EØS 036-2014 Brannbåt

Information

Open procedure
5/23/2014 8:51 PM (GMT+02:00)
7/2/2014 2:00 PM (GMT+02:00)

Buyer

Bergen kommune Bergen kommune
Are Mydland Are Mydland
Postboks 7700
5020 Bergen
Norway
964 338 531

Closing date has passed.

Short description

Anskaffelsen omfatter kjøp av ett stykk brannbåt med opsjon på diverse tilleggsutstyr.

Nytt fartøy et tiltenkt brukt til redning og brannbekjempelse, og bistand ved akutt forurensing i BBs ansvarsområde, som utgjør Bergen havn, og de nære kystområdene i Bergen kommune.

Båten skal utgjøre en viktig del av den totale brann og redningsberedskap som Bergen brannvesen leverer og må derfor være konstruert for å kunne håndtere oppdrag 365 dager i året under alle de meteorologiske forhold som kan påregnes.

Vesentlig for fartøyet er deltakelse i slukking av branner, Fartøyet skal således kunne utstyres med en pumpekapasitet og funksjonalitet som sikrer dette arbeidet. Bergen består av brannsmitteområder som ligger nær til sjø. Pumper og slukkeutstyr må derfor være av en slik art og kvalitet at det tåler kontinuerlig bruk over tid under lengre operasjoner. Det er også vesentlig at båten kan holdes stabil og i posisjon under slike operasjoner uten at man trenger å fortøye til land.

Redningsoppdrag blir en sentral funksjon for den nye båten og det er derfor vesentlig at utforming av dekk og tilkomst til og fra sjø er enkel og trygg. Redningsoppdrag ved bruk av dykkere krever at man har et godt og åpent dekkareal til nødvendig utstyr. Det må også være enkelt og sikkert å bevege seg fra båt til sjø og omvendt. Ved drukning og andre ulykker vil man ha behov for en innvendig båreplass som gir mulighet for nødvendig behandling.

Som arbeidsplass må båten sikre trygg frakt av dykker og redningspersonell til bestemmelsesstedet, samt gode kommunikasjonsmuligheter mellom mannskap og dykkere både før og under redning. Båtens virksomhetsområde krever at det må være mulig å ta om bord passasjerer og plassere disse på en plass som er egnet og ikke setter videre redningsoppdrag i fare.

I enkelte tilfeller vil båten bli benyttet til å bistå i akuttfasen ved utslipp og forurensing. Dette arbeidet kan innebære utlegg og slep av lenser, samt frakt av utstyr eller andre oppgaver. Båten må derfor tilfredsstille de til enhver tid gjeldende krav for å utføre denne type arbeid. Det vil også være vesentlig at man ved frakt av tyngre utstyr på dekk, kan utføre dette på en sikker måte med hensyn på innfestning og stabilitet.

Da det kun er prosjektert én brannbåt, har Bergen Brannvesen behov for et allsidig fartøy, med minimal fare for driftsstans, god fart og tilstrekkelig rekkevidde.

Se kontrakt og spesifikasjon (vedlegg 1 til konkurransegrunnlag og bilag 1 til kontrakten) for ytterligere informasjon.

Oppdragsgiver gjør særlig oppmerksom på det strenge forhandlingsforbudet og de strenge avvisningsreglene som gjelder for konkurranseformen åpen anbudskonkurranse. Oppdragsgiver har begrenset mulighet til å foreta avklaringer, og det skal lite til før det foreligger forbehold/avvik som medfører at oppdragsgiver blir forpliktet til å avvise tilbud fra konkurransen. Dette kan lett bli konsekvensen dersom leverandøren velger å legge ved egne kontraktsvilkår som en del av tilbudet. Leverandør bes om å stille spørsmål i konkurransen i stedet for å ta forbehold. Se konkurransegrunnlaget for mer informasjon.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Bilag 1 - Oppdragsgiverens spesifikasjon.odt 123 KB
Bilag 2 - LeverandĆørens lĆøsningsbeskrivelse.odt 82 KB
Bilag 4 - Samlet pris- og betalingsbestemmelser.pdf 14 KB
Bilag 5 - Endringer i kontraktstekst VarekjĆøpskontrakt.odt 85 KB
Bilag 5a - Endringer i kontraktstekst Skipsbyggekontrakt.odt 85 KB
Bilag 6 - Endringer av leveransen etter kontraktsinngĆelsen.odt 81 KB
Bilag 7 - Opsjoner.odt 84 KB
EƘS 036-2014_SpĆørsmĆl og svar.pdf 78 KB
Vedlegg 2 Tilbudsforside.odt 46 KB
Vedlegg 3 Skjema for referanseprosjekter.odt 8 KB
Vedlegg 4 EgenerklƦring taushetsplikt.odt 9 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00