepingu täitmise eest vastutav isik

 (5) Muudatused hankeplaanis kinnitatakse vallavalitsuse korraldusega. Hankeplaani ei muudeta, kui tegemist on ettenägematu sündmuse tagajärje kõrvaldamisega (avarii või erakorralistest ilmastikuoludest põhjustatud tagajärjed jms).

 (6) Hankeplaani täitmist jälgib arendusnõunik.

§ 4.  Hankemenetluse alustamine

  Vallavalitsuse korraldusega otsustatakse hanke korraldamine vallavalitsuse või hallatava asutuse eelarve kuludes ettenähtud vahendite piires, kui hankelepingu eeldatav maksumus asjade ja teenuste korral on 10 000 eurot ilma käibemaksuta ja üle selle ning ehitustööde puhul 30 000 eurot ilma käibemaksuta ja üle selle.

3. peatükkHangete eest vastutavad isikud ja hankekomisjon 

§ 5.  Hanke eest vastutavad isikud

 (1) Hanke eest vastutavad isikud määratakse vallavalitsuse poolt hankeplaani kinnitamisel või hankekomisjoni moodustamisel.

 (2) Hanke eest vastutav isik vastutab hangete õiguspärase ja õigeaegse läbiviimise eest, järgib riigihangete seaduse üldpõhimõtteid ning tagab rahaliste vahendite kõige ratsionaalsema ja säästlikuma kasutamise, sh:
 1) korraldab hanketeate ja vajadusel hankedokumentide (sh hankelepingu projekti ja hankemenetluses vajalike haldusaktide eelnõud) koostamise;
 2) teostab hanke väljakuulutamiseks ja andmete riigihangete registrisse kandmiseks vajalikud toimingud ning tagab kõigi nõutavate dokumentide õigeaegse esitamise riigihangete registrile vastavalt õigusaktidele;
 3) tagab õigeaegselt selgituste ja täiendava teabe andmise hanketeate ja hankedokumentide sisu kohta hankemenetlusest osavõtjatele ja huvitatud isikutele;

 (3) Hanke eest vastutav isik on vastava hanke osas hankekomisjoni esimees, juhib hankekomisjoni ja korraldab komisjoniliikmete vahelist infovahetust.

§ 6.  Hankekomisjon

 (1) Hankekomisjon (edaspidi komisjon) moodustatakse vähemalt kolmeliikmelisena hankemenetlusega seotud toimingute teostamiseks.

 (2) Komisjoni moodustab ja komisjoni liikmed kinnitatakse:
 1) vallavalitsuse korraldusega hangetele maksumusega alates 10 000 eurot;
 2) vallavanema või hallatava asutuse juhi käskkirjaga hangetele maksumusega alates 5 000 eurot, sealhulgas nimetab hallatava asutuse juht komisjoni koosseisu vähemalt ühe vallavalitsuse vastava ala spetsialisti;
 3) hangetele maksumusega alla 5 000 euro täidab komisjoni ülesandeid vallavalitsuse vastutav ametnik või hallatava asutuse juht.

 (3) Arvestades konkreetse hanke spetsiifikat on komisjonil õigus kaasata oma töösse eksperte või spetsialiste, kes ei ole komisjoni liikmed ega osale hanke kulgu mõjutavate otsuste tegemisel.

 (4) Hankekomisjon:
 1) avab hankele tähtaegselt laekunud pakkumused hanketeates või hankedokumentides näidatud ajal ja kohas;
 2) kontrollib pakkujate hankemenetlusest kõrvaldamise asjaolude puudumist, pakkujate kavalifikatsiooni ja pakkumuste vastavust hanketeates või hankedokumentides esitatud tingimustele;
 3) küsib vajadusel pakkujatelt selgitusi, andmeid või dokumente ja pakkumuses esitatud teabe põhjendatud selgitamist või täpsustamist;
 4) peab vajadusel pakkujatega läbirääkimisi;
 5) küsib põhjendatult madala pakkumuse maksumuse korral pakkujalt asjakohast kirjalikku selgitust, kontrollib esitatud selgitust ja hindab tõendeid ning põhjendatud juhtudel teeb valitsusele ettepaneku pakkumus tagasi lükata;
 6) võrdleb ja hindab vastavaks tunnistatud pakkumusi ja teeb valitsusele ettepaneku eduka pakkumuse kinnitamiseks;
 7) põhjendatud juhtudel teeb valitsusele ettepaneku kõikide pakkumuste tagasilükkamiseks.

 (5) Komisjoni töövormiks on koosolek. Koosoleku kutsub kokku ja koosolekut juhatab komisjoni esimees. Koosolek on otsustusvõimeline, kui koosolekul osaleb üle poole komisjoni liikmetest, sealhulgas komisjoni esimees.

 (6) Komisjoni koosoleku käik protokollitakse hanke eest vastutava isiku poolt ning protokoll registreeritakse dokumendihaldussüsteemis. Protokollile kirjutavad alla kõik koosolekul osalenud koosoleku liikmed. Komisjoni liikmel on õigus lisada komisjoni otsusele oma kirjalik eriarvamus.

4. peatükkHankemenetlused 

§ 7.  Riigihange

 (1) Riigihanke piirmäära ületava hankelepingu (asjade ja teenuste hankelepingu ning ideekonkursi korral 40 000 eurot, ehitustööde hankelepingu ja ehitustööde kontsessiooni korral 250 000 eurot) sõlmimiseks tuleb korraldadada hankemenetlus vastavalt RHS-s sätestatule;

 (2) Hankemenetluse korraldamise otsustab vallavalitsus oma korraldusega, milles määratakse:
 1) hanke nimetus;
 2) hankemenetluse liik;
 3) riigihanke eest vastutav isik;
 4) hankekomisjoni koosseis.

 (3) Pakkuja hankemenetlusest kõrvaldamise, kvalifitseerimise või kvalifitseerimata jätmise, pakkumuse vastavaks tunnistamise või tagasilükkamise, kõigi pakkumuste tagasilükkamise, hankemenetluse kehtetuks tunnistamise ja pakkumuse edukaks tunnistamise otsustab vallavalitsus hankekomisjoni ettepanekul oma korraldustega.

§ 8.  Lihthange

 (1) Lihthange korraldatakse juhul kui eeldatava hankelepingu maksumus käibemaksuta on 10 000 kuni 40 000 eurot asjade ja teenuste ning 30 000 kuni 250 000 eurot ehitustööde korral.

 (2) Lihthanke korraldamise otsustab ja hankedokumendid kinnitab vallavalitsus.

 (3) Hanke eest vastutav isik valmistab ette kõik hanke korraldamiseks vajalikud dokumendid, kogub vajalikud andmed ja teostab riigihangete registris vajalikud toimingud, samuti tagab ja korraldab huvitatud isikute ja pakkujate teavitamise hankemenetluses tehtud otsustest.

 (4) Lihthanke dokument peab sisaldama vähemalt järgmist teavet:
 1) hankija nimi;
 2) hanke nimetus, viitenumber riigihangete registris ja hankelepingu eseme kirjeldus;
 3) hankelepingu eeldatav maksumus;
 4) hanke liik ning pakkujate kõrvaldamis- kvalifitseerimistingimused;
 5) kui läbirääkimised on lubatud, siis läbirääkimiste kord;
 6) hindamiskriteerium (madalaim hind/ majanduslikult soodsaim pakkumus)

 7) pakkumuste jõusoleku minimaalne tähtaeg;
 8) pakkumuste esitamise viis ja koht ning kuupäev ja kellaaeg;
 9) hanke eest vastutavate isikute kontaktandmed;
 10) hankelepingu projekt või hankelepingu täitmise tingimused.

 (5) Lihthange viiakse läbi RHS § 18² kohaselt lihthanke teate avaldamisega riigihangete registris. Võimaluse korral korraldatakse e- menetlus riigihangete registris.

 (6) Lisaks lihthanke teatele riigihangete registris avaldatakse hanketeade Toila valla veebilehel www.toila.ee rubriigis "Hanked" vähemalt neli (4) tööpäeva enne pakkumuste esitamise tähtpäeva.

§ 9.  Menetlusreeglid asjade ostmisel ja teenuste tellimisel maksumusega 5 000 kuni 9 999 eurot ja ehitustööde tellimisel maksumusega 10 000 kuni 29 999 eurot ilma käibemaksuta

 (1) Hanke korraldamise otsustab ja hankedokumendid kinnitab vallavanem või vallavalitsuse hallatava asutuse juht oma käskkirjaga.

 (2) Hanketeade avaldatatakse Toila valla veebilehel www.toila.ee rubriigis "Hanked" vähemalt neli (4) tööpäeva enne pakkumuste esitamise tähtpäeva.

 (3) Lepingu sõlmimisele, mille maksumus ilma käibemaksuta on 5 000 kuni 9 999 eurot asjade ostmisel ja teenuste tellimisel ning ehitustööde tellimisel maksumusega 10 000 kuni 29 999 eurot, peab eelnema pakkumuste küsimine vähemalt kolmelt teenuse osutajalt või asja müüjalt. Pakkumuste küsimine ja pakkumused registreeritakse dokumendihaldussüsteemis.

 (4) Kolme pakkumuse küsimine ei ole kohustuslik vähemalt ühe alljärgneva tingimuse olemasolul:
 1) hankijast sõltumatute ettenägematute sündmuste tagajärjel tekkinud olukorra kiire likvideerimise vajaduse tõttu, millega viivitamine võib kaasa tuua ohu tekkimise võimaluse isikule või varale;
 2) kui asju ostetakse samalt pakkujalt ostetud asjade osaliseks asendamiseks või täiendamiseks ning pakkuja vahetuse tõttu tuleks osta teistsuguste tehniliste omadustega asju, mis ei ole olemasolevate asjadega tehniliselt kokkusobivad.

 (5) Pakkumuse edukaks tunnistamine vormistatakse vallavanema või hallatava asutuse juhi käskkirjaga.

 (6) Hankelepingu sõlmib vallavanem või hallatava asutuse juht kirjalikult vastavalt asutuse eelarve kuludes ettenähtud vahendite piires.

§ 10.  Menetlusreeglid asjade ostmisel ja teenuste tellimisel maksumusega 2 000 kuni 4 999 eurot ja ehitustööde tellimisel maksumusega 2 000 kuni 9 999 eurot ilma käibemaksuta

 (1) Hanke korraldamise otsustab ja viib läbi vallavalitsuse ametnik või hallatava asutuse juht.

 (2) Lepingu sõlmimisele peab eelnema pakkumuste küsimine vähemalt kolmelt teenuse osutajalt või asja müüjalt. Pakkumuste küsimine ja pakkumused registreeritakse dokumendihaldussüsteemis.

 (3) Hankelepingu sõlmib vallavanem või hallatava asutuse juht vastavalt asutuse eelarve kuludes ettenähtud vahendite piires.

§ 11.  Menetlusreeglid alla 2 000 eurot hanke korral

 (1) Hanke korraldamise otsustab ja viib läbi vallavalitsuse ametnik või hallatava asutuse juht.

 (2) Hankelepingu võib sõlmida suuliselt, v.a ehitustööde ja/või teenuste hankimisel.

§ 12.  Lihtsustatud korras tellitavad teenused

 (1) Lihtsustatud korras tellitava teenuse tellimisel tuleb järgida RHS § 19 sätestatut.

 (2) Kui hangitavate teenuste kogumaksumus ei ületa riigihanke piirmäära, siis ei ole hankija kohustatud korraldama hankemenetlust teenuste hankelepingu sõlmimiseks ühtse riigihangete klassifikaatori (CPV) määruse VII lisas nimetatud järgmistele teenustele:
 1) õigusteenused;
 2) haridus- ja kutseharidusteenused;
 3) tervishoiu- ja sotsiaalteenused;
 4) meelelahutus-, kultuuri- ja sporditeenused.

 (3) Lihtsustatud korras tellitavate teenuste hankimisel lähtutakse RHS-s sätestatud lihthanke korraldamise reeglitest ja käesoleva korra § 8 sätestatud reeglitest ning järgitakse RHS muudes küsimustes niivõrd kuivõrd see on lihtsustatud korras tellitavate teenuste hankimisel olemuslikult võimalik, mõistlik ja vajalik.

 (4) Kui käesoleva paragrahvi lõikes 3 sätestatud korra järgimine ei ole võimalik, võib lihtsustatud korras tellitava teenuse tellimiseks teha ettepaneku ühele või mitmele isikule.

5. peatükkRakendussätted 

§ 13.  Alustatud hankemenetluse lõpetamine

  Hankemenetlused, mis alustati enne käesoleva korra jõustumist, viiakse lõpuni, lähtudes uue korra jõustumiseni kehtinud redaktsioonis sätestatud nõuetest.

§ 14.  Määruse rakendamine

 (1) Toila Vallavolikogu 22. mai 2013.a. määrus nr 50 „Toila valla hankekord” tunnistatakse kehtetuks.

 (2) Määrus jõustub 01.juunil 2015.a.

Roland Peets
volikogu esimees

 


No results

No results

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00