Analyse av konkurransemessige virkninger av et utvalg av NRKs tjenester

Information

Competitive dialogue
11/4/2014 6:50 PM (GMT+01:00)
12/1/2014 12:00 PM (GMT+01:00)

Buyer

Kulturdepartementet Kulturdepartementet
Lars Øyen Lars Øyen
Akersgata 59
8030 Oslo
Norway
972417866

Closing date has passed.

Short description

En empirisk basert analyse av konkurransemessige virkninger av et utvalg av NRKs tjenester:

1.Utreder skal som ledd i sitt tilbud til departementet identifisere hvilke av NRKs tjenester/kanaler som det er sannsynlig at kan ha vesentlige konkurransemessige virkninger. Utreder skal særlig vurdere NRKs regionale og nasjonale nyhets- og aktualitetstjenester på nett. Det må fremgå av tilbudet hvilke tjenester/kanaler utrederen vil se på (i tillegg til NRKs nyhets- og aktualitetstjenester på nett), samt en begrunnelse for dette utvalget.

2.Utreder skal vurdere de konkurransemessige virkningene av tjenestene som identifiseres under pkt 1. Utreder skal avgrense de relevante geografiske markedene for NRKs nyhets- og aktualitetstjenester på nett og øvrige tjenester/kanaler, samt beskrive aktørene som befinner seg i disse markedene.

3.Dersom utreder finner at noen av NRKs kanaler/tjenester har vesentlige konkurransebegrensende virkninger, skal utreder vurdere i hvilken grad det likevel kan legges til grunn at den samlede virkning av tjenesten for publikum likevel er positiv, f. eks. fordi publikum får tilgang til et bredere spekter av tilbud eller et kvalitativt bedre tilbud.

Medietilsynet vil innen 15. desember 2014 som underlag for analysen gjennomføre en foreløpig kartlegging av hvilke markeder NRKs regionale og nasjonale nyhets- og aktualitetstjenester befinner seg i.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00